$
אוכל

איפה מגישים את האוכל האתני הכי אותנטי?

מסעדות קטנות ומשפחתיות שהקימו סינים, תאילנדים והודים החיים בישראל, נשענות על מסורות קולינריות שהביאו מארצות מוצאם. "כלכליסט" טעם גיוזה, פאק בונג ופאפדם

גלי וולוצקי 22:0209.08.09

המסעדות האתניות האמיתיות, אלה שמנהלים אותן יוצאי סין, תאילנד, וייטנאם, הודו ועוד, מספקות יותר מאוכל. הן למעשה הזדמנות להציץ לתרבות קולינרית שונה באווירה ביתית ובמחירים נוחים שמאפיינים בדרך כלל מסעדות פועלים. בימים שבהם נאבקות רבות מהמסעדות הללו על קיומן, לא רק בשל המצב הכלכלי אלא גם בשל החלטת הממשלה להגביל עוד יותר את העסקת העובדים הזרים בענף, ביקור באחת מהן הוא גם צעד של תמיכה. על הדרך זוכים בדרך כלל בחוויה מרתקת.

 

זכרון יעקב

 

צ'אנג מאי. ז'אנר: סינית בנוסח בייג'ינג. המסעדה המנוהלת בידי ליאו, יליד בייג'ין, ורעייתו מכינה את כל המנות במקום, בהן מבחר מרשים של מנות דים סאם. בתפריט: ברווז פריך ברוטב תפוזים; שרימפס ברוטב שעועית שחורה על פלטה לוהטת; מנות דגים ועוף ברוטב קוקוס; מנות טופו; מנות נודלס. מנת הדגל: באו אווז או גיוזה ירקות (22 שקל לשלושה כיסונים). פרטים: המייסדים 50, טל' 04-6292920.

 

צ'אנג מאי. באו אווז וגיוזה ירקות צ'אנג מאי. באו אווז וגיוזה ירקות צילום: ערן יופי כהן

 

תל אביב

 

לונג סנג. ז'אנר: סגנונות שונים מסין. המסעדה הסינית המשפחתית, שפועלת כבר יותר מ־27 שנה, מאכילה באופן קבוע את עובדי השגרירות הסינית בארץ. זו אולי הסיבה לכך שצ'ו מינג קונג, השף והבעלים, הנהיג שני תפריטים: אחד שמתאים לחך הישראלי ואחר שמציע מנות סיניות אותנטיות. בתפריט (המותאם לישראלים): מנות נודלס, אגרולס, עוף בקאשיו, דג בג'ינג'ר ועוד. מנת הדגל (מהתפריט לסינים): כדורים מטוגנים של דגים (68 שקל) או שרימפס (78 שקל). פרטים: אלנבי 15, טל' 03-5163796.

 

לונג סאנג. כדורי דגים לונג סאנג. כדורי דגים צילום: עמית שעל

 

החומה הסינית. ז'אנר: סינית בנוסח סצ'ואן. מסעדה ותיקה ומשפחתית, המגישה סוגי דים סאם המוכנים במקום, שני סוגי אטריות מתוצרת הבית ובקרוב גם סושי. לחובבי החריף מזומנות הנאות מיוחדות. בתפריט: מבחר דים סאם, נודלס בעבודת יד, מרק עם כדורי בשר, עוף בקשיו, עוף חמוץ מתוק. מנת דגל: אווז בבירה עם סלט סיני (89 שקל). פרטים: מקווה ישראל 26, טל' 03-5603974.

 

בית תאילנדי. ז'אנר: תאילנדית אותנטית. את המסעדה יסדו יריב מלילי ואשתו התאית לק סונאן, שמציעים כיום את המטבח התאילנדי הכי אותנטי בארץ, בין השאר משום שמלילי מגדל ירקות תאיים בעצמו לשימוש המסעדה. בתפריט: סלט פאפאיה ירוקה אורגנית, תבשילי קדירה בחלב קוקוס הנסחט במקום, חצילי מקרויה פראו בקארי ירוק ועוד. מנת הדגל: פאק בונג עם בשר לבן קריספי (64 שקל), צמחוני (48 שקל), עם שרימפס (69 שקל). פרטים: בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל אביב. טל' 03-5178568  

 

בית תאילנדי בית תאילנדי צילום: דן פרץ

 

סלאם בומביי. ז'אנר: הודית. כאן אין תפריט ואין ספיישלים של השף, אלא דלפק מחומם שעליו מונחים המאכלים שהכין באותו יום הלל שורק, בן לאם יוצאת מומביי, שלמד את סודות הבישול בבית. הבחירה היא בין ארוחה צמחונית (28 שקל) לארוחה בשרית (38 שקל בערב, 35 בצהריים) ומיד הצלחת מועמסת בכל טוב. בתפריט: עדשים אדומות או ירוקות, אפונים בג'ינג'ר, כרובית בקוקוס, חצילים בבצל מטוגן, צ'אטני נענע וכוסברה, פקורה (קציצת בצל), פאפאדם, צ'יקן טיקה, צ'יקן קארי, לאסי שמכינים במקום ועוד. מנת הדגל: צ'יקן טיקה או צ'יקן קארי (במסגרת הארוחה הבשרית 35 שקל עם תוספות). פרטים: אלנבי 124, טל' 052-4846786.

