$
אוכל

גפילטע־שף: מנות לחג ומתכון

גפילטע עם קוויאר, אקלייר כבד קצוץ, חריימה מבס טרי וממתק חזרת - קבלו את גרסאות השפים למתכוני החג. בפנים: מתכון של מאיר אדוני לגפילטע עם קרם סלק ואיולי ליים

רעות ברנע 08:3204.04.17

לירן קריספין, מורל: חריימה בס

 

וריאציה על חריימה מקציצות מדג בס טרי הנטחנות במקום, מבושלות ברוטב של פלפלים קלויים, קונפי שום ופפריקה מעושנת. פרטים: במהלך החג וחול המועד. 44 שקל למנה. הנמל 33 חיפה.

חריימה בס חריימה בס

 

אבי תורג'מן, העונות: גפילטע קוקוס

 

גפילטע פיש עם קוויאר כתום עשוי מיץ גזר וחזרת עם קרם קוקוס. פרטים: ערב ליל הסדר. 1,020 שקל לארוחה. מלון מצודת דוד, דוד המלך 7 ירושלים.

 

גפילטע קוקוס גפילטע קוקוס צילום: אוהד צויגנברג

 

לירז שדה, בראסרי עין כרם: עוגת כבד

 

לירז שדה תגיש את הגרסה שלה לכבד הקצוץ המסורתי — מנה של זוג עוגות אקלייר מלוחות עם פטה כבד וריבת תות או ריבת בצל. פרטים: במהלך החג וחול המועד. 42 שקל למנה. המעין 15 ירושלים.

 

עוגת כבד עוגת כבד צילום: אפיק גבאי

 

סהר רפאל, כרמים: חרוסת עם פטריות

 

כבדי עוף ובצלי שאלוט מזוגגים עם פטריות שימאג'י על מצע של קרם חרוסת.

פרטים: במהלך חול המועד. 84 שקל למנה. דרך הגורן, סגולה.

 

חרוסת עם פטריות חרוסת עם פטריות צילום: אבי רוקח

 

ננה שרייר, ננוצ’קה: טבעוני חגיגי

 

מרק ירקות עשיר עם קניידעלך עשויים קמח מצה וקמח תפוחי אדמה.

פרטים: בערב ליל הסדר, 280 שקל לארוחה ובמהלך חוה"מ, 38 שקל למנה. לילינבלום 30 ת"א

 

מרק ירקות עם קניידעלך מרק ירקות עם קניידעלך צילום: דדי ליפשיץ

 

הילה הוכמן: מרמלדת חזרת

 

מרמלדת חזרת מתקתקה עם חריפות עדינה עשויה סלק וווסאבי, בעבודת יד.

פרטים: 100 שקל ל־750 גרם, 55 שקל ל־280

גרם. למשלוחים: hilahochman.com

 

מרמלדה חזרת מרמלדה חזרת צילום: אלה פאוסט

 

ברק אהרוני, נורמן: קניידעלך כבד

 

אהרוני יארח את הבשלנית אוולין אטלן, יחד יגישו מרק עם קניידלעך ממולא כבד אווז.

פרטים: ליל הסדר. 380 שקל לארוחה. נחמני 25 ת”א.

 

קניידעלך כבד קניידעלך כבד צילום: ירון ברנר

 

הגפילטע של אדוני

 

השף מאיר אדוני יגיש את הגפילטע פיש שלו בשתי מסעדותיו הכשרות — לומינה ובלו סקיי. מדובר בקציצות דג עם קרם סלק וחזרת, קרם גזר, איולי ליים וקוויאר סלמון. המנה תוגש במהלך חול המועד ( 97 שקל למנה) בשתי המסעדות שנמצאות במלון קרלטון, רח' אליעזר פרי 10 ת"א. מי שרוצה יכול גם להכין בבית:

 

מצרכים לקציצות הדג:

600 גרם דג ים נקי

200 מ"ל מים

50 מ"ל שמן

מלח ופלפל שחור לפי טעם

40 גרם סוכר

100 גרם אבקת שקדים

100 גרם ביצה מגורדת

200 גרם בצל טחון

2 ביצים

 

אופן ההכנה:

 

במעבד מזון טוחנים מחצית מכמות הדג יחד עם השמן והביצים עד למרקם אחיד של מוס. מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצרים קציצות, שאותן מבשלים בציר דגים כ־30 דקות.

 

מצרכים לקרם גזר והדרים:

3 גזרים

מיץ מ־4 תפוזים

מעט מים

מעט חומץ וסוכר

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הגזר במיץ התפוזים עם מים, מעט חומץ וסוכר עד שהגזר מתפרק. מסננים וטוחנים עם מעט שמן.

 

מצרכים לקרם חזרת:

חצי שורש חזרת מגורד

3 סלקים גדולים מבושלים

תפוח עץ אחד

מעט ג'ינג'ר טרי

כפית וואסבי

מעט סוכר, חומץ ומלח

 

אופן ההכנה:

טוחנים הכל במעבד מזון עד מרקם קרמי ומסננים במסננת.

לקישוט (לא חובה): טפיוקה מבושלת לפי הוראות יצרן, מטובלת במלח, שמן ולימון; ביצי סלמון וגזרים אורגנים מבושלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x