מסעדה בפיצול אישיות
השף נתי שפריר חבר למסעדת פרסקו ברחובות ושדרג אותה. העיקריות פיגוז, התוספות לא עומדות בסטנדרט
התפריט, שכלל בעבר בעיקר מנות בשר מהגריל בסגנון רומני, מציע כעת רבות ממנות הדגל של שפריר - שבהן ניכרת השפעה איטלקית וצרפתית - לצד כמה קלאסיקות של המסעדה.
סלטים של שיפודייה
גם הארוחה העסקית בפרסקו הוחלפה, ובמקום בופה סלטים ומנות בשר מפוצצות שום כעת היא כוללת, במחיר המנה העיקרית, כמה סלטים המוגשים למרכז השולחן, לחם ושתייה קלה. מעבר לכך מוגשת גם "תוספת של פחמימה", כלשונה הדיאטנית של המלצרית.
היו שם כמה סלטים מעולים, כמו חצילים עם פלפלים וכרובית בטחינה, אבל לעומתם היו גם כרוב עם שומשום שחור וסויה, שהיה מיותר לגמרי, וטאבולה עייפה. זה נראה כמו ערכת סלטים סטנדרטית של שיפודייה, ולאו דווקא כמו עבודה של שף בסדר הגודל של שפריר.
שכחו מהתוספות
בעיקריות המצב השתפר פלאים. צלע החזיר ברוטב שזיפים מיובשים וברנדי (70 שקל) נצלתה באופן מושלם על גריל פחמים, והוגשה כשבשרה ורדרד ומעוטר ברוטב מתקתק ובפסי חריכה מפתים. פילה הדניס האפוי ביין לבן ותימין (92 שקל) היה אף הוא מעדן לחך - הדג היה עסיסי והרוטב עדין ואלגנטי.
למרבה הצער, כל המסביב לא תאם את רמת העיקריות. שלושה תפוחי אדמה קטנים שהוגשו לצד הדג נראו כתוספת עצובה, והצ'יפס שאירח חברה לצלע היה שמנוני וחיוור, ונראה בעיקר כאילו טוגן בצ'יפסר ששכחו להפעיל.
פרסקו מתפקדת כרגע כמסעדה בפיצול אישיות. האוכל של שפריר טוב כתמיד, אבל לא מטופל עד הסוף. יש לקוות שהשינוי במסעדה רק בתחילתו, ושבביקור הבא שלנו שם נוכל ליהנות גם מהמנות הנלוות.
פרסקו
ז'אנר: מסעדת שף
בעלת עבר רומני
מיקום: הרצל 23, רחובות. 9349788־08
מחיר העסקית: 65–120 שקל
זמנים: א'־ה',
12:00–17:00
התחככות: מבוגרים שמזמינים קבב וצעירים שבאים בשביל נתי
שירות: זריז
כשרות: אין
חניה: ללא תשלום, סמוך למסעדה
נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
שורה תחתונה: רמה לא אחידה