$
אוכל

סגירת מסעדת סזרינה: ביהמ"ש הוציא צו מניעה זמני נגד קבוצת הניהול כתית

בעלי המסעדה טוענים כי קבוצת כתית והשף מאיר אדוני, שניהלו את המקום, נטשו אותו - וכעת מנסים להשתלט עליו. הם ביקשו מבית המשפט להוציא צו מניעה שיאסור על אדוני וכתית לנהל מו"מ לשכירת שטח המסעדה. עורכי הדין של קבוצת כתית: "המטרה היחידה של הגשת הבקשה היא ניסיון להכפיש את שמה של הקבוצה ושל השף מאיר אדוני"

זהר שחר לוי וגלי וולוצקי 15:0106.03.16

בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא בשבוע שעבר צו מניעה זמני במעמד צד אחד נגד השף אדוני וקבוצת כתית, בעלת סזרינה. את הבקשה למתן הצו הגישו נציגי המסעדה סזרינה (או בשמה הקודם אלבטרוס) לגרסתם, בעקבות מעשיהם של כתית ואדוני נגרמו להם נזקים כספיים גדולים.

 

הצו אוסר על כתית לנהל מו"מ לשכור את המקום שבו נמצאת המסעדה וכן לנסות לקחת משם עובדים.

 

בבקשה שהוגשה באמצעות עוה"ד דנה גולן ושמואל קזס, ביקשה סזרינה כי יוצא צו שימנע מאנשי כתית "להשלים את מהלכם הזדוני וחסר תום הלב לדחוק את רגליה של סזרינה מהמסעדה במועדון הגולף בקיסריה שאותה היא שוכרת מהחברה לפיתוח קיסריה". זאת, עד להכרעה בבוררות שצפויה להתקיים בין הצדדים.

 

לטענת מנהלי סזרינה, עד כה הושקע במסעדה למעלה מ-3 מיליון שקל והצו האמור מטרתו למנוע הפרת הסכם השכירות עליו חתמה ולשדל את עובדיה לעבור לעבוד בכתית.

 

מה הוביל לנטישתו של השף מאיר אדוני את מסעדת סזרינה במתחם מועדון הגולף בקיסריה? אף שהשף המוכר טוען בפרסומים שונים כי הונו אותו וכי הוא מנסה לפעול לפתיחתה המחודשת של המסעדה, בעלי מסעדת סזרינה טוענים כי דווקא הוא בסך הכל נשכר לנהל את המסעדה, ניסה להשתלט עליה "בבריוניות" ואף שנטש אותה הוא עדיין מנסה להדיר ממנה את בעליה.

 

אדוני הוא השף של קבוצת כתית המחזיקה כיום ארבע מסעדות - כתית והמזללה ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, ולומינה ובלו סקיי הכשרות במלון קרלטון בתל אביב. את מסעדת סזרינה פתחה הקבוצה באוקטובר 2015 במתחם הגולף בקיסריה. לאחר שלושה חודשי פעילות בלבד, ובמפתיע, הודיע אדוני כי המסעדה תיסגר.

 

בהודעה שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו הוא כתב: "הגענו למצב שבו לא נוכל להמשיך לארח באופן שאנחנו מאמינים ומרגישים שנכון", אך עובדים בקבוצה סיפרו כי הסגירה נבעה מסכסוך שהתגלע בין בעלי הנכס ובעלי המסעדה בפועל, יעקב ומורן כהן, ובין קבוצת כתית אשר תפקדה במקום כקבוצת ניהול ללא חלק בבעלות על המקום.

  

מחברת ניהול נהפכה בן רגע ל'אדוניזם'

 

הרקע לסכסוך הוא כאמור ניהולה של מסעדת סזרינה. לפי הבקשה שהוגשה לבית המשפט, כתית והשף אדוני נשכרו כדי לתת שירותי ניהול מסעדה. "אך מחברת ניהול נהפכה בן רגע ל'אדוניזם' – אשר הפגינה התנהלות בריונית וחסרת תום לב, תוך שימוש באמצעי לחץ פסולים, על מנת לדחוק את רגלי בעלי המסעדה מהמסעדה, לנשל את אותם מזכויותיה ומהשקעותיה, עד שלבסוף נטשה את ניהול המסעדה, כל זאת כדי שתוכל להתקשר באופן ישיר עם החברה לפיתוח קיסריה ולחזור אל המסעדה כשהיא 'חופשייה' מבעליה". בתוך כך, אומרים בסזרינה, פורסמו על המסעדה דברי לשון הרע על ידי אדוני באמצעי התקשורת השונים.

