בצק במילוי בצק: הטרנד הלוהט של כריכי מק אנד צ'יז
בתוספת בשר, ירקות או בלי כלום. בגרסה מעושנת, מטוגנת או נוטפת חמאה. איך נולד הטרנד המשונה של כריכי מק' אנד צ'יז שמטביע את תל אביב בגבינה מותכת?
פסטה בתוך לחם. בצק בתוך בצק. פחמימה בתוך פחמימה. איך שלא תהפכו את זה, הטרנד שכבש את תל אביב בחודשים האחרונים — מק' אנד צ'יז בתוך לחמניה — הוא טרנד משונה. אפשר לומר אפילו לא הגיוני, אם הוא לא היה כל כך מושחת וטעים. אבל מי הראשון שחולל את הטרנד? כמו תמיד, הגרסאות חלוקות.
- רוצים להזמין את ההמבורגר המחתרתי של "הפרופסור"? תכינו לפחות 500 שקל
- חדשות האוכל: מחאת האנטי מישלן, שגב משה משיק את "שגב בולס"
- השף ניר ויימן: "אין היום רומנטיקה"
טוען ראשון לכתר הוא השף עומר מילר, שהציע ב"סוסו אנד סאנס" מק אנד צ'יז כתוספת להמבורגר או בגרסאת כדורים מטוגנים. "אני גדלתי בעוונותיי על פיתה עם
פירה בפנים", הוא צוחק, "אני אוהב למתוח את הגבולות. מק אנד צ'יז זה טעים, אמריקאי, סליזי — וזה חלק מהערכים של סוסו, ללכת על שחיתות טוטאלית. יש משהו מנצח בפחמימה שכולם אוהבים לשנוא".
טוען שני לכתר הוא השף גיא גמזו, שלחמניות החלב במילוי מק אנד צ'יז שלו הן אחד הלהיטים ב־NUNUNU שפתח בקיץ האחרון. "לפני שנתיים עשיתי מנה כזו כספיישל ליום העצמאות האמריקאי ב־4 ביולי ב'אריא'", הוא מספר. "אני נשוי כבר 16 שנה לאמריקאית ואצלם בבית יש מק אנד צ'יז גם בארוחות שישי. אחרי שראינו את התגובות לספיישל, היה ברור שזו הולכת להיות אחת המנות במקום החדש".
ואיך הגיע הטרנד ליתר המקומות בעיר? "כשהתחלנו לעבוד על 'ברווזי' לפני שנה וחצי, השותפים נתנו לי אתגר לרקוח סנדוויץ' עם פסטה", מספר רז רהב, השף של מסעדת OCD וסנדוויצ'יית הבוטיק ברווזי. "בהתחלה אמרתי 'אין סיכוי' אבל כדי שיעזבו אותי הסכמתי לנסות. וכשאנחנו עושים דברים — אנחנו עושים אותם עד הסוף".
ואילו נטע לב־רן, מבעלות בר "השופטים" טוענת שהיא שאבה השראה מהמקור, ולא מהיבואנים שלו: "אנחנו נתקלנו ברעיון להכניס מק אנד צ'יז ללחמנייה דווקא בניו יורק", היא מספרת. "חשבנו שזה מגניב, אז פיתחנו לזה מתכון משלנו".
"כלכליסט" ממפה את המקומות שמציעים את השחיתות הגבינתית. וממחר דיאטה:
המעושנת
ברווזי
המק אנד צ’יז עשוי מגאודה עיזים מעושנת וצד’ר אנגלי, שאליו מוסיפים ירקות משתנים או בשר ומצננים בלילה למעין פשטידה, שניתן לחתוך ממנה "סטייקים" ולחמם מחדש. "זה סנדוויץ שהתחיל כבדיחה, אבל הוא מאד אהוד על הלקוחות וגם עליי".
החזירית
בר השופטים
מק אנד צ'יז עם גבינת גרוייר ושמן כמהין שמונח מעל נקניקיית חזיר בלחמניית שומשום, ומעל הכל מכוסה בשבבי בייקון. “המנה נקראת ‘ברוקלין', על שם המקום בו פגשנו אותה לראשונה", מספרת נטע לב־רן, מבעלי הבר.
המשדרגת
סוסו אנד סאנז ופיצה סבא
בשני המקומות הלוהטים של השף עומר מילר, המק אנד צ’יז מככב ברשימת התוספות האפשריות — בתוך ההמבורגר או כטופינג לפיצה. בנוסף, הוא מציע ברשת ההמבורגריות כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים.
האקסטרה חמאתית
NUNUNU
לחמניית חלב ששמה לה למטרה לנזול, להימרח ולהישפך מכל הכיוונים. “הרוטב שאני מכין לבד עשוי 95% גבינת צ’דר, חלב וחמאה", אומר השף גיא גמזו, "כך נוצר סנדביץ' נוזלי שלא נתקע לך בגרון”.