חדשות: בסימן פתיחות
מסעדת מחניודה הירושלמית מתרחבת לבר טעימות, השף פראן אדריה הודיע על מסעדה חדשה בברצלונה, ושתי מעצבות צעירות מאתגרות את תל אביב
מסעדת מחניודה הירושלמית תפתח בעוד כשבועיים בר טעימות ממש מולה. במקום, שיהיה פתוח משעות הערב (ובשלב מאוחר יותר מהצהריים), יהיה בר שסביבו יוכלו לשבת 20 סועדים. את התפריט, שישתנה מדי יום, יקבע בכל פעם שף אחר מהשלושה המחזיקים בבעלות על המסעדה: אורי נבון, אסף גרניט ויוסי אלעד, והוא גם יכין את המנות מול הסועדים. "התפריט שם יהיה עוד יותר אישי ונתון לגחמות מהתפריט במסעדה", מסביר גרניט. "אחד משלושתנו יפעיל את המקום מדי ערב, ופשוט יכין מה שבא לו".
פרטים: מול מחניודה, בית יעקב 10, שוק מחנה יהודה, ירושלים.
השף הקטלוני פראן אדריה סיפר בראיון טלוויזיה על כוונתו לפתוח עם אחיו מסעדה חדשה בברצלונה. אדריה, הבעלים של מסעדת אל בולי המהוללת, הודיע בתחילת השנה כי יסגור אותה ב־2012 ויפתח שוב ב־2014 כמוסד שאינו למטרות רווח. המסעדה איבדה השנה את תואר המסעדה הטובה ביותר בדירוג סן פלגרינו, שעליו שמרה כמה שנים, לטובת מסעדת נומה בקופנהאגן.
על המיזם החדש סיפק אדריה פרטים מועטים, וסירב לספר מתי ייפתח: "המסעדה לא תהיה דומה לאל בולי. זה יהיה מקום שבו אפשר יהיה לאכול את האוכל שלי ושל אחי בברצלונה, ולבוא אליו עם חברים".
שתי מעצבות צעירות
פתחו לאחרונה חנויות בתל אביב. בלומה היא חנות קטנה ומעוצבת להפליא במתחם בזל, ושמלה־לה הושקה בתחילת השבוע ברחוב דיזנגוף. את בלומה פתחה חן רוטברג (28), בוגרת שנקר שנת 2008, שצירפה למותג שלה מקבץ מעצבי אופנה ואקססוריז מקומיים. המותג בלומה עושה שימוש רב בכותנות מודפסות המזכירות את המצעים מבית סבתא, וכן בסריגים דקיקים ונוחים. עוד בחנות מותגים כמו אלף אלף, אמה, ליאור קסטוריאנו, יואב מאיר, קרן גרוס ואולה ומעצבי אקססוריז כמו לילה מיי, יעל שטיינברג ואפרת.
שמלה־לה נפתחה ביוזמה של המעצבת מיטל שגיב, והיא מתמקדת בשמלות בלבד - מרביתן עשויות אריגי כותנה קשיחים בשילוב לייקרה, שיפון, משי ופרקל. שגיב (34) החלה לעצב לפני כשנתיים וחצי, אחרי קריירה בענף ההייטק. השמלות מתאימות לכל שעות היממה, בצבעוניות הכוללת גוני פודרה, שחור ולבן, הדפסי פרחים ועוד.
בלומה: מחירים: עד 500 שקל, אשתורי הפרחי 24.
שמלה־לה: מחירים: 1,500–650 שקל, דיזנגוף 245.