צזיקי אצל רועיקי: הארוחות החדשות של מיזם Eatwith
טורטליני עם פול ותותים עם גרניום הן שתיים מהמנות שהוגשו בסיפתח סדרת ארוחות האוכל המקומי של Eatwith ויקב הרי גליל, המתקיימת בבתים פרטיים
בשעה 8 בערב מתחילים להיכנס אל ביתו של חמי פסקה בדרום תל אביב זוגות זוגות. הם מיד מתכבדים בכוס יין וקוביית גבינה קטנה וחמימה עטופה בעלה גפן על קיסם. בתוך כמה דקות הם מתיישבים סביב שולחן גדול, ובמשך השעתיים וחצי הבאות הם אוכלים, שותים יין ושומעים לא מעט הסברים מלומדים ומרתקים על כל מה שהם אוכלים ושותים.
אבל הייחוד הגדול של ארוחות כמו זו אצל חמי, היא שבסופו של הערב כל אותם זרים ייצאו מהמקום עם חברים חדשים. שיחה בלתי אמצעית שכזו בין זרים היא משהו שכבר כמעט ולא קורה לנו היום, בטח שלא במסגרת הסצנה הקולינרית. כשנצא למסעדה, כנראה לא נפצח בשיחה עם היושבים בשולחן לידינו. אבל בבית פרטי, בשולחן אחד ארוך ואחרי כמה כוסות יין, כבר הרבה יותר קל להיפתח, והפתיחות הזו יכולה להוביל למקומות נהדרים.
הסוד של מוס האפונה
אלו אחד הדברים שגורמים למיזם Eatwith, שנולד בישראל בשנת 2013, לפרוח כל כך. היום הוא פעיל בכ־200 ערים ברחבי העולם, כשבישראל יש כ־70 מארחים פעילים שמארחים בביתם לפחות אחת לחודשיים. לרגל האביב משיק המיזם סדרת ארוחות המבוסס על אחד הטרנדים הקולינריים החזקים היום בעולם — “Farm to Table” או בתרגום חופשי לעברית “מהחווה לצלחת”, כלומר אוכל שמתבסס בעיקר על חומרי גלם טריים ומקומיים.
סדרת הארוחות מתקיימת בשיתוף פעולה עם יקב הרי גליל. “עד כה, המפגשים שלנו עם הלקוח היו יחסית קונבנציונליים — במסעדות או חנויות יין", מספרת שיר בן־מובחר, מנהלת פיתוח השווקים של הרי גליל ואחת מיוזמות סדרת הארוחות.
"בשלוש השנים האחרונות אנחנו פועלים כדי להפוך ליקב בר־קיימא. כחלק מהמהלך אנחנו מנסים לייצר מפגש טבעי ומשוחרר יותר עם הלקוח, וקולינריה היא החיבור האולטימטיבי. החיבור עם Eatwith היא דרך מבחינתנו להכניס סיפור לעניין, לחבר את היינות לטבע, לתוצרת מקומית, ואלינו הביתה. כל המארחים שנבחרו הם כאלה שבהכרח בוחרים בשיטות בישול שמביאות את הטבע הביתה ומתבססים על חומרי גלם עונתיים, וכל אחד מהם הוא גם סוג של חוקר, שחוקר את החומרים שלו ומאיפה הם מגיעים. יחד עם הארוחה מוגשים יינות אביביים שאותם אנחנו מתאימים מראש למנות יחד עם כל מארח, לכל מנה יין שמחמיא לה בצורה הטובה ביותר”.
הארוחה הראשונה בסדרה, שבה נכחנו, התקיימה, כאמור, בביתו של חמי פסקה בדרום תל אביב (Food Studio TLV). בין המנות שהוגשו בה אפשר היה למצוא פארידה חרוכה עם פרחי חרדל, חמציץ וטופח, טורטליני במילוי קרם פול עם חומוס ירוק טרי ושקדים ירוקים ודג ים ברוטב פלפלי שושקה, גרעיני חמניות ובמיה.
לקינוח הוגש מוס אפונה (כן כן) מלווה בסלט תותים טריים עם עלי גרניום. לכאורה, הכל נשמע קצת מוזר, בפועל — הכל מאוד טעים, ומאוד מיוחד. העובדה שחלק ניכר מחומרי הגלם הם כאלה שלוקטו במו ידיו של המארח הופכת את החוויה לאישית הרבה יותר.
לצד כל מנה הוגש יין עונתי אחר, לבן, רוזה ואדום — בסך הכל נמזגו חמש כוסות יין לאורך הערב הזה. ומי שרצה יכל לשתות עיד יותר.
“99% מהארוחות שלנו מלוות ביין”, אומרת דיה טולקציר, מנהלת הפעילות של Eatwith בישראל, שיחד עם בן־מובחר פיתחה את הקונספט לסדרה הנוכחית, “וזה אחד הדברים שהופכים אותן למאוד משתלמות (מחיר הארוחות בסדרה הזו הוא 260 שקל לסועד, כולל חמש מנות לפחות וכוס יין לצד כל מנה). בארוחות האלה יהיו גם הסברים מרתקים על התהליכים שהאוכל עובר, וכמובן שהאורחים מוזמנים להציץ אל תוך המטבחים הפתוחים לכל התהליך”.
יין בפשטות ובלי עפיצות
הארוחות הבאות בסדרה יתקיימו בין 26 באפריל ועד 10 במאי אצל מאחרים שונים ברחבי הארץ: רעות ארביב ושני מורדי בנס ציונה, אסף בן משה ביפו, ארז גולקו בחיפה ורועי (רועיקי) פייגלין, גם הוא ביפו.
“אחד הדברים החשובים הוא שאפשר לקיים עם המארחים שיח על האוכל ועל היין, לשאול שאלות שלפעמים במסעדות לא נעים לשאול”, אומרת טולקציר. “המטרה היא לצאת מהתבנית המתיימרת, היהירה קצת שמקבעת תפיסה מרוחקת של יין”, מוסיפה בן־מובחר. “ובמקום זאת לבוא ולהסביר מאוד בפשטות, בלי להזכיר את המילה ‘עפיצות’ אלא לדבר בגובה העיניים ולחבר את היין לאוכל, לחוויה היומיומית”.
להזמנת ארוחות https://goo.gl/SJe9JS