$
הפסקה לעסקית

רק על האוכל

ירמיהו 7 מצליחה להתנער מהמגמה הפושה במסעדנות הישראלית - היא נקייה ממניירות של שוק, ומוכיחה שאפשר לעשות אוכל טוב בלי תפאורה

גלי וולוצקי 09:5504.07.11

בימים שבהם שפים לא מפסיקים לברבר על יחסיהם החמים עם מגדלי העגבניות שלהם, ומסעדות המתהדרות בתוצרת שוק נפתחות בזו אחר זו, מסעדת ירמיהו 7 החדשה היא שינוי מרענן. אמנם העיצוב שלה אפלולי ומיושן, אך דווקא העובדה ששום דבר במסעדה לא מנסה להיות מעודכן או עכשווי נראית כיום כסוג

של חתרנות.

 

המסעדה מונהגת בידי השף איתן זנזורי, שכיהן שנים ארוכות כשף של יועזר בר יין ביפו. היא מציעה תפריט עסקי מצומצם יחסית הכולל מאזטים לפתיחה ועיקריות בארבעה מסלולי מחיר: 90/77/66/47 שקל. רוב המנות העיקריות נאמנות לקו הצרפתי־מסורתי, עם הרבה בשר בגריל ותבשילים, כמה אופציות ימיות ואופציה צמחונית אחת כדי לצאת ידי חובה.

 

ניצלנו את מחיר האלכוהול המיוחד לסועדי הצהריים (15 שקל לשליש בירה מהחבית) והתחלנו בשתי כוסות צוננות של סטלה ארטואה מרירה ומרעננת ושל ווינשטפן - בירת חיטה חמצמצה ופירותית, והן ירדו מצוין עם צלוחיות הפתיחים. כרובית לוהטת מטוגנת בציפוי פריך של פירורי לחם, סלט חצילים עוקצני עם פלפל ירוק חריף, סלט קולסלאו, קישוא קלוי עם נענע וצלוחית טחינה עדינה - שהיו כולם טריים וטעימים - הוגשו לצד שלושה סוגי לחם סתמיים וערימה נדיבה של חמאה צהבהבה.

 

בשלב זה כבר התגנבה ללבנו תחושה שזו הולכת להיות ארוחה טובה, והעיקריות אכן לא אכזבו. מנה המכונה בחן "הלחי השנייה" (47 שקל) כללה תבשיל בשר לחי שבושל שעות ארוכות ביין ובירקות שורש, והוגש על פרוסות של פולנטה מטוגנת שטבלו בציר בקר משובח. מנה מעולה, וטוב שהיתה קומפקטית יחסית שכן הבשר השמן, הרוטב העשיר והפולנטה הרכיבו שילוב ממכר שקשה להפסיק לאכול ממנו.

 

סטייק קצוץ, המבורגר בלשון העם, עשוי 250 גרם בשר אנטרקוט (66 שקל), היה אף הוא טוב, אף על פי שנצלה מעט יתר על המידה. הבשר האיכותי תובל במינימליזם במלח ובפלפל, והוגש לצד צ'יפס דקיק וטרי, שהוכן במקום, ושעועית ירוקה פריכה.

 

את קרם הקרמל הטעים כבר לקחנו החוצה, לאכול בשולחנות שברחבה שלפני המסעדה, עם עוד סועדים שניצלו את מזג האוויר הנוח לסעוד באוויר האגזוזים התל־אביבי. במבט מבחוץ, ירמיהו 7 לא נראית כמו מסעדה שמציעה אוכל טעים כל כך במחיר טוב כל כך. אל תתנו לחזות המיושנת שלה להטעות אתכם, מדובר בסך הכל במסעדה שמתרכזת, לשם שינוי, באוכל עצמו.

 

שם: ירמיהו 7

ז'אנר: בראסרי באוריינטציה צרפתית וטריפוליטאית

מיקום: ירמיהו 7 תל אביב.

טלפון: 03-5461998

מחיר העסקית: 49–90 שקל, א'־ה', 12:00–17:00

התחככות: סועדים שלא מחפשים גימיקים בצלחת

שירות: מקצועי ולבבי מאוד

כשרות: אין

חניה: באזור בתשלום

נגישות נכים: גישה נוחה, אך השירותים במעלה מדרגות

שורה תחתונה: אוכל מצוין במחיר מצוין

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x