$
אמנות ועיצוב

המעצבת נעמה אגסי: "יש לי יחס מורכב לשיער"

המעצבת נעמה אגסי יצרה קולקציית תכשיטים שמחזירה את השיער למקומות שמהם נשים נדרשות להסיר אותו

מורן לונדון 08:0216.11.17
"המטרה שלי היא לקחת מושגים מופשטים ולהמחיש אותם באמצעות חפצים שימושיים", מסבירה המעצבת נעמה אגסי בראיון לקראת התערוכה הקבוצתית "חפץ" שתיפתח הערב במרכז אדמונד דה רוטשילד (שדרות רוטשילד 104) ותעסוק במגדר.

 

 

 

אגסי (33), בוגרת האקדמיה לעיצוב באיינדהובן ומרצה במכון הטכנולוגי בחולון ובמכללת סמי שמעון בבאר שבע, נוהגת בפרויקטים שלה להעניק ביטוי חזותי למושגים מופשטים. בעבר התמקדה במושג הזמן (ברצועת גומי שצבעה משתנה עם עונות השנה, למשל) או עסקה בשינוי שעבר לאורך המאות הצבע הסגול - מצבע של מלכים לכזה שמזוהה עם מוצרי קוסמטיקה זולים (בפרויקט שאותו הציגה בשבוע העיצוב האחרון במילאנו). בפרויקט הנוכחי היא מתמקדת ביחסים עם שיער הגוף.

נעמה אגסי ואחד מתכשיטיה. "אני אוהבת לתת לשיער שלי פשוט להיות" נעמה אגסי ואחד מתכשיטיה. "אני אוהבת לתת לשיער שלי פשוט להיות" צילום: אוראל כהן

 

 

עבור התערוכה היא עיצבה תכשיטי גוף מעוטרים בשערות, שבאמצעותם היא מביעה את יחסה לשיער הגוף ובנורמות החברתיות הנלוות אליו. "יש לי קשר מורכב עם שערות הפנים שלי בעיקר. אני אוהבת לתת לשיער שלי פשוט להיות", היא אומרת ומיד העין מופנית לאזור השפם הנקי והגבות שלה, שהן מסודרות אך מעט מסולסלות וניכרת בהן איזושהי פראות מרוסנת. "בימים שבהם אני מטפלת בשיער, הסרת שיער וסידור גבות לדוגמה, אני מרגישה איזושהי השפעה מאוד גדולה גם על הפנימיות שלי. כאילו אני מטופלת היטב". נשים רבות בוודאי יתחברו להצהרה הזו: התחושה שניהלת בהצלחה את כל האספקטים של חייך - מבלי לשכוח את עצמך בדרך.

 

 

עגיל לטבור. "יש אנשים שנהנים מתשומת הלב שהתכשיטים האלה מביאים" עגיל לטבור. "יש אנשים שנהנים מתשומת הלב שהתכשיטים האלה מביאים" צילום: דפנה טלמון

 

 

זה נשמע מנוגד לשיח שקורא לנשים להשתחרר מתכתיבים דכאניים.

"זה נכון. החברה מצפה מאיתנו להוריד שיער ובאחרונה יש שיח על מה מקטין נשים. אני דווקא שילבתי שיער בתכשיטים כדי להחזיר אותו, להדגיש את אלמנט היופי ולחדש את מערכת היחסים בין נשים לשיער שלהן.

 

 

צמיד לבית השחי. שערות רכות שמתבדרות ברוח צמיד לבית השחי. שערות רכות שמתבדרות ברוח צילום: דפנה טלמון

 

 

התכשיטים שיצרה עבור התערוכה מיועדים להיענד במקומות שבהם אנחנו מתביישות בשיער שלנו - למשל סביב הטבור, בחיבור הגבות, באוזניים ובבית השחי. אלו מקומות שלגברים פורץ מהם שיער כנורמה אולם נשים מתבקשות להסירו. "יש משמעות לסוג השיער שבחרתי להצמיד לכל תכשיט", היא מסבירה. "צמיד בית השחי שממוקם במעלה הזרוע למשל, עוטר בשערות רכות שמתבדרות ברוח ואילו בעגיל שמציג שערות שפורצות מהאוזן השתמשתי בשערות קשיחות יותר שעומדות ישר".

 

אבל התכשיט הכי בולט בקולקציה הוא זה שבא ממעמקי נפשה: משקפיים מוזהבים עם שערות זקופות מעל גשר האף. "יש לי גבה מחוברת ושם בעצם נמצא השיער הבולט ביותר על הפנים שלי כשאני לא מטפלת בו", היא אומרת בחיוך.

 

אלו תכשיטים שמיועדים באמת להיענד או שזה רק לשם האמנות?

"אני בעצמי הולכת איתם, כמובן. מעבר לזה כבר היו לי כמה הזמנות. אני יודעת שזה לא לכל אחד, אבל יש מי שלא מפחדים מתשומת הלב שהתכשיטים האלה מביאים ונהנים מהשיח שנוצר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x