$
הפסקה לעסקית

בתנאי מעבדה

לברטוריו די פסטה מציעה מנות זריזות, מספקות ובריאות יותר מפאסט פוד אחר. מי שישכיל להתרחק מהניוקי ייהנה מפסטה טובה וממלאכת ההרכבה האישית של המנה

גלי וולוצקי 10:3226.04.10

מסעדת לברטוריו די פסטה (באיטלקית, מעבדת הפסטה) התמקמה לה לאחרונה ברחוב החשמונאים בתל אביב ומציעה אופציה איכותית יחסית בז'אנר הפאסט פוד: פסטה המיובאת מאיטליה קפואה, ומבושלת מול עיני הלקוח ברגע ההזמנה.

 

בשעת צהריים המקום הומה תלמידי תיכון רעבים, עובדים מעונבים מהסביבה והורים שמחפשים פתרון לארוחת צהריים - כזו שתעלה בקנה אחד עם המלצות התזונה לגיל הרך.

 

הדיל העסקי כולל גם סלט ירוק קטן ושתייה קלה, בתוספת 10 שקלים למחיר המנה, וכל מה שהסועד צריך לעשות הוא לבחור את הפסטה מתוך היצע של שמונה סוגים, את הרוטב שהוא מעדיף, וגם תוספות, חלקן בתוספת תשלום של 3–5 שקלים. כשהשיטה הזו פוגשת את ה"תפוס כפי יכולתך" הישראלי, התוצאה היא רגעים קומיים למדי. כך, למשל, חזינו בחבורת תלמידות תיכון מזמינות טורטליני במילוי רוקט וריקוטה, עם רוטב בולונז ותוספת נתחי עוף וצנוברים, וצירופים דומים שהיו גורמים לאיטלקי המצוי לכרוך טליאטלה סביב צווארו בייאוש.

 

הזמנו את מנת הניוקי (29 שקל), והתברר לנו שגם אנחנו עושים טעויות. הבצקניות הללו, שאמורות להיות קלילות ואווריריות, מוגשות כאן בגרסה התעשייתית הכבדה והדביקה. רוטב של שמנת וגבינות היה חביב, ואפונת הגינה שציוותנו לו (תמורת 3 שקלים) היתה פריכה וטעימה, אך הניוקי הזכירו לנו את הגרסה הנמכרת במקררי המרכולים.

 

לעומתם, מנת הקפאלאצ'י די זוקה (טורטליני ממולאים בדלעת ובפרמז'ן - 34 שקל) היתה חביבה ביותר. הבצק היה טעים, והשידוך שעשינו עם רוטב אליו אוליו, שבבי צ'ילי, פטרוזיליה ואגוזי מלך (בתוספת 3 שקלים) היה מצוין. חבל רק שכמות השמן שבהם טבעו הכיסונים היתה מופרזת, ואלה ששקעו לתחתית המכל המעוצב היו שמנוניים מדי.

 

פסטה, סלט ושתייה. הקהל המגוון כאן מוכיח שזה בדיוק מה שדרוש לדי הרבה אנשים בצהריים פסטה, סלט ושתייה. הקהל המגוון כאן מוכיח שזה בדיוק מה שדרוש לדי הרבה אנשים בצהריים צילום: אלה סברדלוב קרן

 

הסלט הירוק, שהוגש בקופסאות קטנטנות, היה פריך וטרי, והויניגרט היה טוב. תלמידות התיכון נשנשו עוד מנה, רואה החשבון שהעביר את מרבית הארוחה בוויכוח סלולרי עם לקוח עקשן קינח בספלון אספרסו, ואנחנו סיימנו את הארוחה בתוך פחות מחצי שעה מרגע ההזמנה.

 

אם באים ללברטוריו די פסטה בלי ציפיות מוגזמות, אפשר בהחלט לצאת מרוצים. עבור פחות מ־100 שקל לזוג מקבלים ארוחת צהריים טעימה, בריאה יחסית וזריזה. הקהל המגוון כאן מוכיח שזה בדיוק מה שדרוש לדי הרבה אנשים בצהריים.

 

שם: לברטוריו די פסטה.

ז'אנר: מזנון מהיר לפסטות.

מיקום: החשמונאים 91 תל אביב, טל': 03-5616116.

מחיר העסקית: 34–49 שקל, א'־ה', 16:00–11:30.

התחככות: אקלקטית.

חניה: בחניון ברחוב הארבעה.

שירות: זריז ואדיב.

נגישות נכים: לא.

כשרות: אין.

שורה תחתונה: פאסט פוד חביב שעושה את העבודה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x