סושי פרו ישראלי
מוג'ו הנתנייתית מבינה שלא כולם אוהבים דגים נאים לפרצוף, ולכן אימצה גרסאות סושי מרוככות ורטבים ממסכי טעמים. לסושייה מסוגה המנות היו עשויות כהלכה
מסעדת מוג'ו בנתניה מדגימה בזעיר אנפין את התהליך שעברו מסעדות הסושי בישראל בשנים האחרונות. מז'אנר אליטיסטי של הבועה התל־אביבית הפך הסושי כמעט למאכל הכל־ישראלי החדש. אנשי עסקים אוהבים סושי, תיכוניסטים אוכלים אותו כשהם מחפשים בילוי "נחשב", ואפילו הורים לילדים כבר רואים בו אופציה לטייק אוויי שיספק את כל בני המשפחה.
מוג'ו מגישה את הסושי שלה בעטיפה רכה שמתאימה לקהל הישראלי: בלי יותר מדי דגים נאים בפרצוף, בווריאציות בנוסח ישראל ועם הרבה הרבה רטבים, כדי לטבול את הכבודה ולשכוח שאנחנו אוכלים משהו לא מבושל.
ברוב תבונה הרכיבו במוג'ו תפריט מגוון מאוד, שמציע גם מנות ראשונות, מנות נודלס ואורז בסגנון תאילנדי, יפני וסיני. העסקית הנדיבה מציעה שתייה קלה, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר העיקרית, שנע בין 45 ל־58 שקל.
מבין המנות הראשונות הפתיעו לטובה חציל בטחינה בתיבול בוטנים, שנתנו לו גוון אסייתי, וספרינג רול ממולא באטריות זכוכית ובירקות, שהיה חביב.
גם העיקריות היו נחמדות. פאד קפאו (52 שקל), מנה תאילנדית קלאסית של אורז שעליו מונח תבשיל בשר טחון עם פלפלים ובזיליקום - וביצת עין מעל - היה טוב, אם כי לא מספיק חריף לטעמנו.
במדור הסושי אפשר להזמין קומבינציה צמחונית (48 שקל), אך העדפנו את הקומבינציה השנייה (58 שקל), שהכילה שתי יחידות ניגירי סלמון שהיה טרי ומוצלח, שתי יחידות ניגירי טמאגו סטנדרטי, ארבע יחידות מוג'ו רול - רול מוזר שהכיל, בין השאר, נתחי עוף בטמפורה, רוקט ושומשום שחור - וארבעה כריכוני סושי שמנמנים שהכילו סלמון, אבוקדו, שבבי טמפורה והרבה מאוד רוטב מתקתק שהחביא את הדג החי בהצלחה מרובה.
רבים מחובבי הסושי לא ימצאו בקומבינציה כזו את מבוקשם, שכן היא היתה עמוסה מרכיבים מבושלים או מטוגנים, אך מסוגה היא היתה עשויה כהלכה.
גם שאר המנות במוג'ו מציגות גרסה "מעוברתת" של המטבח האסייתי, אך בסך הכל האוכל טעים ומאפשר גם למי שאינו מסוגל להתמודד עם המטבח האסייתי כהלכתו טעימה מהקסם האוריינטלי. הקהל, על כל פנים, מצביע ברגליים, ובשעת צהריים המסעדה היתה מלאה.
השירות היה מצוין - קשוב, זריז ומקצועי, ועם זאת לא מתנשא לשנייה - כך שאולי בכל זאת יש למוג'ו מה ללמד את הסושיות התל־אביביות.
שם: מוג'ו.
ז'אנר: וריאציה מקומית על אוכל אסייתי.
מיקום: גיבורי ישראל 17 נתניה.
טל': 09-8850716.
מחיר העסקית: 45–58 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–17:00.
שירות: מקצועי ונעים.
התחככות: נתנייתים, תיכוניסטים ואיקאה־יסטים.
נגישות נכים: למסעדה יש, אך לא לשירותים.
חניה: בחניון יכין סנטר, שעתיים בחינם.
שורה תחתונה: כשהסושי אחלה, הכל אחלה.