$
אוכל

כלכליסט טועם: מבחן פיצות במשלוח

כשלא מתחשק לצאת מהבית, ועוד פחות לבשל, הפיצריות חוגגות. כלכליסט גייס מקצוענים ונציגים מהדור הצעיר שטעמו וקבעו: פיצה פינו במקום הראשון

גלי וולוצקי 22:1304.08.09

ילדים בחופשה ועומס חום כבד מנשוא הם שילוב שמיטיב מאוד עם עסקי הפיצה עד הבית. אף שרוב המכורים למאפה האיטלקי נשבעים בפיצרייה קטנה ועלומת שם הסמוכה לביתם, רשתות הפיצה הגדולות הן הנהנות העיקריות מהנסיבות.

 

קיבצנו שני שפים המתמחים באוכל איטלקי ושני ילדים - אולי קבוצת הצרכנים החשובה ביותר של המאכל - כדי לבדוק מהי הפיצה הטובה ביותר במשלוח הביתה.

 

מכל פיצרייה הוזמנה בטלפון באופן אנונימי פיצה משפחתית (שמונה משולשים גדולים) מסוג מרגריטה - ברוטב עגבניות וגבינה בלבד, וכולן נטעמו מיד עם הגיען.

 

הטועמים המקצועיים היו השף מנה שטרום (בעבר שף מסעדות טוטו ורדיו רוסקו) והשף יוגב ירוס ממסעדת מל ומישל. הטועמים הצעירים, יובל ונדב, הם חובבי פיצות בני 11, והיו בעלי דעות מוצקות ומנומקות בעניין. איש מהטועמים אינו קשור בקשר עסקי או אחר לרשתות הפיצות שנטעמו. התוצאות לפניכם.

 

הטועמים: נדב, מנה שטרום, יוגב ירוס ויובל. שני שפים המתמחים באוכל איטלקי הטועמים: נדב, מנה שטרום, יוגב ירוס ויובל. שני שפים המתמחים באוכל איטלקי צילום: עמית שעל

 

פיצה פינו: 8.8

 

אזורי משלוחים: לרשת 2 סניפים בתל אביב, בבן יהודה וברמת אביב, והיא משנעת פיצות למרכז העיר ולשכונות עבר הירקון. הערות הטועמים: הבצק דק וטעים מאוד, אך לא יציב דיו, כנראה בגלל המשלוח. הרוטב טעים והגבינה טובה. בסך הכל פיצה טעימה ומוצלחת, בטעם שמתקרב לביתי. פרטים: 59.50 שקל למשפחתית. כשרות: יש. טל' 03-5228165, 03-6421793.

 

ביג מאמא: 7.3

 

אזורי משלוחים: תל אביב, כולל שכונות צפוניות, רמת גן, גבעתיים ושכונות עבר הירקון (רמת החי"ל, שיכון דן וכדומה). הערות הטועמים: הבצק טעים ופריך יחסית, הרוטב טעים, אך בכמות מוגזמת והגבינה טובה. הפיצה טעימה. פרטים: 66 שקל למשפחתית. כשרות: אין. טל' 03-5107805.

 

בטא פיצה: 6.9

 

אזורי משלוחים: תל אביב־יפו, גבעתיים ורמת גן. הערות הטועמים: הבצק פריך באופן יחסי, אם כי מעט שרוף, הרוטב לא טעים במיוחד וכמותו מוגזמת, הגבינה טובה. פיצה סבירה. פרטים: 66 שקל למשפחתית. כשרות: אין. טל' 1-599-50-90-90.

 

דומינוס: 6.2

 

אזורי משלוחים: לרשת 27 סניפים, והיא מבצעת משלוחים לרוב אזורי הארץ. הערות הטועמים: הבצק קשה ללעיסה, הטעם סביר. הטועמים הצעירים אהבו את הרוטב, ואילו הטועמים המקצועיים סברו שיש לו טעם של קטשופ. כמות הגבינה נדיבה, אבל איכותה אינה מזהירה. פרטים: 62.90 שקל למשפחתית. כשרות: רק סניף פתח תקווה כשר. טל' 1-700-70-70-70.

 

פיצה האט: 5.3

 

אזורי משלוחים: 22 סניפים בפריסה ארצית. הערות הטועמים: הטועמים הצעירים אהבו את הבצק, בעוד המקצועיים חשבו שהוא רכרוכי. את הרוטב הגדירו כל הטועמים "לא טעים", ואילו הגבינה נראתה להם לא איכותית ולא בכמות מספקת. פרטים: 64.90 שקל למשפחתית. כשרות: רוב הסניפים אינם כשרים, מקצת הסניפים כשרים למהדרין. טל' 1-700-50-60-70.