השף של כתית מאיר אדוני השף של כתית מאיר אדוני צילום: אוראל כהן

 

סזרינה חתמה על הסכם השכירות מול החברה לפיתוח קיסריה בשנת 2012 והשקיעה, לדבריה, מיליוני שקלים במקום. במהלך שנת 2015 היא התקשרה בהסכם הניהול עם כתית שהמפעילה ומנהלת את ארבע המסעדות בהן פועל השף אדוני. במסגרת ההסכם בין הצדדים התחייבה כתית, תמורת דמי הניהול וחלק מרווחי המסעדה, לנהל אותה.

 

"כתית", אומרים בסזרינה, "אשר התהדרה ביכולתה המוכחת לגרום להגדלת התפוסה במסעדה בשל המוניטין שצברה בתחום, התנתה את הסכמתה להתקשר בהסכם הניהול בהשקעת סכומים נוספים ורבים במסעדה על מנת להביאה לסטנדרטים שלה".

 

"כתית פועלת ללא כל שקיפות"

 

אולם, כך לפי הפניה לבית המשפט, כבר בשבועות הראשונים בהם התנהלה המסעדה על ידי כתית, הבחינו בסזרינה כי כתית פועלת ללא כל שקיפות ובחוסר תום לב. "בין היתר", נכתב, "מאפשרת לכל דכפין שהיא חפצה ביקרם לסעוד במסעדה ללא תשלום או תוך תשלום חלקי בלבד, ללא כל רישום או תיעוד, מעמיסה עלויות שווא על המסעדה שאינן לצרכי הפעלתה, מתנהלת בבזבזנות ובזלול ומנפחת את עלויות התפעול וההוצאות של המסעדה באופן שהופך את הפעלה להפסדית, כאשר בהפסדים נושאת סזרינה בלבד, וכן עושה במסעדה כבשלה ומנסה לדחוק את רגלי המבקשת מניהולה ולהדיר את נציגיה משעריה".

 

לשיטת בעלי סזרינה, הם פנו אל כתית בעל פה ובכתב וביקשו ממנה לנהל את המסעדה לפי התחייבותה אולם לגרסתם במקום לשנות את דרכיה היא פעלה "בבריונות" ותחת אמתלא אודות חוב כספי מינורי "נטשה את המסעדה באופן חד צדדי". כל זאת חודשים ספורים בלבד לאחר פתיחת המסעדה.

 

"אם לא די בכך", טוענים באי כוחה של סזרינה, "במקביל יצאו כתית ואדוני במסע פרסום פראי ומכפיש באמצעי התקשורת ובמדיה בכדי לחסל את יכולתה של סזרינה להמשיך ולהפעיל את המסעדה באמצע או באמצעות חברת ניהול אחרת בטענת שווא לפיה המסעדה נסגרה, כי 'שותפיה' הנוכחיים במסעדה (כלומר סזרינה) גנבו ורימו אותה ו'עקצו' אותה במאות אלפי שקלים". זאת, אומרים בסזרינה למרות שלא היה מדובר בשותפות ולמרות שהמסעדה נותרה פתוחה "ובודאי שאיש לא רימה את כתית".

 

בסזרינה מוסיפים כי רק לאחר זמן מה התחוור לה כי התנהלות כתית הייתה זדונית וכי הבינה שלא תוכל לנהוג במסעדה כבשלה וכי הפוטנציאל העסקי רב ולכן "גדל תאבונה". "כתית בחרה לנהל את המסעדה באופן מחפיר תוך הפרת התחייבויותיה על מנת שהמסעדה לא תניב רווח ואף תהיה הפסדית.. ואז היא תפעל באופן חד צדדי להפסיק ולנהל את המסעדה ולסגור את שעריה, 'לחנוק' את המבקשת, להכפיש את שמה ולגרום לה לנזקים ממוניים כבדים – ובסוף – להמתין לשער כושר בכדי להשתלט על המסעדה בנזיד עדשים ולנשל את סזרינה מקניינה מכוח הסכם השכירות".

