רותי ברודו מגיעה לכיכר המדינה
תפתח סניף של רשת הבייקרי בכיכר, במקביל לסגירת הקופיבר לשיפוץ המטבח; וגם: השפים אייל שני ונעם דקרס מגיעים לרמת החייל ואסייתית חדשה בקדימה
ברודו משפצת ופותחת. לאחר 19 שנות פעילות מסעדת הקופיבר בתל אביב נסגרה ביום ראשון לשלושה שבועות לשיפוץ המטבח. "זו החלטה מפחידה כי זו הפעם הראשונה שאנחנו סוגרים מסעדה לשלושה שבועות, אבל לא היתה ברירה", אומרת רותי ברודו, הבעלים. "איתי סובל, השף של הקופיבר, תכנן את המטבח החדש עם האדריכלית שירי ארד, וכשנסיים את השיפוץ יהיה הרבה יותר נעים לעבוד אצלנו". בינתיים, מספרת ברודו, שירותי הטייק אוויי של המסעדה מופעלים כסדרם באמצעות מטבח הקצבייה של הקבוצה.
במקביל לפתיחה המחודשת של הקופיבר ב־28 בחודש ייפתח גם סניף חדש ברשת הבייקרי של קבוצת ברודו בכיכר המדינה, שיצטרף לאחיו ביד חרוצים, ביהודה הלוי (בדליקטסן) ובאבן גבירול. הבייקרי בכיכר המדינה יציע את אותם מאפים, כריכים וסלטים הנמכרים בשאר הרשת, עם דגש על מאפים קטנים, "כדי שמי שאוכל מאפה לא ירגיש שאכל 400 קלוריות אלא רק 300", צוחקת ברודו. פרטים: ויצמן 67 תל אביב.
סניף חדש למזנון. סניף רביעי לרשת מזנון של אייל שני ושחר סגל נפתח אתמול ברמת החייל. המקום, המצטרף לסניפים הפועלים באבן גבירול ובקינג ג'ורג' בתל אביב ולסניף הפריזאי, יציע תפריט של מנות בפיתה, כמו בסניפים הוותיקים יותר, לצד מנות בצלחת שיוגשו בשעות הערב בלבד.
"היינו יכולים לקחת את כל המזנונים ולעשות אותם אחידים, אבל אז לא היינו רוצים לבוא לכאן בעצמנו", מסביר שני. "כאן הלכתי לנקודת היסוד של תנועה באוכל: יש, למשל, מנה שמורכבת מקרם פרש שלידו טרטר עגבניות וטרטר פלפלים חריפים, אני שופך את הכל בערימה ענקית, עושה לזה שפכטל כמו שעושים לצבע בציור, ומכניס את הכל לפיתה".
שני גם חשב על עובדי המתחם: "מכיוון שכאן צהריים פירושו צבאות של חיילי הייטק, בניתי שווארמה שנצלית בצלייה אטית במשך 16 שעות עם עשבי תיבול".
בצלחת יוגשו בשעות הערב שעועית לימה, סטייק אנטרקוט, וסביח קציצות דגים. לדברי שני, ההגשה בצלחת נועדה "לתת הרחבה של הזמן. המקום הזה מתעתע, בלילה זה יהיה משהו שבין מזנון למסעדה". פרטים: הנחושת 1 תל אביב. 03-6541771.
מעדניית גורמה בריא. עוד דייר חדש במתחם הוא ביסל'ה, מיזם אוכל חדש של השף נעם דקרס ובת זוגו דפנה בלקין. דקרס, שעבד בעבר כסו שף במסעדת מול ים וכשף של מסעדת ברקרולה הכפר־סבאית הזכורה לטוב, החליט להתמקד הפעם בגורמה ביתי ובריא. בחנות, שבה אפשר גם לשבת ולאכול, אפשר לקנות אוכל המיועד לספק את צורכי כל בני המשפחה, כולל תינוקות שלהם מוצעות כאן מחיות טריות של דגים, ירקות, בשר ופירות. עוד בתפריט מנות עיקריות, תוספות, סלטים ורטבים, הכל עם דגש על הפן הבריאותי, ומבחר גדול במיוחד לנמנעים מגלוטן. כל המנות נמכרות לפי משקל או לפי יחידה, במחירים הנעים בין 22–16 שקל לראשונות ו־22–32 שקל לעיקרית. המחיות נמכרות במחיר של 9–7 שקל ל־100 גרם. פרטים: דוד מרכוס 16, רמת החייל, תל אביב. משלוחים: 03-6542888.
שתי אסייתיות חדשות. ביישוב קדימה נפתחה טאיה, מסעדה פאן אסייתית המציעה מנות ממטבחי אינדונזיה, תאילנד, וייטנאם ויפן, לצד סושי בר. בין המנות בתפריט כנפי עוף פריכות ברוטב דבש דקלים, ליים וצ'ילי (36 שקל), סלט קר של טבעות קלמארי מקורמלות עם כוסברה (36 שקל) ועוד. פרטים: האופה 1 קדימה. 09-7728878.
בצפון רחוב דיזנגוף בתל אביב נפתחה מסעדת נאם התאילנדית בידי אביאל אוסלנדר, השחקן אורי הוכמן ואייל לנגליב, שהיה מעורב גם בפתיחת המסעדות טוקטוק, סאטורי וטייגר לילי. בתפריט מנות תאיות מסורתיות כמו סום טאם (סלט פאפאיה, 31 שקל), פאד תאי (49 שקל) ועוד. פרטים: דיזנגוף 275 תל אביב. 03-6708050.
מועדון הקצינים עברה. אחרי קרוב לשבע שנים ברחוב הארבעה התמקמה מסעדת ג'ירף מועדון הקצינים במשכנה החדש ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, בחלל שנחשב מקולל. בגלגול הנוכחי המסעדה מציעה את התפריט הוותיק בתוספת מנות חדשות כמו קריספי ביף, עוף בלימון ועוד. "אנחנו יושבים עכשיו בלוקיישן הכי כיפי בעיר, אנחנו נהנים לבוא לעבודה", אומר רימון בן יקיר, הבעלים של רשת ג'ירף. פרטים: מונטיפיורי 31 תל אביב. 03-6851155.
מסעדה ישראלית במילאנו. במילאנו שבאיטליה נפתחה מסעדה המוגדרת ישראלית־תל אביבית בשם "בוידם". המסעדה נמצאת בבעלות טלאור נועם ומורן סולמירסקי נועם, זוג ישראלים לשעבר, והשפית מיכל לוי בנתה תפריט הכולל פלאפל אפוי עם כורכום ועשבי תיבול, קוסקוס ירקות וחומוס עם פפריקה מתוקה, ועוגת פתיבר עם גבינה ושוקולד המוגשת עם ריבת משמשים. "כשבניתי את התפריט הבאתי לעבודה את הבית שלי בקיבוץ, את חדר האוכל והאכילה המשותפת, ולכן אין חלוקה לראשונות ועיקריות", מספרת לוי. "זה תפריט שמזכיר לי את בית הילדים והגננות, החופש והדינמיות של הילדות בקיבוץ". פרטים: Via Santa Marta 3, Milano.