אדמות התבור שעושות את היין
הכרמים של יקב תבור נטועים על קרקעות חרסית, בזלת, גיר וטרה־רוסה - שמטביעות את חותמן על היינות המיוצרים בו ומעניקות להם טעם ייחודי
לפני כארבע שנים השלימה חברת IBBL Spirit - חברה־בת של קוקה־קולה ישראל - את רכישת יקב תבור, שהקימו בשנת 1999 משפחות כורמים ותיקות מכפר תבור. משמעות הדבר ברורה: גב כלכלי איתן, מערכת שיווק והפצה ארצית ויכולות פרסום וקידום. גם מבחינות אחרות שפר מזלו של היקב, הממוקם בסמוך לכרמיו, ואלה נטועים על מגוון קרקעות שונות האופייניות לאזור - חרסית, בזלת, גיר וטרה־רוסה.
היינות הזניים של תבור הם שיעור מצוין לחובבי היין על הקשר ההדוק ועל ההשפעות הישירות של הטרואר על הענבים. היינן הוותיק אריה נשר מצליח להביא לידי ביטוי את כל היתרונות האלה ביינות שהוא עושה. יקב תבור, שבתחילת דרכו הופקו כ־20 אלף בקבוקים בשנה, מייצר היום יותר מ־900 אלף בקבוקים בשלוש סדרות: תבור, תבור אדמה ותבור מסחה.
תבור מסחה, בציר 2005.
אחד היינות הטובים שיצאו מיקב תבור. עשוי ענבי קברנה סוביניון עם תוספות קטנות של מרלו (10%) ושיראז (15%). היין התיישן במשך 18 חודשים - חלקו בחביות רגילות בנות 225 ליטר, וחלקו בחביות גדולות בנות 2,000 ליטר - עניין יוצא דופן בישראל. הבלנד הסופי נעשה בעת הביקבוק, בינואר 2008. זהו יין בעל מורכבות ועומק מרשימים, עם גוף ונוכחות, איזון בין טעמיו וזר ארומות יוצא מן הכלל של פרי בשל ותבלינים. מחיר בקבוק: 135 שקל.
תבור אדמה, קברנה סוביניון בזלת, בציר 2007. יין בעל אופי מיוחד, המשלב טעמים עזים ורכות כמעט קטיפתית במגע עם החך. בכוס הוא מפגין גוון עמוק, כהה ומרשים ונפתח אל האף עם שפע ניחוחות פרי, שזיף בשל, פרי יער שחור, תבליני עץ החבית ורמזי שוקולד מריר. יין מצוין. מחיר בקבוק: 65 שקל.
תבור אדמה, סוביניון בלאן גיר, בציר 2009. הענבים הגיעו מכרם בן 25 שנה הנמצא במדרון ואדי הסמוך לכפר תבור, נטוע באדמה עשירה במשקעי גיר. היין עבר תסיסה ארוכה בטמפרטורה נמוכה, והוא מהנה ביותר בזכות רעננותו הטובה, עושר ניחוחות של פרי טרופי והנגיעות המינרליות של ענבי הזן כאשר הוא במיטבו. מומלץ קר מאוד בכוס. מחיר בקבוק: 65 שקל.