עד סוף הקיץ
המפץ הקצר של התאנים מתחיל ממש עכשיו, ויסתיים כבר בעוד חודש. זה הזמן להכין קוקטיילים מהפרי הכי אירוטי
התאנה מופיעה במפץ מרהיב אחד של שלהי הקיץ: היא מבכירה בסוף אוגוסט, ובתוך חודש וחצי היא נעלמת, מיד אחרי ראש השנה. "אדם הוא לא עץ תאנה: מיד הכל, עלים ופגים בבת אחת", כתב על זה יהודה עמיחי, ועובדיה מברטנורא, שהיה לאיש בין תאני איטליה, על חוף הים האדריאטי, אמר: "'כנס את קיצו': (משמע) ליקט תאנים, וייבשן, והכניסן לביתו". ומשם ואילך, סתיו.
יהודי תוניסיה - שחלקם, אגב, הגיעו גם הם מאיטליה - ביקשו לשמר את ניחוח התאנים אל תוך החורף ועד לקיץ הבא, וזיקקו את התאנים לכדי ליקר נפלא, בוכא, שהאלכוהול שבו אוצר זיכרונות של קיץ על מפרץ גאבס. המשקה הזה הוא הבסיס המושלם לקוקטיילים של דמדומי העונה. טובות ממנו הן רק התאנים הטריות עצמן. הנה שני מתכונים למשקאות מתוקים של אלי כוכב כהן מ"סווינג בר קרח", שניהם בעלי סמיכות נעימה ותאנית.
דקירי תאנים
רכיבים‰ 10 תאנים בשלות
‰ 1 כף גדולה של דבש
‰ 2 ליים סחוטים
‰ 2 מנות רום איכותי
‰ כמה קוביות קרח
אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרים לבלנדר, ומפעילים עד שמתקבלת מסה קפואה, חלקה ומתוקה.
מוזגים לכוסות דקירי.
בוכא הדרים
רכיבים30 מ"ל בוכא
40 מ"ל וודקה
30 מ"ל ליקר הדרים כמו קואנטרו
20 מ"ל מיץ לימון סחוט
20 מ"ל מיץ תפוזים
3 תאנים
כפית סילאן
אופן ההכנה
מועכים את התאנים בתוך שייקר.
מוסיפים את שאר המרכיבים לשייקר ומנערים.
מסננים לכוס לואו בול מלאה בקרח כתוש ומגישים.