 

לדירוג הפיצות המלא לחצו כאן.

 

פיצה מטר: 5.3

 

אזורי משלוחים: לרשת 8 סניפים בגוש דן, בשרון ובדרום. הערות הטועמים: גם כאן התגלעו חילוקי דעות בין הדור הצעיר, שסבר שהבצק קשה מדי וכמויות הגבינה והרוטב אינן מספקות, לבין הטועמים הבוגרים, שטענו שהבצק פריך וטעים, ובסך הכל אהבו את הפיצה, מכיוון שלדבריהם היא הפגינה יותר אופי מהאחרות. פרטים: 49.90 למשפחתית באורך חצי מטר. כשרות: רק סניף פתח תקווה כשר. טל' 1-700-50-50-40.

 

פיצה פרגו: 5.2

 

אזורי משלוחים: לרשת 11 סניפים בגוש דן, באזור הדרום ובשרון. הערות הטועמים: הבצק קשה, הרוטב דומיננטי מדי (אחד הטועמים אהב את הטעם, אך ציין שאין די רוטב) והגבינה אינה מורגשת. פרטים: 39 שקל למשפחתית (55 שקל כולל תוספת ושתייה). כשרות: הסניפים באשדוד, בגדרה, בראשון לציון, בפתח תקווה וברעננה כשרים. טל' 1-700-50-80-50.

 

פיצה דומינו: 5.2

 

אזורי משלוחים: 63 סניפים בפריסה ארצית. הערות הטועמים: הבצק דק, קשה ולא טעים, הרוטב אינו מורגש, והגבינה מאיכות לא מרשימה ובכמות מוגזמת. פרטים: 55 שקל למשפחתית. כשרות: יש הכשר לבצק בלבד, אין תעודת כשרות, אך גם אין שימוש בבשר. טל' 1-700-555-797.

 

אחד פלוס אחד: 5

 

אזורי משלוחים: לרשת שישה סניפים באזור המרכז ובשילת. הערות הטועמים: בצק קשה ועייף, רוטב לא טעים (הטועמים ציינו שהוא נראה כקטשופ), גבינה מאיכות לא מרשימה. פרטים: 76 שקל לשתי פיצות משפחתיות. כשרות: כל הסניפים כשרים, למעט הסניף בתל אביב. טל' ההזמנה מתבצעת מכל סניף בנפרד.

 

והמספר הנוסף: פיצה Mama-Mia מאיטליה (ומהמקפיא)

 

בטעימה "נשתלה" גם פיצה אחת שלא הובאה בידי שליח על טוסטוס. את פיצה Mama-Mia מייצרת חברת Savila האיטלקית ומייבאת אותה לארץ חברת רבוע כחול. היא נמכרת במקפיאי רשתות השיווק ומוכנה לחימום בתוך כ־5 דקות בתנור ביתי בתום הפשרה — גם היא של 5 דקות.

 

בטעימה היא התברגה במקום טוב באמצע, ואם מביאים בחשבון את מחירה, כ־19 שקל לפיצה בגודל שישביע בקלות שלושה סועדים, נראה שמדובר בעסקה משתלמת ביותר. הפיצה הצליחה בעיקר בקרב טועמים צעירים, ואחד מהם ציין שהבצק נהדר. הטועמים המקצועיים נשארו מסויגים וטענו שטעמה תעשייתי. כמות הגבינה בפיצה אינה נדיבה במיוחד, ותוספת של חופן מוצרלה מגורדת לפני החימום תשדרג אותה פלאים. 

 

תגובות

 

אחד פלוס אחד: "הפיצה שלנו דקה יחסית, ואנחנו משתמשים רק בגבינה אמיתית. כמו בכל מוצר, ישנם כאלה שאוהבים וישנם כאלה שהפיצה שלנו לא לטעמם. אנחנו שמחים שהרוב אוהבים אותנו".

דומינו: "אנחנו עובדים על פיצה דקה, וזה אומר פיצה קריספית. הרוטב והגבינה הם עניין של טעם. אנחנו משתמשים ב־100% גבינה — תערובת של גבינות עמק ומוצרלה. קשה לקלוע לטעם של כולם".

פרגו: "אנחנו מוכנים תמיד לשמוע כל לקוח ולהתחשב בכל הערה. לרוב אנחנו לא מקבלים תלונות על הטעם, אך לוקחים לתשומת לבנו את הערותיכם".

 

הערה: הטעימה נערכה במסעדת מל ומישל בתל אביב

בטל שלח
    לכל התגובות
    x