$
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: תחילתה של ידידות

באמיצ'י החליפו את השף ואת התפריט, והתוצאה: ארוחה משתלמת וטובה מאוד, שמסמנת את המסעדה כאחת הבחירות הטובות בעיר - גם בצהריים

גלי וולוצקי 11:1315.03.10

פתיחתה של מסעדת אמיצ'י, לפני כחצי שנה, לוותה בסערות. היא נפתחה שבועיים אחרי שאחד השותפים המתוכננים במיזם, מוני פנאן, התאבד, וזכתה לאזכורים תקשורתיים נוספים כשהשף, ערן שרויטמן, שנמנה עם צוות ההקמה, עזב או הועזב חודשים ספורים אחרי הפתיחה.

 

במקומו מונה לתפקיד שי דובלרו, מי שהיה שף הקינוחים של המסעדה, וערך שינויים רבים בתפריט שלה. זה המקום להודיע לחובבי המנה המיתולוגית של שרויטמן שרביולי החלמון הלך איתו, אך גם להודות שדובלרו הצליח לפתור את הדיסוננס שאפיין את המסעדה בתחילת דרכה, שכן התפריט של שרויטמן, אחד השפים המוכשרים בארץ, לא התאים למסעדה שניסתה ליצור אווירה של בר יין איטלקי עולץ ונגיש, ולאו דווקא של מסעדת שף מפונפנת. הבאזז מסביב לאמיצ'י לא שכך, ועדיין קשה להשיג בה בשעות הערב שולחן או מקום על הבר המושקע הצופה על מבחר היינות העצום.

העסקית פה כוללת מנה ראשונה ועיקרית בשני מסלולי מחיר, 64 או 84 שקל, כוס יין ב־20 שקל וקינוח ב־32 שקל.

 

הסרוטונין בעלייה

 

התחלנו בשתי ראשונות משני קצות התפריט -האחת קרפצ'ו קליל ומינימליסטי של מוסר ים טרי, שהוגש עם זילוף שמן זית משובח ולימון, פרוסות דקיקות של פלפל חריף ועיטור של מחית פיסטוק; והשנייה היתה מסוג המנות המנחמות - כבדי עוף ורדרדים שטוגנו והוגשו על פולנטה רכה מתובלת בטימין עם בצלים מטוגנים שהוסיפו מרקם פריך וטעם מתקתק.

העיקריות היו אף הן טובות מאוד. פפרדלה זנב שור (84 שקל), אחת המנות הבודדות שנשארו מהתפריט הקודם, הזכירה גם היא את המטבח הביתי והמנחם: פסטה ביתית רחבה שבושלה במדויק, רוטב עשיר של ציר בקר, בשר זנב שמנוני ונימוח ואפונה ירוקה פריכה שהוסיפה את הרעננות המתבקשת.

 

פפרדלה זנב שור. פסטה ביתית שבושלה במדויק, רוטב עשיר של ציר בקר ובשר זנב שמנוני ונימוח פפרדלה זנב שור. פסטה ביתית שבושלה במדויק, רוטב עשיר של ציר בקר ובשר זנב שמנוני ונימוח צילום: אלה סברדלוב קרן

 

לעיקרית שנייה קיבלנו את פולנטת הבית בגרסה הנוקשה אך הלא פחות טובה. משולשי פולנטה שודכו לחתיכות שרימפס וקלמארי שהוקפצו בחמאה והוגשו עם רוטב פרמז'ן קטיפתי. השילוב המעודן היה נהדר — כזה שמקפיץ בכיף את רמת הסרוטונין במוח.

 

צלחת הפתעות

 

עברו של דובלרו כשף הקינוחים של מול ים הוא תירוץ להתפתות לקינוח. צלחת הפתעות כללה פטיפורים טובים, שבהם בלטו מקרונס מעולים בטעמי פטל, שוקולד ופיסטוק, וטופי נהדר שתובל בקמצוץ מלח, וגם קראמבל תותים ברוטב פיסטוק (32 שקל כל מנה). אלה היו, כצפוי, בין הקינוחים הטובים בעיר. הם חתמו ארוחה משתלמת וטובה מאוד, שמסמנת את אמיצ'י כאחת הבחירות הטובות בעיר. גם בצהריים.

 

המסעדה

 

ז'אנר: איטלקית, הפעם באמת.

מיקום: מונטיפיורי 31 תל אביב.

טל': 03-5666188.

מחיר העסקית: 64 או 84 שקל.

התחככות: בעיקר מעונבים ומעונבות מז'אנר אחד העם.

חניה: בתשלום, באחד החניונים הסמוכים.

שירות: מקצועי.

נגישות נכים: יש, ויש גם שירותי נכים.

כשרות: אין.

שורה תחתונה: השף הנכון במקום הנכון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x