$
אוכל

אוכל ביתי: מסעדות הממוקמות בבתי השפים

שפים שמאסו בלחץ של המסעדה הורידו הילוך והפכו את המטבח הפרטי לעסק טעים ומכניס. כלכליסט נכנס לסלון־מטבח של שמונה מהם

גלי וולוצקי 11:2616.02.10

מי שמאס במסעדנות הסטנדרטית יגלה חוויה שונה לגמרי במסעדות הממוקמות בבתי השפים. שעות הפתיחה אינן קבועות, ובכולן תידרשו להזמין מקום מראש. אבל האירוח אישי, וכולל לא פעם הזדמנות לפטפט עם השף עצמו או לראות אותו בעת העבודה.

 

"כלכליסט" טעם בשמונה מסעדות המארחות את הסועדים בבית השף.

 

אוכל, מושב לכיש. רועי סלע, שעבד כטבח בכמה מוסדות תל־אביביים (הקופי בר וכרמלה בנחלה), פרש לאחרונה לחיי הכפר ופתח מסעדה בביתו במושב לכיש. הוא מארח על פי הזמנה, ומבשל בסגנון ספרדי־איטלקי וים־תיכוני באופן קבוע בסופי השבוע לתושבי האזור שנוהגים להצטייד במעדנים לשבת. בימי שישי הוא פותח את ביתו, העמוס ביצירות האמנות של אמו, לארוחת צהריים שבה תפריט משתנה, בהתאם למצב הרוח ולמצאי העדכני של תוצרת המגדלים החקלאיים באזור.

 

אוכל, מושב לכיש אוכל, מושב לכיש צילום: צפריר אביוב

 

בתפריט: סלקים קטנים ממולאים בסלט קינואה עם פירות יבשים. סלט קוסקוס קר עם שעועית ירוקה, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים. רולים של פרגיות עם ממרחים. קציצות דגים בחומוס או פול ירוק. גלילות בצק פילו ממולאות בפרג עם רוטב חלב קוקוס. שטרודל בננות.

 

פרטים: 20-50 שקל למנה. מושב לכיש 62. טל': 054-2245254.

 

רימה אולברה, תל אביב. השפית רימה אולברה, שעלתה לארץ מקליפורניה לפני כעשר שנים, עוסקת בעיקר באירועי קייטרינג פרטיים. פעם בחודש, לרוב ביום החמישי האחרון של החודש, היא פותחת את ביתה שבשכונת פלורנטין בתל אביב לארוחת ערב ל־14 סועדים, כשהקוד המחייב היחיד הוא הרפתקנות קולינרית. מסביב לשולחן יושבים הסועדים, שחלקם כבר הפכו לקבועים, וטועמים ארוחת טעימות מקסיקנית, וייטנאמית, תאילנדית, איטלקית או צרפתית - תלוי מה התחשק לאולברה להכין באותו החודש.

 

רימה אולברה, תל אביב רימה אולברה, תל אביב

 

בתפריט: התפריט משתנה לחלוטין מארוחה לארוחה. בין המנות שהופיעו בתפריטים הקודמים תמצאו למשל ספריבס בחמישה תבלינים, צלויות לאטן ומקורמלות בשזיפים ויין אורז, עם סלט של פאפאיה ירוקה; קרפ קוקוס פריך של סייגון ממולא בשרימפס; "ניגירי" של פואה גרא מאובק בקקאו מריר, אורז שחור, סלט עשבים, ופונזו פטל; טליאטלה בעבודת יד עם שלושה סוגים של גבינות רומאיות מיושנות ופלפל שבור טרי, עם פטריית פורצ'יני טרייה עשויה בגריל.

 

פרטים: כ-125 דולר לסועד, כולל משקאות. שכונת פלורנטין, תל אביב. ariolvera@hotmail.com.

 

טאיקו בית התה היפני, מצפה מכמנים. בית התה היפני של טאיקו הוא אחת מהמסעדות הביתיות הוותיקות בארץ. כבר 23 שנה מנהלת טאיקו קושידה, שפית ואמנית קימונו יפנית, את המקום עם בעלה שלמה אליאש. האירוח יכול לכלול טקס תה יפני והסברים על מקורותיו התרבותיים או ארוחה יפנית מלאה. המסעדה נפתחת רק על פי הזמנה - גם עבור זוג סועדים. לקבוצות גדולות יותר מומלץ להזמין את טקס התה (650 שקל לקבוצה של עד 10 אורחים).

 

טאיקו בית התה היפני, מצפה מכמנים טאיקו בית התה היפני, מצפה מכמנים

 

בתפריט: ארוחה הכוללת בין השאר ביצה מתובלת בוואקמה, תרד עם שומשום, מנות עיקריות של בשר או דגים בטריאקי או תבשילי טופו, קינוחים ומשקאות.

 

פרטים: 175 שקל לסועד. מצפה מכמנים. טל': 04-9884989. כשר.

 

בית ליבנה, עין הבשור. נחמיה ליבנה, שהיה בעבר בעלים של מסעדה ירושלמית, פתח את המסעדה הים תיכונית־כפרית בסלון ביתו במושב עין הבשור לפני כשנתיים. הוא מבסס את בישוליו על התוצרת החקלאית הידועה של האזור, ומשתמש בחומרי גלם עונתיים כדי להרכיב את התפריט המשתנה תדיר. באמצע השבוע המסעדה נפתחת רק בתיאום מראש, אולם בסופי שבוע היא פתוחה לארוחות צהריים וערב - בהזמנת מקום מראש. התפריט קבוע, וכולל מנות ראשונות למרכז השולחן, מנות עיקריות וקינוחים מעשה ידיה של בתו גלי, בוגרת לימודי קונדיטוריה.

