$
אוכל

אריק בלום, בעלי מסעדת קפה פרדיסו: "כבר אין לנו קהל"

קפה פרדיסו, מעוז החילוניות הירושלמי כמעט 20 שנה, נסגרה. "יש לי בטן מלאה", אומר הבעלים

גלי וולוצקי 10:4801.07.14

מסעדת קפה פרדיסו הירושלמית נסגרה בסוף השבוע, אחרי כמעט 20 שנות פעילות. המסעדה נחשבה אחד ממעוזי החילוניות בעיר, וכונתה "חדר האוכל של החילונים בשבתות". אלה נהגו להגיע ולאכול בה את מרק הצ'ורבה, שוק האווז וכריך הרוסטביף, שהפכו כבר למנות מיתולוגיות.

 

לדברי הבעלים אריק בלום, המסעדה נסגרה מפני שלא נשאר בעיר מספיק קהל מתאים. "נגמר לנו הסוס. יש לי בטן מלאה, אבל אני רוצה להיות זהיר בדבריי. בואי נאמר רק שהאוכלוסייה שלנו הלכה והידלדלה, עם העובדים נהיה קשה יותר, והרגשנו שכבר אין לנו קהל. אמי ואני עבדנו בפרדיסו במשך 19 וחצי שנה ופשוט נגמר לנו".

 

בלום הוא גם הבעלים של פיצה פי בריבוע, שפתח בירושלים לפני חמש שנים, ושל הסניף התל־אביבי, שנפתח לפני שנתיים וחצי. בשבועות הקרובים, הוא מספר, הוא עומד לפתוח סניף נוסף של הפיצרייה בתל אביב, ומעתה יתמקד בעסקי הפיצה. "אני אוהב את ירושלים וממשיך לגדל בה את ארבעת ילדיי, אבל לפרדיסו לא היתה יותר זכות קיום", הוא אומר.

 

קפה פרדיסו. מעוז חילוניות במשך 20 שנה קפה פרדיסו. מעוז חילוניות במשך 20 שנה צילום: עומר מסינגר

 

את החלל שהתפנה ברחוב קרן היסוד לוקח אילן גרוסי, שף ושותף לשעבר במסעדת צ'אקרה - עוד מוסד ירושלמי מצליח - שעזב את המסעדה לפני כמה שבועות "מתוך רצון לשנות אווירה ולחדש. ירושלים חיה, בועטת ומשתבחת, ותמיד יש צורך בעוד מקום מוצלח", הוא אומר.

 

המסעדה שתיפתח בעוד כחודש תהיה, לדברי גרוסי, "מקום קטן ואינטימי, שיהלך על התפר שבין בר למסעדה, עם אוכל ים־תיכוני ונגיעות אסייתיות - מקום שיהיה נעים וחברתי ולא יקר". המקום החדש לא יהיה כשר ויציע בשר ופירות ים, "אבל גם מנות נהדרות של ירקות לצמחונים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x