חדשות האוכל: מחאת האנטי מישלן, שגב משה משיק את "שגב בולס"
וגם: תערוכת היין החשובה בישראל - סומליה - תתקיים בשבוע הבא בהיכל התרבות בת"א וברשפון נפתחה מסעדה חדשה - לירי לאונג'
בשנים האחרונות מופנית לא מעט ביקורת כלפי דירוג המסעדות הוותיק מישלן, בעיקר כזו הגורסת כי הוא מיושן ולא רלוונטי לסצנה הקולינרית העכשווית. השבוע הוא נמצא במרכזה של עוד מיני-סערה מקומית בצרפת, כאשר שף שהחליט מיוזמתו לוותר על כוכבי המישלן שלו – מצא את עצמו מופיע שוב במדריך החדש שפורסם לאחרונה.
תחילתה של הסערה בשנת 2017, אז ביקש השף סבסטיאן בראס ממסעדת שלושת כוכבי המישלן Le Suquetבלגיול שבדרום צרפת ביקש שמסעדתו לא תכלל במדריך המישלן לשנת 2018. הנימוק שלו בעניין היה כי הוא מאס בלחץ שגורר הדירוג הזה ובמרדף הבלתי-פוסק לשמור על הדרישות הגבוהות.
להפתעתו, במדריך החדש שפורסם השבוע נכללה המסעדה שוב, הפעם רק עם שני כוכבים (אולי כעונש על הדרמה שעורר). בתגובה אמר בראס כי הוא עדיין מרגיש כמו שהרגיש בעבר, וכי הוא לא רואה את עצמו יותר כחלק מהמשחק הזה. עוד הוא מוסיף, כי גם ללא הדירוג – הלקוחות של המסעדה ממשיכים להגיע ונשארים נאמנים, וזו עבורו ההצלחה הגדולה. אנחנו יכולים לחשוב על לא מעט שפים ישראלים שהיו מוכנים להתחלף איתו ולקבל את שני הכוכבים במקומו.
2. חגיגה לחובבי יין
סומליה – תערוכת היין החשובה בישראל, תתקיים בשבוע הבא (29-28 בינואר, היכל התרבות ת"א) זו השנה ה-16 ברציפות. אז אם אתם אנשי התעשיה או גם חובבי יין מן השורה – זה המקום להתעדכן בכל החדשות והחידושים בתחום. מאות מותגי יין, יקבים, יננים, יבואנים וחברות מהארץ ומחו"ל יציגו את התוצרת שלהם לשנה האחרונה, כולל השקות מיוחדות של מהדורות שטרם יצאו לשוק. מעבר לזה יתקיימו במהלך התערוכה גם סדנאות יין, ויוכרזו הזוכים בתחרות 'פרסי היין של המסעדות'.
במסגרת התערוכה יתקיים ביום שני בבוקר כנס נוסף של עמותת "מסעדנים חזקים ביחד", שהוקמה לפני מספר חודשים כדי לנסות ולהאבק ברשימת הגזרות שמטילה המדינה על העסקים בתחום המסעדנות. הכנס יתמקד בנושא החם ביותר על הפרק בתקופה זו – פסיקת הטיפים החדשה, ויביא עדכונים מהשטח מכלל הנושאים הנמצאים בחזית המאבק.
3. אחות קטנה לגוז' ודניאל
לירי לאונג', מסעדה חדשה במושב רשפון ,נפתחה לקהל הרחב בחודש שעבר. שניר אנג-סלע, השף של מסעדת גוז' ודניאל המאד-מוערכת במושב בני ציון, מנצח על המטבח גם בלוקיישן הכפרי והשליו החדש, כשלצידו השפית זיוון אברהם ששימשה כסו-שף שלו במסעדת האם. הקונספט: לאונג' ניו יורקי על בסיס חומרי גלם ישראליים, מה שמניב מנות מסקרנות כמו תבשיל ביצי עין בגרגרי חומוס ותרד לארוחת בוקר, או לינגוויני סרטנים וצ'ילי לצהריים. בערב, האווירה מקבלת גוון מעט שונה, ואפשר ליהנות גם מתפריט מגוון של יינות בוטיק וקוקטיילים מיוחדים.
4. השף שגב משה בגרסה בריאה
שגב משה מצטרף לטרנד ההו-כה-לוהט של קערות הבריאות (או בעברית תקינה: "בולס"), ומשיק את "שגב בולס", דוכן חדש בשרונה מרקט. הקערות, טרנד
בינלאומי שתפס תאוצה גם בישראל בשנתיים האחרונות הודות למקומות כמו קפה "סיטיזן", "חמניה" וקערות ה"פוקה" היפניות, הן שם נרדף לבריאות שנת 2019. הן יכולות להיות מנה מתוקה או מלוחה ומכילות בדרך כלל ירקות או פירות טריים לצד קטניות, דגנים והרבה הרבה סופר-פודס – והכי חשובות: הן מצטלמות נהדר.
במתכונת של שגב אפשר למצוא בולס בניחוח אסיאתי (יפני עם סטיקי רייס, ירקות טריים, אצות נורי וג'ינגר כבוש או תאילנדי עם אטריות זכוכית, פפאיה ירוקה בוטנים וצ'ילי), בול בריאות כפרי על בסיס קינואה ובול בריאות ישראלי על בסיס עדשים שחורות. ואפשר כמובן גם להרכיב בולס בהתאמה אישית.