$
הפסקה לעסקית

הראשון לחינאוי

אימפריית הבשר פתחה מתחם הכולל מעדנייה, קצבייה ומסעדה בראשון לציון. הסלטים בעסקית אכזבו, אך הבשר, כרגיל בחינאוי, היה משובח

גלי וולוצקי 10:1121.06.10

מסעדות בשר עממיות, או בקיצור שיפודיות, הן ז'אנר הולך ונעלם בתל אביב. את מקומן תפסו מסעדות גריל אמריקאי, אבל נראה שבפריפריות הפופולריות של הז'אנר לא ירדה, ומסעדת חינאוי החדשה שנפתחה לאחרונה בראשון לציון הלכה והתמלאה בצהרי יום חול בעובדי האזור ומשפחות על טפן שמגיעות לחטוף שיפוד מהיר או לשבת בניחותא לארוחה מלאה.

 

המסעדה, שנפתחה על ידי משפחת חינאוי ששמה השני הוא בשר, היא חלק מקומפלקס מרשים שכולל גם מעדנייה וקצבייה באותה בעלות. העסקית בחינאוי כוללת ארבעה מסלולי מחיר: 55, 65, 76 או 86 שקל. בכולם תקבלו לאפה, סלטים ושתייה קלה, ומנה עיקרית שעל פיה נקבע מחיר הארוחה.

 

ראשונים הגיעו הסלטים, אולי הסממן המזוהה ביותר עם שיפודיות. על השולחן הונחו לא פחות מ־12 צלוחיות קטנות וססגוניות, אך למרבה הצער האיכות הרשימה פחות מהכמות. נראה שבגזרת הסלטים העדיפה המשפחה להתעלם משורשיה הערביים ולהתמקד בבנאליה הישראלית. כמעט כל הסלטים (בהם, למשל, סלט סלק, סלט גזר מרוקאי, סלט כרוב וגזר וכרובית בטחינה) היו מתוקים מדי וחסרי מעוף. רק מקצתם - למשל החציל הקלוי שתובל בנענע וגם סלסה חריפה של עגבניות - היו טעימים. גם ארבעת כדורי הפלאפל היו לוהטים, פריכים ומצוינים.

 

צלעות טלה, המנה היקרה ביותר בתפריט העסקי. רק בשבילה שווה לחזור צלעות טלה, המנה היקרה ביותר בתפריט העסקי. רק בשבילה שווה לחזור צילום: אלה סברדלוב קרן

 

ניחוח הגריל שנישא באפנו עודד אותנו להמשיך הלאה בגישה אופטימית, והעיקריות אכן לא אכזבו. המבורגר (55 שקל) 200 גרם של בשר בקר שהוגש על לחמנייה עם צ'יפס סתמי היה מהסוג הטחון דק והדחוס - לא הסוג החביב עלינו אישית, אך הוא היה טעים ונשאר עסיסי בזכות הצלייה הזהירה.

 

שלא במפתיע, המנה המרשימה ביותר היתה צלעות הטלה - היקרה ביותר בתפריט העסקי (תוספת של 10 שקלים למסלול ה־86 שקל). חינאוי ידועים באיכות הטלה שלהם, וכשמדובר בבשר כה משובח ההנאה כמעט מובטחת. שש צלעות קטנות ועסיסיות נצלו במדויק והוגשו כשהן ורדרדות ועסיסיות, ופסי השומן שלהן נותנים עוד דחיפה קטנה לטעם ולמרקם. זו היתה מנה מצוינת, שרק בשבילה שווה לחזור.

 

השירות לכל אורך הארוחה היה קשוב ומקצועי, ונראה שמדובר באחת האופציות המומלצות לארוחה עסקית בשרית באזור. העצה הקבועה המלווה אכילה בשיפודיות - לא לבזבז זמן ומקום בבטן על הסלטים ולהתמקד בבשר עצמו - תקפה במיוחד בעסקית של חינאוי. מי שיצליח לעמוד בפיתוי ולוותר על הפתיחים המיותרים, ייהנה מארוחת בשרים משובחת.

 

שם: מסעדת חינאוי.

ז'אנר: מסעדת בשרים.

מיקום: ילדי טהרן 12, ראשון לציון.

טלפון: 03-9417999.

מחיר העסקית: 55–86 שקל, א'־ה', 18:00-12:00.

התחככות: עובדי ודרי האזור.

חניה: יש באזור, ללא תשלום.

שירות: זריז ומקצועי.

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים.

כשרות: כשר, בלי תעודה.

שורה תחתונה: למי שיודע להבדיל בין עיקר לתפל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x