אוכל: אז נרים כוס יין
ז'אנר הריאליטי הקולינרי נפרד אתמול מפלויד, השף השתוי שמת מהתקף לב
השף הטלוויזיוני הבריטי קית' פלויד מת ביום שני מהתקף לב. פלויד, בן 65 במותו, היה אחד מחלוצי ז'אנר השפים הטלוויזיוניים. הוא היה ידוע בפרסונה טלוויזיונית מקסימה אך בו בזמן גם מחוספסת ותמיד שתויה - אנטיתזה מוחלטת לתוכניות הבישול הקלאסיות.
את דרכו התחיל כמסעדן ולא כשף. הוא פתח את המסעדה הראשונה שלו בבריסטול בהיותו בן 22, ומאז פתח ומכר כמה מסעדות באנגליה ובצרפת. כטאלנט טלוויזיוני התגלה במקרה, בעת שהמפיק דיוויד פריצ'רד סעד בביסטרו הבריסטולי של פלויד, שנמצא ליד משרדי ה־BBC.
סדרת התוכניות הראשונה בכיכובו נקראה "Floyd on Fish" ועלתה לאוויר ב־1985. מאז הפיקו השניים כ־18 סדרות של תוכניות בישול ביעדים שונים (ולעתים קרובות גם משונים) בעולם. במהלך הקריירה שלו כתב פלויד יותר מ־30 ספרי קולינריה, והנודע שבהם, "Floyd on France", נחשב עד היום לספר חובה לחובבי המטבח הצרפתי.
במהלך הקריירה חשף פלויד את העם הבריטי המעונב למטבחי העולם כולו - בין השאר צילם באוסטרליה, בתאילנד, באפריקה, בארצות הברית ובמזרח אירופה - אך האהבה האמיתית שלו היתה הבישול הצרפתי, שבו הוא נחשב לבקיא ביותר.
השתייה היתה חלק מרכזי מחייו, על המסך ומחוצה לו. פלויד היה אלכוהוליסט שכמות המשקאות שהערה לקרבו אל מול המצלמה היתה ממוטטת כל אדם מן היישוב, ותוך כדי כך עמד באתגר של טיגון דגים על סירת דייגים תאילנדית. זה גם היה ככל הנראה מקור הקסם הבלתי רגיל שלו: האותנטיות הבלתי מסויגת של הדמות. עוד לפני שז'אנר תוכניות הריאליטי הקולינריות כבש את המסכים, הציג פלויד את הריאליטי הקולינרי האמיתי - הוא בישל ושתה אל מול המצלמה כפי שחי, בתשוקה בלתי מרוסנת ובכנות שובת לב.