$
אוכל

לאכול עם אלן דוקאס על הסיין

השף הצרפתי משיק שיט קולינרי בסיין. וגם: סעודה תאילנדית וקוקטיילים טבעיים בנתניה

רעות ברנע 08:2220.08.18

לשוט עם אלן דוקאס. השף הצרפתי אלן דוקאס, מהשפים המוערכים ביותר בעולם, ישיק בתחילת ספטמבר חוויה קולינרית מעט שונה: Ducasse sur Seine, ספינה שתשוט על נהר הסיין בעיר ותציע ארוחת טעימות במחירים הנעים בין 100 ל־500 יורו לאדם. השיט עצמו ייקח את המבקרים לאתרי התיירות המפורסמים בעיר, כמו מגדל אייפל ומוזיאון הלובר, אבל ההיי־לייט שלו יהיה ללא ספק הארוחה של דוקאס, שמפעיל היום יותר מ־30 מסעדות ברחבי העולם, רבות מהן בעלות כוכבי מישלן. זהו ”השיט הקולינרי” הראשון שמושק בפריז בעשר השנים האחרונות, ועם שף בסדר גודל כזה שמעורב - סביר להניח שהביקוש יהיה גדול.

 

 

 

השף הצרפתי אלן דוקאס השף הצרפתי אלן דוקאס צילום: בלומברג

 

ספינה שעליה ייצא השיט של השף אלן דוקאס ספינה שעליה ייצא השיט של השף אלן דוקאס

 

הקוסקוס מככב ב”ניו יורקר". ”הניו יורקר” הקדיש לאחרונה מאמר מכובד לגרגירי הסולת האהובים, הודות לביקור אחת הכתבות במסעדה החדשה של השפית הישראלית במקור, עינת אדמוני. אדמוני, שנולדה בבני ברק ועבדה ב”קרן” המיתולוגית של חיים כהן בשנות התשעים, היתה מהישראליות הראשונות שפתחו מסעדה בניו יורק. ביוני האחרון פתחה את Kish-Kash ברחוב הדסון, שבו היא מציעה את המנה בתוספות שונות ששואבות השראה מהמטבח הישראלי, הצפון־אפריקאי, היהודי והמזרח־תיכוני גם יחד: מתבשיל בקר טלה במשמשים מיובשים ועד מפרום טריפוליטאי. “הרבה מקומות מנסים להביא את הדבר הבא”, כתבו ב”ניו יורקר”. “המקום הזה פשוט מגיש אוכל של בית”.

 

 

לחמניית בריוש של השף גיא גמזו לחמניית בריוש של השף גיא גמזו צילום: גל זהבי

 

 

 

כיסונים של לילך כיסונים של לילך

 

 

הבריוש מגיע לרחוב. לרשימה הארוכה של שפים ישראלים שפנו לכיוון של סטריט פוד בשנים האחרונות, יצטרף בסוף החודש גם השף גיא גמזו שיפתח את NUNUNU - מקום שבו יגיש את לחמניות הבריוש המפורסמות שלו ממולאות במילויים שונים ומשונים. הלחמניות הפכו ללהיט במסעדה “אריא” של גמזו אותה פתח לפני חמש שנים, אחרי ששימש בעבר כסו־שף של רפי כהן ב”רפאל”. ב־NUNUNU יתמקד גמזו בלחמניות בלבד (במילויים כמו שרימפס, בקר מפורק ומילויים מתוקים שונים), ומחירן ינוע בין 35 ל־48 שקל למנה. פרטים: הרצל 18, תל אביב.

 

 

סושי עטוף בטונה אדומה וכבד אווז סושי עטוף בטונה אדומה וכבד אווז

 

פופ־אפ תאילנדי. רבים הצטערו לשמוע במאי האחרון על סגירתה של המסעדה האסייתית “אסיה” שפעלה קרוב לשנתיים בשוק הפשפשים, בהובלתה של השפית לילך רווה. מי שמתגעגע למגע ידה של רווה ישמח לשמוע שהיא תגיע להתארח בסקול־יארד, מסעדת התלמידים של בית הספר לקולינריה דנון בנמל תל אביב. רווה תגיש ארוחת פופ־אפ בת שבע מנות מהמטבח התאילנדי, המבוססות על זיכרונות אישיים וטעמים שאספה בהתמחויותיה ובמסעותיה בתאילנד, ביניהן - סוגים שונים של כיסונים, מחבת של מולים בריבת צ’ילי ובזיל תאילנדי או סלט עשבים עם שרימפס וחזיר קריספי. פרטים: 240 שקל לסועד, www.danon.org.il.

 

מוג'ו מתרחב. אם ה”סוהו” שולט כבר שנים בסצנה הקולינרית בראשון לציון, הרי ש”Mojo” שולט ביד רמה לא פחות בסצנה הנתנייתית. השבוע פתחו שלושת בעלי המקום, אמיר אבידר, נדב צור ושגיא רזמוביץ, את ה”Mojo Next Door”, בר קוקטיילים סמוך שיציע מגוון רחב של קוקטיילים לצד מנות שרינג. את תפריט הקוקטיילים בנה המיקסולוג המוביל מוש בודניק והוא מבוסס על סירופים טבעיים בלבד. התפריט נבנה על ידי השפים מידן סיבוני ודור אבן, והוא מבוסס על מנות קטנות מהמטבח האסייתי, כמו פאני פורי (כיסוני בצק פריך עם טרטר סלמון, מלפפון, אגס, צ‘ילי ורוטב עגבניות וכוסברה) או ביף באן (לחמנייה רכה בקיטור אדים , תבשיל בקר מפורק, צ’ילי ואיולי פיקנטי). פרטים: גיבורי ישראל 17, נתניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x