חדשות האוכל: עודד ברנר פותח בניו יורק חנות שכולה קקאו
וגם: בשבוע הבא תיפתח Fat Cow, מסעדת בוצ’ר־בורגר בדזינגוף 265, בר כשר בירושלים ומזללת רחוב חדשה בשוק הכרמל
אירופה בסטייל. אם יש מסעדה אחת שהרבה פודיז מחכים לה היא קפה נורדוי שנפתחה בשבוע שעבר ברחוב נחלת בנימין 27 בתל אביב. מאחוריה עומד השף עינב אזגורי, השף של בר א וין ודא, דא ודא התל־אביביים גם כן. את המסעדה, ששוכנת בתוך מלון הבוטיק נורדוי החדש, מגדיר אזגורי כ”ביסטרו אירופאי”, ובניגוד לבר א וין המתבססת על תפריט צרפתי בעיקר, המנות פה הן בהשראת מטבחים אירופאיים שונים. כך אפשר למצוא בתפריט, למשל, קרפצ’יו תמנון, המבורגר קרם ברווז עם גבינת אסיאגו, ריבת בצל ודמי גלאס או סשימי טונה עם פיסטוקים.
- בייל וכל היתר: השף עידו הרמן עולה ליגה
- חדש בעיירה: הגסטרו-בר הוטל דה ויל מבשל נועז
- טראמפ על המסעדה שגירשה את דוברת הבית הלבן: "שיתרכזו בלנקות את המקום"
קוקטייל למהדרין. בר הקוקטיילים החדש אנדלוסיה שנפתח בירושלים (מעבר בית הכנסת 12) הוא המקום היחיד בארץ המשלב מנות שף כשרות לצד בר קוקטיילים home-made, כך שעתה גם הקהל שומר הכשרות בארץ יוכל להנות מהטרנד הלוהט.
על התפריט במקום אמון השף שלומי אטון והוא מבוסס על המטבח הספרדי והצפון־אפריקאי, עם מנות כמו אמפנדות במילוי בשר וצימוקים לצד סלסה עגבניות וצ’ימיצ’ורי (36 שקל) או פסטייה - בצק פילו במילוי עוף, בצל מקורמל, שקדים, צימוקים ופיסטוקים ברוטב ברווז ליים וערער (32 שקל). את תפריט הקוקטיילים רקח המיקסולוג תאי קובלר ואפשר למצוא בו שילובים מעניינים כמו necessities המבוסס על סירופ סברס ביתי ומשלב דבש תמרים, מיץ לימון וטקילה בהשריית זוטא לבנה.
חזרה מתוקה. השוקולטייר עודד ברנר פתח השבוע חנות חדשה במנהטן בשם “Blue Stripes” שהכוכב שלה דווקא אינו השוקולד, אלא הקקאו. ברנר, שהקים את מותג השוקולדים המצליח מקס ברנר לפני 1996, פותח את המקום החדש אחרי הפוגה של חמש שנים בהן נאסר עליו לעסוק בתחום השוקולד - בשל הסכם בינו לבין שטראוס גרופ שרכשה את מקס ברנר. בחנות החדשה, שממוקמת באיסט וילג’, תמכור, כך פורסם, מוצרים העשויים מאה אחוז קקאו, שהפך לאחרונה טרנדי ביותר הודות להגדרתו כ”סופר־פוד”.
עוד המבורגריה לאוסף. נראה כי למרות שפע המבורגריות הבוטיק שנפתחו בתל אביב בשנתיים האחרונות, העיר עוד לא שבעה מהקציצה הכה אהובה. בשבוע הבא תיפתח Fat Cow, מסעדת בוצ’ר־בורגר בדזינגוף 265. את התפריט בנו השף טום אביב, זוכה “מאסטר שף” ושף מסעדת קוקו במבינו, יחד עם שגיא טריגר מקצביית הבוטיק טריגר בוצ’ר אנד בר בשרונה מרקט. הוא יבוסס על בשר איכותי שיגיע מעדרי בקר בנברסקה ממנו יוכנו מנות כמו צ’יזבורגר עם גאודה או המבורגר מפורק שבתוכו פונדו גבינות, לצד ההמבורגר המסורתי המוכר, כמובן.
החיים בפיתה. גם בשר בפיתה זה לא משהו שקשה למצוא בתקופה האחרונה, בעיקר באזור שוק הכרמל. בשבוע שעבר נפתחה “מיטש” (חיים חבשוש 31) מזללת רחוב חדשה בשוק שמתמקדת בקבב רומני מתובל היטב כמיטב המסורת. על המקום אחראית השפית אורית מושקוביץ, יועצת קולינרית ובעלת קייטרינג ואיך לא – רומניה. את המיטש אפשר לאכול בפיתה עם חציל רומני, צ’ימיצ’ורי וכרוב מאודה (35 שקל) וגם ללא פיתה, עם כל התוספות בקומיבנציות משתנות.
דרינק יפני. מסעדת יא־פאן של השף יובל בן נריה השיקה בשבוע שעבר תפריט סאקה חדש עם משקאות סאקה נדירים ביבוא אישי היישר מיפן המותאמים למנות המסעדה. כך למשל, יתאים סאקה אקישיקה לטרטר דגי ים, סאקה קוקרו יתאים למנת טרטר בקר וסאקה מוטמקה יתאים לסאנדו שרימפס (כ־30 שקל לכוס).