$
מוסף באזז ספטמבר 2012

כמעט שבא הסתיו

הרימונים ממלאים את השווקים, והתפוחים כבר לא יכולים לחכות יותר לדבש. אפשר לעשות מזה יופי של קוקטייל

נורית קריב 10:4605.09.12
"סתיו יהודי בארץ אבותיי שולח בי רמזי אלול", כתב אברהם חלפי. את הרמזים הללו אפשר לראות בכל פינה: ברימונים שבשווקים, במטעי התפוחים המתרוקנים, בתאונה הישראלית שבה הקיץ החריף, דוהר ב־37 מעלות לשעה, נכנס חזיתית בקיר של עננים מתוקים.

 

הקוקטייל שכאן מנסה לשחזר את הרגע הזה באלכוהול: פונץ' אלכוהולי קיצי וקריר, ובתוכו דבש, מיץ רימונים חגיגי והמון סיידר ותפוחים, עם קצת אניס שמזכיר את השומר, שמגיע עכשיו לשוק - כל זה באחד מכדי הפלסטיק החדשים והגדולים, שנראים ממש כמו זכוכית, ומתאימים כל כך לאירוח של חברים על המרפסת.

 

קוקטייל "רוח סתיו" של רן קורן מהמזללה

קוקטייל "רוח סתיו". סטיילינג: נורית קריב קוקטייל "רוח סתיו". סטיילינג: נורית קריב צילום: דן פרץ

רכיבים

• 400 מ"ל קלבדוס (ברנדי תפוחים)

• 200 מ"ל וויסקי בורבון

• 100 מ"ל קוואנטרו (ליקר תפוזים)

• 300 מ"ל מי דבש (מבשלים בסיר חצי כוס דבש, כוס מים, תרמילי הל, מקלות קינמון וכוכבי אניס, כרבע שעה על אש בינונית)

• 100 מ"ל מיץ רימונים סחוט ומצומצם, או תרכיז רימונים איכותי

• ליטר מיץ תפוחים צלול

• 30 מ"ל מיץ לימון סחוט

 

אופן ההכנה

לאחר הכנת מי הדבש מערבבים בקערה את כל החומרים למעט תרכיז הרימונים, ומצננים במקרר.

 

מסדרים בכלי קיבול גדול (כ־5 ליטר) שכבה יפה של מקלות קינמון ארוכים, תרמילי הל, כוכבי אניס ותפוחים חצויים (אם הכלי קטן אפשר לחתוך אותם לקוביות).

 

מוסיפים המון קוביות גדולות ושקופות של קרח, עד שהכלי כמעט מלא.

 

יוצקים מעל את הקוקטייל, ולאחר מכן מוזגים את תרכיז הרימונים בזרם דק ועדין מדופן הכלי, כדי שייצור שכבה יפה בקרקעית.

 

לפני המזיגה לכוסות מערבבים קלות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x