$
אלכוהול

מייסדת פסטיבל לתרבות האלכוהול הופכת את הברמנות לקריירה לגיטימית

אן טונרמן. מייסדת הפסטיבל הגדול בעולם לקוקטיילים ותרבות האלכוהול Tales and Cocktails: "בחלקים רבים של העולם, להפוך את הברמנות למקצוע חזר להיות לגיטימי"

רעות ברנע 08:5926.12.16

"בחלקים רבים של העולם, להפוך את הברמנות למקצוע חזר להיות לגיטימי", אומרת אן טונרמן, מייסדת הפסטיבל הגדול בעולם לקוקטיילים ותרבות האלכוהול Tales and Cocktails. זה 15 שנים שאחת לשנה מתכנסים אנשי תעשיית האלכוהול מכל העולם בניו אורלינס, ובמשך חמישה ימים משתתפים בסדנאות, הרצאות וכנסים רלבנטיים של הבכירים בתחום.

 

מלבד הפסטיבל השנתי מארגן המיזם גם יותר מ־200 אירועים שנתיים ברחבי העולם, מחלק מלגות, מקיים קורסים ומתפעל אתר שבו עולים מדי יום תכנים רלבנטיים לקהילת האלכוהול. "אנחנו לא מפרסמים רק מתכונים, אלא גם כתבות ומאמרים העוסקים בעבודה בחגים, בנדודי שינה, בקריירה, באלכוהוליזם. כל מה שקשור לחיים של ברמן. פעם זו נחשבה לקריירה מכובדת, ואז דברים השתנו. הרבה שנים אנשים הניחו שאם אתה ברמן, זה משהו שאתה עושה במקביל למשהו אחר. עכשיו מתחילים להבין שוב שזה מקצוע לכל דבר. אני חושבת שהמיזם שלנו שינה את השיח ברמה הזו. היום מי שבוחר בו מבין שזה עיסוק שהוא מתיש הן פיזית והן מנטלית, והוא חייב לדאוג לעצמו ולטפל בעצמו בהתאם".

 

את המיזם מנהלים היום טונרמן (50) ובעלה פול, שאותו פגשה במסגרת אחד הפסטיבלים שארגנה. היא ילידת ניו אורלינס, ואת דרכה בעולם האלכוהול החלה כשארגנה סיורי תיירים בעקבות המשקאות המסורתיים והמוכרים של העיר. לישראל הגיעו בני הזוג טונרמן בהזמנת הבר פרנץ' 57 התל־אביבי המגיש משקאות בסגנון ניו אורלינס, ובמהלך שבוע שהותם בארץ קיימו מפגשים עם אנשי התעשייה המקומית, בין השאר ארוחת צהריים שבה פגשה טונרמן את הברמניות הנשים המובילות בארץ ושמעה על הקשיים, ההצלחות והחלומות שלהן - בתעשייה שהיא גברית ברובה.

 

"כשהקמתי את החברה, היו בעולם בערך שלוש ברמניות נשים מוכרות, וזהו", היא מספרת. "לא ממש התעסקתי בזה אז, אבל נפל לי האסימון במהלך פרזנטציה שעשיתי בדאלאס - עמדתי מול 48 גברים. אז הבנתי שיש לי גם שליחות במובן הזה, ואנחנו מנסים לעורר גם שיח בנושאי מגדר וזהות. יש היום הרבה יותר נשים מאחורי הבר, אבל עדיין לא מספיק בתפקידי מפתח".

 

אן טורנמן בפרנץ' 57 בתל אביב. "יש היום הרבה יותר נשים מאחורי הבר, אבל עדיין לא מספיק" אן טורנמן בפרנץ' 57 בתל אביב. "יש היום הרבה יותר נשים מאחורי הבר, אבל עדיין לא מספיק" צילום: אוראל כהן

 

להיות אשה שמגישה אלכוהול יכול להיות גם מלחיץ ומפחיד, לא?

"ראיתי נשים שעבדו בברים לפני 20 ו־30 שנה ועברו הרבה, אבל התמודדו עם כל דבר כי לא רצו לאבד את העבודה שלהן. אני שמחה לראות שהדור הצעיר של הברמניות כבר לא מוכן לשאת כל דבר. אנחנו מנסים לפעול לשינוי התפיסה הזו גם באירועים שלנו. אנחנו מזכירים גם לבעלי הברים את זה שהלקוח לא תמיד צודק כמו שנטו לחשוב בעבר, ואת החשיבות של לתת גב לעובדים שלהם - לגברים ולנשים".

 

הקלישאה שלפיה ברמן הוא בעצם סוג של פסיכולוג עדיין קיימת?

“אני חושבת שברמן לא חייב לדעת לתת עצות, אבל כן צריך לדעת להקשיב ולהיות אמפתי. מה שיגרום לאותם אנשים לחזור יהיה לא רק איכות המשקאות אלא גם היחס האישי שלו הם זוכים. וכן, הרבה לקוחות יספרו לברמן את מה שלא יספרו לחבר הטוב ביותר שלהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x