 

חבש. ז'אנר: אתיופית. המסעדה, בבעלות המשפטן בן העדה האתיופית עמנואל הדנה, מנוהלת על ידי שתי אחיותיו. הארוחה מלווה בטקסי האכילה המסורתיים, כמו נטילת הידיים והקפה החותם אותה. בתפריט: תבשילי ירקות, קטניות ובשר המוגשים על מצע אינג'ירה. מנת הדגל: פלטה מעורבת הכוללת כמה תבשילים עם אינג'ירה (57 שקל לצמחונית, 69 שקל לבשרית). פרטים: אלנבי 2, טל' 077-2100181.

 

בת ים

 

דרקון הזהב. ז'אנר: תאילנדית־סינית. המסעדה שעל גבול יפו מנוהלת בידי שף יליד תאילנד ואשתו. זו מסעדת פועלים של ממש - קטנה, צנועה ומעניקה לכל סועד יחס אישי. ההתמחות פה היא בנודלס, המוכנים מדי יום, והסועד הוא שבוחר את התוספות שהוא רוצה באטריות שלו. המחירים נמוכים במיוחד. מנת הדגל: נודלס עם ירקות ובקר (27 שקל). פרטים: שדרות העצמאות 67, טל' 057-9381720.

 

פק היי. ז'אנר: סינית עם השפעות וייטנאמיות. המסעדה, בבעלות משפחת הוייאן שעלתה מווייטנאם בקבוצת הפליטים שממשלת בגין קלטה בשנת 1977, פועלת כבר יותר מ־30 שנה. התפריט כולל מנות סיניות מוכרות, אך התיבול, בהשראת ארץ המוצא של השף, נוטה לכיוון הווייטנאמי. בימים אלה עתידה לא ברור, בשל כוונת העירייה להרוס את הבניין שבו היא שוכנת. בתפריט: מרקים וייטנאמיים וסיניים, אגרולס, סלט סיני, בקר סצ'ואן חריף, עוף בחצילים, עוף קשיו ופטריות ומגוון מנות נודלס. מנת הדגל: אווז בשום ודבש (52 שקל). פרטים: שד' העצמאות 7, טל' 03-5063202.

 

רמלה

 

מהרג'ה. ז'אנר: מטבח דרום ומרכז הודו. המסעדה הצמחונית מנוהלת בידי בני זוג ילידי מומביי. הם גם הבעלים של אחת מחברות היבוא הגדולות בארץ למוצרי מזון מהודו, שיש לה חנות מפעל באשדוד. קהל הסועדים מורכב ברובו מישראלים, אבל גם מיוצאי הודו. בתפריט: מסאלה דוסה - חביתית מקמח עדשים ממולאת תפוחי אדמה, סמוסה, מלאי כופתה. יש בופה בימי שישי ב־50 שקל לסועד. מנת הדגל: ארוחת תאלי (45 שקל). פרטים: הרצל 87,

טל' 08-9223534. שעות הפתיחה לא קבועות, כדאי לברר טלפונית.

 

ארוחת תאלי במהרג'ה ארוחת תאלי במהרג'ה צילום: גלעד קוולרציק

 

ירושלים

 

מנדרין. ז'אנר: סגנונות שונים מסין. המסעדה קיימת כבר 50 שנה, והיא בעצם הסינית הראשונה בישראל. מנהל אותה צוות ממוצא הונג־קונגי, והיא מגישה מנות בסגנון קנטונזי וסצ'ואני. היא נחבאת בקומה השנייה של בניין, ולכן רק אוהדים קבועים פוקדים אותה למרות הוותק שלה. גם כאן יש תפריטים שונים לישראלים ולסינים. בתפריט לישראלים: בקר סצ'ואן, בקר בסגנון מונגולי. בתפריט לסינים: בקר מאודה ובשר לבן במגוון צורות הכנה. מנת הדגל: עוף בסגנון מונגולי (65 שקל). פרטים: שלומציון המלכה 2, טל' 02-6252890.

 

באר שבע

 

הודו הקטנה. ז'אנר: הודית. זו אמנם אינה מסעדה משפחתית במלוא מובן המילה, אך היא מתנהלת באווירה נינוחה ושאנטית, והמטבח מגיש את מנות המטבח ההודי לגווניו בגרסה המותאמת לחך הישראלי. בתפריט: צ'אנה סמוסה - זוג קונוסים של סמוסות עם גרגרי חומוס חמים, בטטה וקציצות תפוחי אדמה בציפוי קמח חומוס וזרעי חרדל, לביבות בצל מיובש, פלאק פניר - תרד עם גבינת פניר המיוצרת במקום. כרגע התפריט כולל רק מנות צמחוניות ודגים, אך מהחודש הבא יהיו בו גם מנות בשר טנדורי שייצלו בטנדור החדש שהובא מהודו. מנת הדגל: מלאי כופתה - כופתאות של גבינת פניר ואגוזי קשיו, ברוטב עגבניות, זרעי חמנייה ובצל (30 שקל). פרטים: רינגנבלום 15, טל' 08-6489801. יש גם משלוחים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x