 

בתפריט: קרפצ'ו פילה בקר. סלט גורגונזולה. רביולי תרד ופרמז'ן. פילה בקר טרי. סטייק סינטה. קדרת שוק עגל מבושל בירקות שורש. נתח קצבים. פילה דניס בגריל עם שמן זית. קרם ברולה. פונדנט שוקולד עם גלידה.

 

פרטים: 150 שקל לסועד, כולל שתייה קלה חופשית. מושב עין הבשור. טל': 052-8284152.

 

הבית בעג'מי, יפו. אורית פרי, לשעבר הבעלים של מסעדת הציידים מועדון אלון בגבעת עדה (ומאוחר יותר בתל אביב), מארחת כבר כמה חודשים בביתה בשכונת עג'מי ביפו לארוחות ים־תיכוניות בטאץ' אישי המוזמנות מראש. כעת, הבית יהיה פתוח מדי שישי בבוקר לארוחות בראנץ' מלכותיות, עם תפריט משתנה "על פי החשקים", כהגדרתה. למי שמעוניין להתארח באמצע השבוע, אפשר לארגן קבוצה של שמונה סועדים, או להתקשר ולברר מתי פתוח ולהצטרף.

 

בתפריט: פאייה פירות ים ודגים. דג לוקוס שלם בקרם חרדל ולימון כבוש. סביצ'ה מוסר ים עם פאייה שחורה. קסולה של שוקי אווז ובשרים מעושנים. בבראנץ' - מבחר מנות המוגשות למרכז השולחן, ובהן: מטבלים. קציצות כרשה. חציל בלאדי עם יוגורט עזים ונענע. פוקצ'ה פירות ים. אומלט של פרשוטו ובייקון. חמינדוס עם תפוחי אדמה מוגשים עם טחינה לבנה וסלט ערבי קצוץ.

 

פרטים: 250-350 שקל לסועד לארוחה, 100-200 שקל לסועד לבראנץ'. שכונת עג'מי, יפו. טל': 054-4475557.

 

המטבח של נורה, דליית אל־כרמל. נורה חסיסי, שעבדה כטבחית של האוכל הדרוזי במלון יערות הכרמל, מארחת בביתה שבדליית אל־כרמל לארוחות על טהרת האוכל הדרוזי. האירוח נעשה בסלון, או בחצר באוהל מיוחד. מכיוון שכל המנות מוכנות על המקום, המסעדה נפתחת רק על פי הזמנה.

 

המטבח של נורה, דליית אל־כרמל המטבח של נורה, דליית אל־כרמל צילום: ערן יופי כהן

 

בתפריט: קובה ממולאת בשר וצנוברים. עלי גפן ממולאים בשר ואורז. סלט טאבולה. חומוס ביתי. סלט ירקות קצוץ. כרוב ממולא בשר ואורז. חציל ברוטב עגבניות, בצל ושום. מנסף - אורז עם עוף וצנוברים. פרגית ממולאת אורז וצנוברים. קטאייף ממולא באגוזים וקינמון.

 

פרטים: 100-150 שקל לסועד. רחוב שש, בית שמונה, דליית אל־כרמל. טל': 04-8393608, 052-848576. כשר.

 

בעז מבשל, מצפה הילה. בעז קוינטנר, ממקימי המסעדות קפריציוזה וביג מאמא, עבר למצפה הילה שבגליל, ולפני כשלוש שנים הקים בקומה התחתונה של ביתו את מסעדת בועז מבשל. המסעדה הקטנה, 28 מקומות ישיבה, מארחת בימי חמישי ושישי בלבד ועל פי הזמנה מראש לארוחות עם תפריט משתנה בסגנון גלילי־איטלקי.

 

בעז מבשל, מצפה הילה בעז מבשל, מצפה הילה צילום: דורון גולן

 

בתפריט: קרפצ'ו לוקוס וסביצ'ה פלמידה. שרימפס בקדאיף. קלמארי ממולא פירות ים על מצע חצילים בתחמיץ. רביולי ריקוטה ופרמז'ן עם פטריות וקרם כמהין. קרם ברולה עם סורבה תותים, גלידת אגוזים ותפוחים מיובשים.

 

פרטים: 195 שקל לסועד לחמש מנות, 250 שקל לסועד לשבע מנות. מצפה הילה. טל': 04-9572090.

 

אמטיסט, חדרה. הווילה היפהפייה של אלי ואורית לביא בשכונת עין הים בחדרה, המשמשת באופן קבוע כספא לטיפולי איור ודה, מארחת גם סועדים לארוחות עשירות. הארוחות מוגשות בתיאום מראש, אך גם לזוג בלבד, וכוללות מגוון מאכלים מהמטבח הים־תיכוני וגם מנות מהמטבח ההודי. לביא מעשן בעצמו את הבשרים והדגים, מגיש מבחר מנות מהטאבון, ויוצר בעצמו את כלי ההגשה העשויים חרס.

 

בתפריט: מרק קובה בשרי או צמחוני. מקלובה של אורז וירקות. דג במעשנת. קדירת בשר עגל ברוטב עגבניות ותבלינים בטאבון גחלים על מצע בורגול. שוק כבש ממולאת בורגול וצנוברים על מצע בצלים בכד חרס בטאבון. מאפה בננות וקינמון בבצק עלים.

 

פרטים: 120-200 שקל לסועד. הכרמל 2 חדרה. טל': 050-5323423.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x