הגרסה הרכה
הקיץ, שקצת מכבה את הרצון לשתות משקאות כבדים, הוא שעתם היפה של אלה שעל יד: בירה 5%, משקה רימונים קליל ומבעבע וסיידר פירותי
עד שהקיץ יתפנה מכאן אין ספק שיש צורך בעוד כמה וכמה גביעים מרעננים של משקאות נמוכי אלכוהול - הנטייה
הטבעית כשהחום משתולל בחוץ. שלושה מוצרים חדשים כאלה הגיעו לכאן באחרונה, משלושה מקומות שונים בעולם, וכל אחד מהם בסוגו מתאים ללוות ארוחה או שעת בין־ערביים.
Singha: הבירה הלאומית של תאילנד, שתיירים אין ספור התאהבו בה לפני או אחרי המסאז', באה לעולם בתחילת שנות השלושים, ומייסד המבשלה שלה אף זכה לתואר אצולה מהמלך ראמה השביעי. כיום מופצת הסינגה ב־50 מדינות מחוץ לתאילנד. זאת בירה מסוג לאגר, המכילה 5% אלכוהול. יש בה יובש נעים, קלילות ומרירות ידידותית, והיא מתאימה למנות נודלס של המטבח התאילנדי ולארוחות סושי ודגים. מחיר לצרכן: 8.5 שקלים.
ורדי ספארקלטיני רימונים: משקה חדש מתוצרת החברה האיטלקית הוותיקה בוסקה. מדובר ביין מבעבע מקו הייצור התעשייתי של ורדי, בתוספת תמציות טבעיות של רימונים. הוא מתקתק, אוורירי, תוסס יותר משהוא מבעבע (עניין של רמות עדינות), ומיועד בעיקר למי שנמצא בתפר שבין משקאות קלים לאלכוהוליים, שכן הוא מכיל 5% אלכוהול. הוא מצויד בפקק המסייע לשמור על שלום הבועות לאחר הפתיחה. מחיר מומלץ: 26 שקל.
סוואנה: הבקבוק הגוצי מדרום אפריקה מכיל סיידר אלכוהולי איכותי. הוא מיוצר בידי קונצרן המשקאות דיסטל, שאחראי בין השאר למותג ליקר פרי עץ הפילים המפורסם אמרולה וליינות פלר דה קאפ. חוזקו האלכוהולי 6%, וזאת לגימה בהחלט
מהנה לחובבי הז'אנר. רעננות פירותית, פריכות וקלילות על החך - ישר מהבקבוק. בדרום אפריקה נהוג להגיש אותו עם פלח לימון בתוך צוואר הבקבוק. מחיר מומלץ: 9 שקלים.
הורה עם גמלא
יקבי רמת הגולן ולהקת בת־שבע ממזגים מחול ויין. במרכז סוזן דלל יעלה בכל ערב, בין 6 ל־8 בספטמבר, המופע "הורה" של אוהד נהרין, ובמתחם יין שיוקם לרגל האירוע יימזגו וייחשפו לקהל יינות מסדרת גמלא של היקב. במחיר הכרטיס יוכל כל צופה לקבל שתי כוסות יין לטעימה. אפשר גם להשתתף בסדנאות שיתקיימו במקום בהנחיית מדריכים של יקבי רמת הגולן.
סיור בדלתון
מרכז המבקרים ביקב דלתון מזמין חובבי יין ומטיילים לצפות בתהליך הבציר, לטעום ממיץ הענבים האלכוהולי, ללמוד איך עושים יין ועוד. בסיור יצפו המבקרים בענבים הנבצרים בכרמי הגליל, עוברים הפרדה ולאחר מכן נסחטים או מרוסקים. זהו השלב שבו מופק התירוש שאותו מוזמנים המבקרים לטעום. פרטים: 12 שקל לסיור שנמשך עד שעה. א'־ה' 10:00–17:00, ו' עד 14:00. טל' 04-6987683.