המקומות הכי חמים על הגלובוס
מטיילים בפארק בקופנהגן, סופגים אמנות בברוקלין, יוצאים לקניות במנהטן
קופנהגן: זיכרונות מבית אבא
החודש הושלמה בבירת דנמרק בנייתו של סוּפּרקילֵן - פארק אורבני יוצא דופן, הממוקם באחד האזורים הכי מגוונים מבחינה אתנית בעיר, שבו מתגוררים תושבים שמוצאם מכ־50 מדינות שונות. העירייה ומשרדי הארכיטקטורה שתכננו את המרחב החדש רצו שכל אחת מארצות המקור תיוצג, ולפיכך התושבים התבקשו לציין אובייקטים עירוניים מארץ מוצאם שישמחו לראות בטיול היומי ליד הבית. בסופו של התהליך נאספו מאה פריטים; חלקם הובאו במיוחד מארץ המוצא, ואחרים שוחזרו במדויק. התוצאה היא פארק המשתרע על פני כ־800 מטר ומחולק לשלושה אזורים: "הכיכר האדומה", הכוללת שוק, מתקני ספורט ובהם אגרוף תאילנדי, נדנדות מעיראק, מגלשה מצ'רנוביל וקיר טיפוס הודי; "הכיכר השחורה" המיועדת להתכנסות ולאכילה, ובה עצי דקל מסין ומשטח לאופניים מנורבגיה; ו"פארק ירוק", ובו שולחנות פיקניק מארמניה ונדנדה מאפגניסטן.
superkilen.dk
ברוקלין: לאורך מגדל השמירה
קו הרקיע העמוס של ניו יורק זכה בשבועות האחרונים לתוספת צבעונית ומרהיבה בדמות מגדל מים קליידוסקופי הנראה למרחקים. הפסל הוא יוזמה של טום פרואין, אמן מקומי שהציב אותו על גג הבניין שבו נמצא הסטודיו שלו בשכונת דאמבו, במיקום אסטרטגי שאי אפשר לפספס: "בחרתי במגדל מים, כי זה מבנה שבדרך כלל מתעלמים ממנו בנוף העירוני. אני במקור מלוס אנג'לס, שבה אין מגדלי מים, ולכן בכל פעם שנתקלתי באחד כזה הוא משך את תשומת לבי". הפסל הוא חלק מסדרה של פרואין החוגגת אוצרות אורבניים נשכחים, ובמסגרתה הציב מונומנטים דומים בערים ברחבי העולם.
tomfruin.com/watertower.html
מנהטן: אימפריית הנייר
גם בין הבוטיקים היוקרתיים של רובע מיטפקינג הצליחה פתיחתו של Owen למשוך את תשומת לבם של חובבי השיק המקומיים. זה קרה לא רק בגלל אוסף הפריטים המשובח של מעצבים צעירים ומבטיחים, אלא בעיקר בזכות עיצוב הפנים המרשים של הארכיטקט ג'רמי ברבור מסטודיו Tacklebox. ברבור ציפה את קירות הבוטיק ואת התקרה בשקיות נייר חומות: "רציתי לקחת משהו מוכר מאוד, שקיות הנייר שהמון ילדים גדלו עליהן, ולהשתמש בו בצורה חדשה; ליצור סביבה שתהיה זרה אך בה בעת גם מאוד מוכרת".
זו אינה הפעם הראשונה שברבור משתמש בנייר. בעבר הוא יצר עבור חברת התמרוקים האוסטרלית Aesop את שתי החנויות הראשונות שלה בניו יורק, וחומר הגלם העיקרי שבו השתמש היה אלפי גיליונות ישנים של "הניו יורק טיימס" שנדחסו יחד ויצרו קירות שלמים, מדפים וכונניות שעליהם הונחו המוצרים. המראה האורבני הרך והמפתיע זכה לשבחים במגזינים ובבלוגים מובילים לעיצוב.
tacklebox-ny.com
טוסקנה: להתארח באחוזה איטלקית
קסטלו די קאסול, אחת האחוזות הפרטיות הגדולות באיטליה, שופצה לאחרונה בעלות של 100 מיליון דולר בידי חברת נופש ונדל"ן אמריקאית שהפכה אותה למלון בוטיק יוקרתי בן 41 סוויטות. האורחים מוזמנים לצוד בעצמם את ארוחת הערב, המוגשת במסעדה המקומית.
ברצלונה: בירה עם ז'אן נובל
האדריכל הנודע ז'אן נובל שיפץ עבור מבשלת בירה קטלאנית בשם מוריץ מבנה מהמאה ה־19, והפך אותו לקומפלקס אוכל ועיצוב. המתחם החדש בכתום מבהיק כולל מסעדות, ברים, מאפייה ומוזיאון.
לוס אנג'לס: בגטמניה נודדת
בפנדי חוגגים 15 שנה לבגט, התיק שהפך לאיקון אופנה. לרגל המאורע הוציא בית האופנה ספר מהודר ופתח חנויות פופ־אפ בכמה מהבוטיקים המובילים בעולם. החודש תגיע הבגטמניה למקספילד בלוס אנג'לס, שם יוצעו למכירה מלבד התיקים גם טי שירטס וצעיפים מאוירים על ידי קרל לגרפלד.
לונדון: מבשלים בעירום
ג'יימי אוליבר פתח בנוטינג היל חנות מעוצבת ענקית לאוכל מוכן, מרכיבי מזון טריים, כלי מטבח וסדנאות בישול. זהו הסניף השלישי של מותג החנויות Recipease בבעלותו של אוליבר, וכמו בשאר מפעלותיו גם כאן מקווה השף לקדם מזון בריא וליצור קהילת מבשלים.