לאכול מקומי, בעצמי
בין ההמלצות של אורי מאיר-ציזיק לגדל חלק מהאוכל בבית, חפשו את המכולת, הקצב והמאפייה שסביבכם, חפשו גם את הסנדלרייה, המתפרה, חנות הספרים העצמאית ועוד
עציצים: אפשר לגדל חלק מהאוכל בבית, אפילו אם אתם גרים בקומה שלישית בלי מעלית. הכי קל להתחיל בירוקים: תבלינים כמו נענע לחליטת תה, פטרוזיליה בחורף ובזיליקום בקיץ ישמחו לכל אדנית ודורשים מעט השקעה.
גינה קהילתית: יש שטח מוזנח באזור שלכם? תוכלו בקלות להפוך אותו לגינה
קואופרטיב: אם תחברו את כל הקניות שאתם עושים עם עוד כמה חברים, תגיעו לכמות שתאפשר לכם לקבל מהיצרן את המחיר שהוא נותן לסופר. כל מה שנשאר הוא להזמין ואז לחלק את השקים לחברים לפי ההזמנה. באתר "מזון טוב" תוכלו למצוא רשימה של חלק מהקואופים הקיימים בארץ: bit.ly/food-coop.
עסקים קטנים: חפשו את המכולת, הקצב והמאפייה שסביבכם, חפשו גם את הסנדלרייה, המתפרה, חנות הספרים העצמאית ועוד. כל קנייה שלכם בעסק קטן תומכת בבעל עסק שחייב את עזרתכם כדי להתפרנס. כל רכישה בעסק קטן מעבירה כסף לידיים שיעבירו אותו הלאה בתוך הקהילה הקרובה. זו השקעה ישירה בסביבת החיים שלכם.
שוק איכרים: כדאי לצאת ולהכיר את שוק האיכרים הקרוב אליכם, שם המגדלים עצמם באים למכור את התוצרת. לעתים תצליחו אף לדוג שם יצרנים שיסכימו להביא לכם סל שבועי של ירקות הביתה.
משלוח מהמשק: פערי התיווך הגדלים גורמים לכך שלחקלאים הישראלים עדיף לייצא מאשר למכור את התוצרת בארץ. חלק מהמשקים גילו שאפשר לשרוד אם מגדלים תוצרת אורגנית מגוונת, מחלקים אותה לארגזים ומסיעים אותה עד לבית שלכם. ישנן כמה חוות כאלה - חפשו אותן באינטרנט לפי המונח "חקלאות בשיתוף הקהילה".