$
מוסף באזז מרץ 2012

תירס חם

ברבן וויסקי, משקה הדגל של חגורת התנ"ך האמריקאית, הוא הטרנד האלכוהולי הלוהט בעולם

גלי וולוצקי 10:0927.03.12

בשיווק של משקאות אלכוהוליים, דימוי הוא שם המשחק. קחו משקה, מיושן ככל שיהיה, הוסיפו לו הילה של ייצור בלתי חוקי וזוהר פטריוטי בואך מלחמת האזרחים האמריקאית - ואתם מסודרים. זה הסיפור של חזרתו של הברבן לעוד ועוד כוסות בימים אלו.

 

ברבן (Bourbon) הוא וויסקי אמריקאי המיוצר מלפחות 51% תירס, ומזוקק לרמה של 40%–80% אלכוהול. המשקה מזוהה עם תקופת היובש בארצות הברית ועם הזיקוק הבלתי חוקי של אלכוהול (המכונה Moonshining, מכיוון שהתבצע בלילות מפחד השלטונות), ונהנה מהילה של ימים עברו.

 

משקאות הברבן החדשים רכים יותר ומתובלים בדבש, דובדבנים או תבלינים, מה שמאפשר להם לפרוץ את מחסום התדמית הגברית והמבוגרת משקאות הברבן החדשים רכים יותר ומתובלים בדבש, דובדבנים או תבלינים, מה שמאפשר להם לפרוץ את מחסום התדמית הגברית והמבוגרת צילום: תומי הרפז

 

זיקוק בלתי חוקי הוא מסורת אמריקאית מפוארת, הנהנית לאחרונה מגלוריפיקציה בעקבות סדרות טלויזיה כמו "Justified", העוסקת בתקופת היובש בארצות הברית; "Mad Men", שאין ישיבת עבודה הנפתחת בה בלי מזיגה של ברבן מבקבוק קריסטל מהודר; או "אימפריית הפשע" (של מרטין סקורסזי), הנפתחת בהכרזה על תקופת היובש בארצות הברית. כל אלה הפכו את הברבן ללהיט: "קטגוריית הברבן צומחת מהר יותר מהצמיחה הכללית של תחום המשקאות האלכוהוליים, ויותר מכל קטגוריה בתחום", הצהירה חטיבת המשקאות האלכוהוליים בחברת נילסן בדצמבר האחרון.

 

המזקקות, מצדן, ממהרות להגיב: הן מציפות את השוק במוצרי פרימיום כמו מהדורות "סינגל בארל" (ברבן ללא מהילה שמיושן בחבית אחת) ומשקאות ברבן רכים יותר המתובלים בדבש, דובדבנים או תבלינים, המאפשרים לפרוץ את מחסום הג'נדר (80% מצרכני המשקה הם גברים). המהדורות האלה נוחלות הצלחה לא מבוטלת: מהדורת Red Stag של המותג ג'ים בים, שהיא ברבן בתיבול דובדבנים שחורים, הגיעה ל־50% צריכה נשית. הברבנים החדשים שוברים גם את מחסום התדמית המבוגרת: מהדורת הדבש של ג'ק דניאלס, למשל, צברה יותר מ־523 אלף אוהדים בפייסבוק.

 

סטיב בושמי כנאקי תומפסון ב"אימפריית הפשע" סטיב בושמי כנאקי תומפסון ב"אימפריית הפשע"

 

בארץ הטרנד בחיתוליו. "יש ניצנים של מהדורות מיוחדות של המותגים הגדולים, אבל מותגי הבוטיק הקטנים והנחשבים, שהם הטופ, אינם מיובאים", אומר יואב עלון, מבעלי הפאב נורמה ג'ין, המחזיק באוסף ברבנים גדול.

 

האם הברבן יזכה באהדת הקהל המקומי? על הנייר יש לו סיכוי טוב: הישראלים מחבבים טעמים דומיננטיים, והברבן, האח עז הטעם במשפחת הוויסקי, עשוי להתחבב על מי שינסה אותו. מצד שני, ייתכן שמי שלא גדל על סיפורים על זיקוק לאור הירח לא יתחבר לאהובם החדש־ישן של האמריקאים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x