$
אוכל

מה מתבשל: איש חי"ל

שף חדש לפסטה מיה ברמת החי"ל, רונן דברת בלוך יועץ לאליזבת קיו, ואירועים לרגל 30 למותו של השף קית' פלויד

גלי וולוצקי 10:3807.10.09

עדי כהן צדק, שהיה סו־שף במסעדת טוטו בארבע השנים האחרונות, הצטרף לצוות פסטה מיה כשף המסעדה ברמת החי"ל. "הרעיון הוא ללכת יותר לכיוון של טוטו", אומר הבעלים רועי קפלן, שהוא גם הבעלים של טוטו, "כלומר, עוד יותר הקפדה על איכות חומרי הגלם, על הטיפול בהם ועל המנות".

 

מרבית השינויים יהיו בתפריט הערב, שהתווספו לו מנות חדשות: סלמון על ראגו תפוחי אדמה בשמנת וחרדל עם תרד, בוקצ'וי ובצל ירוק (78 שקל); תפריט יומי של ברוסקטות, למשל עם עגבניות תמר, מוצרלה באפאלו ופסטו, עם גבינת עזים ופלפלים קלויים, עם חציל ביוגורט מתובל, עם פטריות, בצל ירוק ופרמז'ן ועם פרוסות של בצל, דבש ורוקפור (36 שקל לצלחת של שלוש ברוסקטות); סלט של עלי רוקט וסלק עם תאנים וגבינת שבלי, בויניגרט רימונים (37 שקל), פפרדלה עם סרדינים כבושים בכבישה ביתית, עגבניות תמר, צ'ילי אדום, כוסברה ולימון (54 שקל).

פרטים: הברזל 34 רמת החי"ל, טל': 03-6499346.

 

שלישיית ברוסקטות בפסטה מיה שלישיית ברוסקטות בפסטה מיה צילום: עמית שעל

 

דברת בלוך בפתח תקווה. השף רונן דברת בלוך (לשעבר RDB בתל אביב) משמש יועץ קולינרי לבר־מסעדה חדשה שנפתח זה עתה בפתח תקווה. אליזבת קיו, הממוקם ביכין סנטר, מציע תפריט אלכוהולי עשיר לצד מנות המשלבות השפעות ממטבחי צרפת, אסיה, ספרד וניו יורק. למשל, פיש אנד צ'יפס (35 שקל), פילה בקר, קונפי אווז או צלעות כבש (55 שקל למנה) ומבחר קינוחים, כמו פרופיטרולים וסופלה (29 שקל).

פרטים: מתחם יכין סנטר, פתח תקווה, טל': 03-9192993.

 

מצדיעים לפלויד. ערוץ האוכל מציין 30 למותו של השף הטלוויזיוני קית' פלויד בערב הצדעה מיוחד, בשיתוף עם שש מסעדות בירושלים ובתל אביב. המסעדות המשתתפות יציעו ב־19 באוקטובר מנות מיוחדות לזכרו של השף הססגוני, ובערוץ האוכל ישודר מרתון תוכניות של פלויד מהשעה 21:00. בין המסעדות המשתתפות: אדורה התל־אביבית, שתגיש פילה בקר ברוטב פטריות פורצ'יני; מסעדת מסה, שתגיש קרפצ'ו כבד אווז עם נגיעה ים־תיכונית; ולה גוטה בירושלים, שתגיש תבשיל עגל, מוח עצם וירקות שורש. עוד משתתפות השוקה בתל אביב, אנג'ליקה בירושלים ופרידה קאלו בתל אביב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x