חמישה ביסטרונומיק מלהיבים
ביסטרונימיק מומלצים בפריז. לא קל להשיג שולחן, אבל שווה להתאמץ
Yam'Tcha
rue Sauval, 1e 4
Tel. 01.40.26.08.07
Métro: Louvre-Rivoli
סגורה בשני ובשלישי
2. הצבעוני: Kitchen Gallery Bis היא מסעדה צבעונית בלב הגדה השמאלית ההומה, עם אוכל מצוין שכולל הברקות כמו גלידה של שוקולד לבן, וואסאבי ומרנג, שלא הסתפקה באופייה המיוחד והיתה גם טעימה מאוד מאוד. גם קהל הסועדים צבעוני, יפה ומעניין. חשוב לציין שקג"ב היתה ברשימת ההמלצות עוד לפני ששוחחנו עם יריב ברבי, השף הישראלי, לצורך הכנת הכתבה. כ־35 יורו לאדם, בצהריים או בערב. אפשר עדיין להשיג שולחן בהתראה מראש של כמה ימים.
KGB
25 rue des Grand Augustins, 6e
Tel. 01.46.33.00.85
Métro: Odeon
סגורה בראשון ובשני
3. השמח: על לה ברטאן מספרים ששם אוכלים השפים הגדולים ביום החופשי שלהם. במסעדה השמחה והצפופה בבלוויל מבשלת השפית רקל קארנה אוכל צרפתי מסורתי בטיפול חכם ומקורי. רצוי להזמין שולחן לשעה מאוחרת, אז נהפכת המסעדה לקפסולה של פריזאיות שמחה. ארוחה מסתכמת ב־30–40 יורו לאדם, והמלצרים רצים אמנם וממהרים, אבל מתחת לרטנוניות שלהם מתחבאת חביבות אמיתית.
Le Baratin
20e 3 rue Jouye Rouve,
01.43.49.39.70 Tel.
Métro: Belleville, Pyrenees
סגורה בראשון ובשני
4. הגאוני: לא קל להשיג שולחן בפרנצ'י, אבל שווה להתאמץ. גם היא מסעדה קטנה, 26 מקומות, שהמבקרים והקהל מתמוגגים ממנה. גרגורי מרצ'נד זכה גם בכמה פרסים מקומיים, והוא - שמבשל ממש בעצמו ולבדו במטבח הזעיר - איש השעה בגסטרונומיה המקומית. בדיוק כמו שלוברנו תיאר, מרצ'נד עבד קודם בלונדון ובניו יורק, מה שניכר בבישול שלו, המשוחרר מכבלי הצרפתיות. התפריט מתחלף מדי שבוע לפי התוצרת בשוק, לדוגמה, אנחנו אכלנו שם סלט של עגבניות ודובדבנים טובל במיץ עגבניות עם עלי בזיליקום וזרעי כוסברה, וניוקי נפלא עם פטריות ז'ירול, לימון, עשבי תיבול והמון חמאה. במחיר של 25 יורו בצהריים ו־35 בערב לארוחת שלוש מנות, זאת מסעדה שמוכרחים לפחות לנסות להזמין בה שולחן.
Frenchie
5 rue de Nil, 2e
01.40.39.96.19 Tel.
Métro: Sentier
סגורה בשבת ובראשון
5. המוקפד: לה פין גֵל ("הפיות האנינים") הוא בר יין שמציע תפריט מצומצם, שכל מרכיביו נקנים אצל הטובים שבספקים. הארוחה, לפיכך, היא חכמה מבלי להיות מתחכמת, משובחת, עדינה, טרייה לתפארה או מיושנת לדבעי: מגש של שרקטורי נפלאים, מרק פטריות מענג עם פיסות אווז בפנים, ויין מצוין ולא יקר במיוחד, ולקינוח - לחם מטוגן אלוהי. ועוד יתרון: פתוחה שבעה ימים בשבוע, כך שבהזמנה מראש היא פתרון טוב לוואקום המסעדתי של שבת, ראשון ושני. המחירים נעים סביב 45 יורו לאדם, כולל יין.
Les fines gueules
43 rue croix des petits champs, 1e
01.42.61.35.41 Tel.
Métro: Bourse, pyramides, Palais Royal – musee de Louvre
פתוחה שבעה ימים בשבוע