 

כתמיכה בגרסתם, מביאים נציגי סזרינה בפנייתם לבית המשפט פרסומים של השף אדוני בפלטפורמות שונות, בין היתר בראיון ל-7 לילות שם ציין כי הוא עורך "ישיבות קדחתניות עם שותפים פוטנציאליים להקמת המסעדה מחדש". בתוכנית אחרת, מצוין, סיפר אדוני כי וכתית נעקצו במאות אלפי שקלים.

 

"סרזינה", נכתב לבית המשפט, "פועלת להפעילת את המסעדה לאחר נטישתה על ידי כתית, ואולם כתית מנסה בכל כוחה להדיר את רגליה משטח המסעדה וכבר פנתה בעניין אל החברה לפיתוח קיסריה בכדי לנסות ולהביא אותה לסיים את הסכם השכירות מול סזרינה ולהתקשר בהסכם שכירות חדש מולה... מטרתו של הצו המבוקש הינו לשמר מצב קיים ולמנוע הידרדרות שלו ובענייננו – לשמר את יכולתה של סזרינה להפעיל את המסעדה, לשמר את המוניטין והערך הכספי שלה".

 

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, יהודית שבח, נענתה כאמור לבקשה והוציאה צו במעמד צד אחד כפי שביקשו מנהלי סזרינה. בנוסף, הורתה השופטת לכתית ולאדוני להגיב לטענות בתוך ימים ספורים ולאחריהם היא תקיים דיון בנוכחות הצדדים.

 

לפי החלטת השופטת, כל צד תולה במשנהו את הקולר לסיום היחסים כשאת כוונתם של אדוני וכתית לדחוק את רגליה של סזרינה מהמסעדה ולתפוס את מקומה מסיקה סזרינה מפרסומים בהם דווח, לכאורה, מפיו של אדוני כי בדעתו לשוב אליה עם שותפים חדשים.

 

"הגם", כתבה השופטת בהחלטתה, "שהחשש מדחיקת רגליה של המבקשת מהמסעדה אותה היא שוכרת כרגע אינו חשש מעשי, בוודאי לא דחוף, משלכאורה חוזה השכירות מתיר לה להחזיק במסעדה עד לשנת 2021, אינני רואה מניעה ליתן את הצו המבוקש". 

השופטת יהודית שבח השופטת יהודית שבח

 

לילך ספיר, מנכ"לית קבוצת כתית: "לא מתקיים משא ומתן בין קבוצת כתית לבין הגולף. נקודה. הסיבה היחידה לבקשת צו מניעה זה הוא נסיון לקבל במה ציבורית להכפשות וליצירת דרמה היכן שלא קיימת. קבוצת כתית הקיימת יותר מ13 שנה לא עסקה מעולם ולא תעסוק בהכפשות. להבנתי, מי שחושב שהצדק בידיו מתרכז בהוכחת טענותיו בהליך הבוררות. ומי שלא, שותל הכפשות בבקשות צו מניעה מיותר ורץ לעיתונות לבקש את פרסומן צוות כתית המסור ימשיך להתרכז באירוח מאות הסועדים הפוקדים אותנו מידי יום בארבעת מסעדותינו".

 

עו״ד איתמר מי זהב ועוד ליאת בלומברגר, ממשרד צמח שניידר שמייצג את כתית: "המטרה היחידה של הגשת הבקשה לצו מניעה היא ניסיון להכפיש את שמה של קבוצת כתית והשף מאיר אדוני ולזכות בתשומת לב תקשורתית. מבחינה עניינית ומשפטית אין בבקשה כל טעם מאחר שצו המניעה המבוקש בה הוא לאסור על כתית לנהל משא ומתן שהיא איננה מנהלת במילא. גם בית המשפט בהחלטה קבע כי "החשש מדחיקת רגליה של המבקשת מהמסעדה אותה היא שוכרת כרגע אינו חשש מעשי. יתר הטענות שנכללו בבקשה הן מוכחשות ולא רלוונטיות וכתית תגיב עליהן לגופן בהליך הבוררות שצפוי להתקיים בין הצדדים. קבוצת כתית מצרה על כך שהצד השני בוחר לנהל את הסכסוך העסקי באמצעות הכפשות בעיתונות. קבוצת כתית וצוותה המשפטי לא יתנו לכך יד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x