השף דיוויד פרנקל רוקד כל הלילה
פרנקל פתח באיביזה מסעדת לאונג’ עם תפריט ים־תיכוני שמשתלב טוב עם אלכוהול
“אני מכיר את איביזה לא מעט שנים”, מספר דיוויד פרנקל. “בשנים האחרונות יש שם התעוררות קולינרית. זה התחיל בשמות גדולים שנכנסו לשם כמו ‘נובו’ היפנית מלונדון, למשל. ויש גם התעוררות של שפים ספרדים שעובדים עם חומרי גלם אורגניים ומקומיים, אורגניים”. פרנקל עצמו פתח בשבוע שעבר באי הספרדי את “Laylah”, מסעדה ולאונג’ בר.
לקהל בארץ הוא מוכר הודות להיותו מאז 2010 השף של מסעדת “פרונטו” הוותיקה – אחת המסעדות היוקרתיות והמוערכות כאן. תחת שרביטו השתדרגה המסעדה ואף שהיא עדיין מוגדרת כמסעדה איטלקית בדנ”א שלה, מרשה לעצמו פרנקל לתת ביטוי גם למטבחים אחרים במסגרת התפריט המשתנה שלו בה. “מי שיגיע לאיביזה ויצפה למצוא משהו דומה לפרונטו יתאכזב”, הוא מסביר. “מדובר במקום שונה לגמרי. זו מסעדת לאונג’ שבשעות המאוחרות יותר של הלילה הופכת למעין מועדון. היא ממוקמת באזור המרינה, אזור עם קהל מבוסס ומקומי יותר של האי, פחות כזה שאפשר למצוא בו את התיירים הצעירים שבאים למסיבות”.
איך התגלגלת לפתוח שם מסעדה?
“יש לי חבר טוב שעבר לאיביזה, הוא בזוגיות עם מקומית שיש לה מסעדה מאוד מצליחה באי. יחד איתם נוצרה קבוצה, כשהוא הבעלים של המסעדה ואני השף. הרעיון לפתוח שם הגיע הודות לפופולריות של המטבח הים־תיכוני, שזה אוכל ששם הוא עוד יחסית רענן בנוף המקומי”.
התפריט שבנה פרנקל בלילה מבוסס על אוכל שמשתלב טוב עם אלכוהול, מנות לחלוקה והרבה פינגר־פוד שאפשר לאכול עם הידיים. וכמתבקש במטבח הים־תיכוני אפשר למצוא בו מנות כמו כרובית צלויה עם טחינה וצ’ילי, ארטישוקים טריים בגריל עם פרמזן, סיגרים של עוף קריספי חריף או דג לבן עם ג’ינג’ר וסלסת ליים. “זה אוכל נכון לשעות הלילה”, מסביר פרנקל, “לאנשים שאוכלים מאוחר ארוחת ערב, ובכלל באיביזה הכל מתחיל מאוד מאוחר. יש באזור חומרי גלם מצוינים שאני משתדל לתת להם כבוד”.
איך תחלק עכשיו את זמנך בין המסעדה בארץ למסעדה באיביזה?
“כל החודשים האחרונים הייתי שבוע פה ושבוע שם. המסעדה באיביזה תהיה פתוחה רק בעונת התיירות, כלומר באוקטובר היא תיסגר עד תחילת הקיץ הבא. אבל אני קודם כל פה בפרונטו, וזה לא פוגע בעבודה שלי במסעדה בארץ”.
פרנקל לא יהיה השף הישראלי היחיד שפועל באי. בחודש שעבר פורסם כי חיים כהן ינהל את המסעדות של מלון W איביזה שהקמתו מסתיימת בימים אלו.