צלחת הזהב: 10 המנות הכי יקרות בארץ
במחיר של אחת מהן זוג יכול לאכול ארוחת ערב מלאה. "כלכליסט" בדק תפריטים של יותר מ-50 מסעדות ואיתר את המנות שלא שמעו על המצב
המשבר הכלכלי והמיתון אילצו את ענפי המסעדנות וההסעדה בארץ להוריד פרופיל ולהמציא טקטיקות הישרדות יצירתיות.
רבות מהמסעדות עברו למרכיבי מזון זולים יותר או הקטינו את המנות בצלחות, בתקווה שהצונאמי יעבור מעליהן, וכמה משירותי הקייטרינג - דווקא אלה שמשרתים את האלפיון העליון - דיווחו על לקוחות שבהחלט יכולים להרשות לעצמם, ובכל זאת בוחרים במנות צנועות יותר כדי לא לנקר עיניים. אך ישנן גם מסעדות שהחליטו לא להתרגש מהמצב וממשיכות להציע את אותן מנות שגם בתקופות טובות יותר נחשב תו המחיר שלהן סוג של שחיתות.
"כלכליסט" בדק את תפריטיהן של יותר מ־50 מסעדות בארץ, איתר את המנות שמחירן גבוה מ־200 שקל, ומראה כאן איך אפשר גם אחרת. במחיר של מנה שערורייתית אחת אפשר בכמה מהמקרים להרכיב באותה מסעדה עצמה ארוחה מלאה לזוג. לפעמים לא צריך אפילו לוותר על הלובסטר.
מול ים: לנגוסטינים ב-320 שקל
המנה: לנגוסטינים על גרטן תפוחי אדמה וטרפלס שחורות טריות עם אספרגוס לבן, בקציפת סרטנים.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: שתי עסקיות ב־150 שקל האחת (160 בסוף שבוע). לדוגמה: לראשונות: שישה אויסטרים ולנגוסטין סקאמפי צרוב עם סלט של תפוחי אדמה, פטריות ותרד במיונז יוגורט.
לעיקריות: חצי לובסטר בצירו על בליני, וקוקי סאן ז'אק עם מוצרלה מוקרמת וקונסומה פטריות ובצדו סלט של סלרי ואספרגוס. עודף מ־320: 20 שקל (במשך השבוע).
פרטים: האנגר 24, נמל תל אביב, טל' 03-5469920.
הבסטה: סיגל (לובסטר סלעים מקומי) ב-300 שקל
המנה: סיגל, לובסטר סלעים מקומי, שנחצה בעודו חי, נצלה על מחבת ברזל כבדה ובתנור, מתובל במלח ופלפל בלבד ומוגש עם חמאה. המחיר נקבע לפי 50 שקל ל־100 גר', וגודל המנה נע בין 300 ל־1,100 גר'.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה זוגית של שלושה טאפאסים, מנה ראשונה, שתי עיקריות וקינוח. לדוגמה: טאפאס איקרה, טאפאס סינטה כבושה, טאפאס פטריות כבושות (24 שקל כל טאפאס), חציל בלאדי (39 שקל), קלמארי פלנצ'ה (69 שקל), נקניקייה שמנמנה (65), טירמיסו (39 שקל). עודף מ־300:16 שקל.
פרטים: השומר 4, שוק הכרמל, תל אביב, טל' 03-5169234.
NG בר בשר: נתח פורטרהאוס ב-290 שקל
המנה: פורטרהאוס, נתח המשלב פילה וסינטה על העצם, במשקל 1.2 ק"ג.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה זוגית מתפריט הערב, שכוללת שתי מנות ראשונות ושתי עיקריות. לדוגמה: אסקרגו כחול־לבן (48 שקל), פטה כבד עגל כפרי עם כמהין, פטריות יער ולחם (52 שקל), אנטרקוט אנג'י 330 גרם עם תוספות (110 שקל), ריזוטו פורצ'יני על פורטובלו עם רוטב שמנת וכמהין (75 שקל). עודף מ־290: 5 שקלים.
פרטים: אחד העם 6 תל אביב, טל' 03-5167888.
קלואליס: פרנדול (ריזוטו פירות ים) ב־275 שקל
המנה: פרנדול - ריזוטו שחור עם דיו קלמארי, לובסטר קנדי שלם, שרימפס, בייבי קלמארי עם צימוקי זיתים ועגבניות מיובשות, ושיפודי קוקי סאן ז'אק עם ירקות על הגריל.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה זוגית מתפריט הערב, שכוללת שתי מנות ראשונות ושתי עיקריות. לדוגמה: סלמון נורבגי בעישון ביתי קר (54 שקל), סלט חצילים קלויים בגריל עם צ'יפס חציל (39 שקל), דניס שלם אפוי בתנור עם שיני שום, עשבי תיבול ויין לבן (99 שקל), רביולי גבינת עזים ורביולי חצילים קלויים ברוטב חמאת עשבי תיבול (82 שקל). עודף מ־275: 1 שקל.
פרטים: אבא הלל סילבר 16 רמת גן, טל' 03-5752445.
