בזכות מה זוכה המסעדה החדשה של אסף גרניט בלונדון לשם עולמי?
וגם: אימפריית ההמבורגרים של השף עומר מילר ממשיכה להתרחב, אוקטוברפסט בישראל וראונד טייבלס לשפיות בלבד
הבר שאחרי NUNUNU. האם תשע”ט הולכת להיות השנה של גיא גמזו? רק שבועיים אחרי שפתח את NUNUNU, המקום שעורר הכי הרבה באזז לאחרונה, שבו הוא מוכר לחמניות חלב במילויים שונים, פותח השף בר בשם Haiku Sky Bar, הממוקם על גג Lighthouse, אחד המלונות הגבוהים בתל אביב. בשלב ההרצה אפשר יהיה ליהנות בו ממוזיקה וקוקטיילים, אך בהמשך הוא מבטיח גם אוכל יפני עדכני.
טום דיקסון למחניודה. Coal Office, המסעדה החדשה שפתחו אסף גרניט וקבוצת מחניודה בלונדון, מככבת השבוע במגזיני העיצוב המובילים “Wallpaper”, “Dezeen” ו”The Spaces” הודות למעצב הבינלאומי טום דיקסון. ב”Wallpaper” מגדירים את המהלך של דיקסון במסעדה כחלל שלא מפסיק להתפתח, וגם גרניט זוכה שם לפרגון כשהוא מוגדר כבעל “אימפריה בינלאומית בצמיחה”. ל”Dezeen” מסביר דיקסון שהרעיון של גרניט היה לפרק את מבנה מטבח המסעדה המסורתי, ואת הההכנות והבישולים לפרוס על שלוש קומות כאשר כולם מעורבים בתהליך - מהמלצרים ועד הסועדים. אז העיצוב כבר זכה לתשומת לב ופרגון, עכשיו נותר רק לראות מה יגידו על האוכל.
הקציצה התשיעית של מילר. אימפריית ההמבורגרים של השף עומר מילר ממשיכה להתרחב. אחרי שנפתח בחודש שעבר סניף נוסף של סוסו אנד סאנס בחולון, בשבוע שעבר פתח מילר עוד סניף בכניסה למדרחוב נחלת בנימין ולשוק הכרמל - אחד המיקומים המרכזיים בתל אביב. זה הסניף התשיעי של הרשת, שכרגע חולשת על חמישה בתל אביב ועוד בראשון לציון, הרצליה, גבעתיים וחולון. גם כאן יתהדר התפריט במנות ייחודיות, כמו הגלידה השחורה שכיכבה השבוע בחשבון האינסטגרם של מילר.
נשים במרכז השולחן. רכבת אווירית של השפיות המובילות בעולם עושה את דרכה לישראל: באמצע נובמבר יתקיים בפעם הרביעית הפסטיבל הקולינרי “Round Tables by American Express”, שבו שפים מובילים מרחבי העולם חוברים לשפים מצליחים מקומיים ומבשלים ארוחות משותפות במשך כמה ערבים רצופים. השנה, כאמור, מוקדש הפסטיבל לנשים, ואנחנו נוכל לטעום ממנותיהן של שמונה מהשפיות הטובות בעולם, בהן השפית הגרמניה טאנג’ה גרנדיטס שתתארח במסעדת פאסטל של הלל תווקולי, השפית הקולומיביאנית ליאו אספיניוזה שתתארח בניטן תאי של שחף שבתאי, השפית הסלובנית אנה רוס שתתארח באריא של גיא גמזו, השפית הבריטית־קוריאנית ג’ודי ג’ו שתתארח במסעדת דוד ויוסף ועוד. את הארוחות (299 שקל לסועד) מומלץ להזמין מראש.
מזרח בירושלים. גם לירושלמים מגיעה אסייתית איכותית: בימים אלה נפתחת בסינמטק ירושלים מסעדת קפה אסיה בבעלות קבוצת המסעדות אדום הוותיקה בעיר. לפתיחת המסעדה קדם מחקר מעמיק בתאילנד, וייטנאם, קוריאה וסינגפור, והמטבח של כל אחת מהמדינות בא לידי ביטוי בתפריט. במסעדה יוצעו מנות כמו באן פיש מסאלה והר גאו עוף ובוטנים, מגוון מנות טבעוניות וכן ארוחת טעימות. את האוכל ילוו קוקטיילים בהשראת המזרח.
דיטה חוזרת. בשורות טובות לכל מי שמתגעגע לכבד הקצוץ של דיטה: המסעדנית הוותיקה דיטה בורנשטיין, שעמדה מאחורי אחת המסעדות המצליחות בתל אביב בתחילת שנות האלפיים, פותחת מעדנייה לאוכל ביתי בשם Deli Dita. במעדנייה, ברחוב מקווה ישראל בעיר, יימכר הכבד קצוץ האגדי ומנות כמו סלט ביצים, קרפלך בשר וקציצות דגים.
בירה אחרי החגים. אם לא היו לכם מספיק חגים החודש, תשמחו לדעת שמיד עם תומם יחלו חגיגות האוקטוברפסט, פסטיבל הבירה הגרמני, גם בארץ. במסגרתן יתקיימו אירועים שונים במסעדות וברים בארץ: יריית הפתיחה תהיה ב־4.10 במסעדת אוזריה נקסט דור, שתהפוך לפופ־אפ ביר גארדן.
שפית המסעדה אביבית פריאל תחבור לשני שפים מובילים נוספים, אוראל קמחי (פופינה) ועינב אזגורי (קפה נורדוי), ואלה ירקחו תפריטים מיוחדים עם מנות אופייניות כמו שניצל עגל או פיצה בווארית. לצד האוכל תוצע מהדורה מוגבלת של בירה ויינשטפן הגרמני.