$
אוכל

טעימות מפתיעות: מה תאכלו במסעדת חמש ברמות השבים?

השפים זיו מנשה ואמרי בריל ממציאים את עצמם מחדש ב“חמש", מסעדה בבית פרטי ברמות השבים, עם ארוחות קונספט בהן מוגשות המנות לסועדים בו זמנית

רעות ברנע 08:0822.04.18

הדרך למסעדת “חמש” החדשה במושב רמות השבים עוברת דרך מטעים ושבילים לא סלולים. כשמגיעים אליה מתגלה בית פרטי גדול, עם חצר מזמינה שמזכירה קצת את גני האירועים העכשוויים. “לצאת מתל אביב, לנסוע חצי שעה, להכנס לאזור הכפרי הזה דרך שדות התותים - רק זה מכניס אותך תודעתית למקום אחר, מוריד את כל ההמולה העירונית מהלב”, אומר השף זיו מנשה, שיחד עם שותפו השף אמרי בריל פותח עכשיו את המסעדה הזו, שעובדת בקונספט קצת פחות מקובל מהרגיל.

 

“חמש” - בסימן חמשת הטעמים - תארח אחת לשבוע, בימי רביעי, ערב של ארוחת טעימות בת תשע מנות לכ־35 סועדים. בשאר ימי השבוע אפשר יהיה להזמין את המקום לאירועים פרטיים וגם להזמין את זוג השפים לבשל באירועים במקומות אחרים - משהו שהם עושים כבר תקופה ארוכה יחד.

קייטרינג בוטיקי

 

מנשה (35) ובריל (32) הכירו כשעבדו שניהם במסעדות של השף יוסי שטרית. מנשה הגיע אליו אחרי שלמד בניו יורק ועבד במסעדת “ Eleven Madison Park” בעלת שלושה כוכבי מישלן. בהמשך עבד עם שטרית במסעדה הראשונה שלו “ויולט” באודים, משם המשיך איתו ל”קיטשן מרקט”. גם לבריל רקע “מישלני”ממסעדת “Wild Honey” בלונדון. בהמשך הגיע גם הוא ל”ויולט” שם הכיר לראשונה את מנשה.

זיו מנשה (מימין) ואמרי בריל. חשוב לנו החיבור לעונתיות, לפסטורליות ולגינה” זיו מנשה (מימין) ואמרי בריל. חשוב לנו החיבור לעונתיות, לפסטורליות ולגינה” צילום: יאיר שגיא

 

 

“יצור הכלאיים הזה שאנחנו פותחים עכשיו בא מתוך הרצון למקום שנוכל ליצור בו את הקולינריה שאנחנו אוהבים”, מסביר מנשה, “מקום בו נוכל להמציא את עצמנו כל פעם מחדש אבל גם יהיה נוח יותר לתפעול ממסעדה רגילה”.

 

המקום מושתת על שלוש זרועות - הבית הקולינרי בו תפעל מסעדה אחת לשבוע ואירועים בערבים נוספים, קייטרינג בוטיקי לאירועים קטנים שנעשה מחוץ למקום וייעוץ קולינרי למסעדות ועסקים ברחבי הארץ.

מנה ב”חמש”. שורש סלרי וקרם גזר מנה ב”חמש”. שורש סלרי וקרם גזר צילום: שני בריל

 

 

“מאד חשוב לנו החיבור לעונתיות, לפסטורליות ולגינה”, אומר בריל. “היה חשוב לנו שיהיו בה עצי פרי ושיחים ועשבי תיבול שנוכל להכניס אותם לבישול שלנו, כדי שגם המנות ישקפו את נקודת הזמן בה אנחנו נמצאים. המרחק מהעיר הוא לא גדול מאד אבל הוא מאפשר קצת יותר התמסרות, חוויה ארוכה יותר להתחבר אליה”.

 

בריל מדגיש כי “ארוחת הטעימות השבועית היא לא מה שיחזיק אותנו כלכלית, היא בשביל הנפש בעיקר. כדי ליצור ולאפשר לכמה שיותר אנשים לטעום את האוכל”.

 

שידור חי מהמטבח

 

ארוחת טעימות כזו, בת שבע או שמונה מנות, תעלה 290 שקל לסועד ותוגש בקונספט דומה לזה שמוכר בארץ ממסעדות כמו “OCD” של רז רהב או “בורק” של ברק יחזקאלי. ארוחה מתוזמנת ומתוזמרת בה יקבלו כל הסועדים את אותן המנות באותו הזמן.

 

“אנחנו מברכים על מקומות כמו OCD אבל החוויה פה היא אחרת”, אומר מנשה. “היא לא תלויה בזמן ואתה יושב בשולחן אחד עם אנשים שאתה לא מכיר”.

 

מה בתפריט של ארוחת הטעימות?

“קודם כל נדאג להשתמש בחומרי גלם כשהם במצב המיטבי שלהם”, מסביר בריל. “לכן גם התפריט יישתנה אחת לכמה חודשים. חשוב לנו גם לעבוד עם מגדלים מהאזור שיש לנו שיח איתם”.

 

הבישול במהלך ערבי הטעימות יהיה אל מול האורחים. “האנשים יוכלו לקום להסתכל על כל התהליך”, מסביר בריל. “במטבח תוצב מצלמה שתצלם בלייב את העבודה בו ותקרין אותה על מסך שתלוי על הקיר בחלל המסעדה. כך מי שירצה יוכל לראות מה קורה במטבח גם בלי לקום מהכסא”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x