חמש מנות פרחוניות
לאמנון ותמר יש טעם פיקנטי, פרחי המרוקליס הם חמוצים־מתקתקים ותפרחת הטגטס מצטיינת בטעם אניסי. "כלכליסט" סוקר את המנות שמבשרות את בוא האביב
האביב הגיע, ועונת פרחי המאכל בשיאה. פרחים כמו אמנון ותמר, כובע הנזיר, ורד וסיגלית מוסיפים למנות נוי, טעמים וארומות. "כלכליסט" סוקר את הפריחה הקולינרית.
1. המסעדה הצמחונית, מלון מצפה הימים: סלט ירקות עם פרחי המרוקליס ברוטב יוגורט. הסלט מורכב מעלי חסה משי, לב של חסה רומית ופטל טרי. אליהם מצטרפים פרחי המרוקליס אדומים, שמצטיינים בטעם חמוץ־מתקתק, ומגודלים במקום ללא ריסוס. פרטים: במסגרת בראנץ', 90 שקל באמצע השבוע, 110 שקל בסוף שבוע, על כביש 8900 מראש פינה לצפת.
2. מקום בלב, רעננה: פטה כבד עם ריבת עלי ורדים וורדים טריים. המסעדה חונכת השבוע תפריט ובו מנות רבות המתובלות ומעוטרות בפרחי מאכל. בין המנות סביצ'ה פלמידה עם פרחי עירית וכובע הנזיר; טרטר פילה בקר ומנגו עם סלט של פרחי אמנון ותמר וחמציץ; ופטה כבד המוגש עם ריבת ורדים, הנרקחת במקום, וורדים טריים. פרטים: 44 שקל, פרדס משותף 5 רעננה.
3. צפרה, ת"א: ביג איי טונה פיצה עם פרחי אמנון ותמר. השף אבי קונפורטי מרבה באביב לעטר מנות בפרחים. פיצת הביג איי טונה - העשויה צ'פאטי פריך, נייר עגבניות, בצלים חיים ואיולי צ'ילי - מעוטרת כעת בפרחי אמנון ותמר שטעמם פיקנטי. פרטים: 56 שקל, יגאל אלון 96 ת"א.
4. שקוף, ת"א: קינוח שוקולד עם פרחי לוונדר, טגטס, מרווה וקמומיל. כמעט כל מנה בשקוף כוללת תפרחת זו או אחרת, כתיבול וכעיטור, ואת מקצתן מגדלת המסעדה בלי ריסוס. במנה המורכבת מדפי שוקולד ומגלידת הל ונוגטין, משולבים פרחי לוונדר ריחניים, פרחי טגטס המצטיינים באניסיות עדינה, פרחי מרווה בעלי טעם דבשי ופרחי קמומיל שטעמם עשבוני. פרטים: 39 שקל, מגן אברהם 2 יפו.
5. מסה, ת"א: קינוח תות עם פרחי אמנון ותמר וסיגליות. הקינוח עשוי שכבות של קרם פטיסייר, תותים, לפתן פירות יער, פירורי שטרויזל קקאו, שברי מרנג, שקדים, גלידות תות שדה ושוקולד לבן ומקרון תות. כשנחה הרוח על השף אביב משה הוא מעטר את המנה בפרחי מאכל. פרטים: 56 שקל, הארבעה 19 ת"א.