יקימונו: סיגל (לובסטר סלעים מקומי) ב־280 שקל
המנה: סיגל, לובסטר סלעים מקומי, מוגש ברוטב ווסאבי קרים. המחיר נקבע לפי גודל הלובסטר, בממוצע 280 שקל למנה.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: שתי ארוחות עסקיות, הכוללות מרק, מתאבן ומנה עיקרית (95 שקל לסועד), ושני קינוחים. לדוגמה: מרק מיסו, מרק סוהימונו, קונוס סלמון סקין, 3 יחידות טמפורה ירקות, דניס ברוטב טריאקי, 12 יחידות טוקובטסו סושי.
קינוחים: נמסיס קפה (35 שקל), ברולה טפיוקה (35 שקל). עודף מ־280: 11 שקל.
פרטים: רוטשילד 19 תל אביב, טל' 03-5175171.
פושקין: זנב לובסטר מקנדה ב-270 שקל
המנה: זנב לובסטר קנדי שלוק בחמאה, צבתות פריכות בעשבי תיבול, פפרדלה כוסברה וביסק למון גראס וג'ינג'ר.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה לזוג, שיחלוק מנה ראשונה, שתי עיקריות וקינוח. לדוגמה: סלט ירוק עם אנדיב, פירות ופיצוחים (40 שקל), מוסר ים עם אורז בר, קלמארי ופצפוצי אווז (95 שקל), חזה ברווז בדבש וחמישה תבלינים, עם טארט תאנים ופירה כתום (95 שקל), ועוגת גבינה־שמנת עם קדאיף תאנים בפורט וגלידת תבלינים (40 שקל).
פרטים: מונטיפיורי 27 תל אביב, טל' 03-5251501.
יקינוקו טנקה: סטייק מעטפת האנטרקוט ב-220 שקל
המנה: נתח סטייק (250 גר') מהמעטפת של האנטרקוט, מבקר שמגדלים בסגנון הקובה ביף היפני.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה זוגית מתפריט הערב של המסעדה, שתורכב משתי מנות פתיחה ומשתי מנות עיקריות. לדוגמה: קימצ'י מירי - כרוב סיני מתוק (20 שקל), צ'יג'ימי - בלינצ'ס ירקות ברוטב יפני (35 שקל), שורט ריב (85 שקל), סלמון (80 שקל). שתי המנות העיקריות מוגשות עם פלטת אבן לוהטת, שעליה צולה הסועד בעצמו את הבשר או הדג. לצד המנה מוגש אורז עם בשר וירקות.
פרטים: משכית 9 הרצליה פיתוח, טל' 09-9580322.
דוריס קצבים: סטייק פורטרהאוס ב-219 שקל
המנה: סטייק פורטרהאוס במשקל 750 גר'. חיתוך הבשר משלב נתח של פילה ונתח סינטה על העצם.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה זוגית של מבחר מאזטים המוגשים עם לחם, ושתי מנות עיקריות. לדוגמה: מבחר מאזטים עם לחם הבית (49 שקל), המבורגר בקר במשקל 250 גרם (65 שקל), חצי ק"ג של ספייריבס טלה (99 שקל). עודף מ־219: 6 שקלים.
פרטים: יגאל אלון 65 תל אביב, ועל הכביש הראשי של ראש פינה. טל' 1-599-500-021.
כתית: "ים כתום" ב-217 שקל
המנה: ים כתום - פרח זוקיני במילוי מוסלין סקאלופ וטרגון, לובסטר, קוקי סאן ז'אק, קרם אגסים וארל גריי, חמאת לובסטר וברנדי.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה זוגית מתפריט הגינה, שכוללת לחם, סלט ושתי מנות. לדוגמה: סלסילת לחמים (16 שקל), סלט עלים ירוקים בוויניגרט ופרמזן (46 שקל), פילה סלמון בר צלוי במיסו, קרם חצילים אסייתי, צלופח בטמפורה, תפוחי עץ מקורמלים, סלט שיטאקי, רוטב ברביקיו, בוטנים ופנצ'טה טלה (67 שקל), ראגו שוק אווז עם ניוקי ערמונים, פטריות שינג'י ואנוקי, מנגולד, רוטב יין אדום ומיסו וקציפת ארל גריי (67 שקל). עודף מ־217: 21 שקל.
פרטים: היכל התלמוד 4 תל אביב, טל' 03-5107001.
1868: פריים ריב ב-420 שקל (למנה זוגית)
המנה: פריים ריב בקראסט כמהין, עם אספרגוס ברוטב לימון וזעפרן, פירה של זיתי קלמטה וסלט ירקות העונה.
מה אפשר לאכול באותו מחיר: ארוחה זוגית מתפריט הערב של המסעדה, שכוללת שתי מנות ראשונות ושתי מנות עיקריות. לדוגמה: כבד אווז צרוב (85 שקל), סלט אנדיב (60 שקל), פילה בקר (155 שקל), מוסר ים אפוי (120 שקל).
פרטים: המלך דוד 10, ירושלים, טל' 02-6222312.