$
הפסקה לעסקית

הדסון: אמריקה במיטבה

העסקית בהדסון בראסרי אמנם מציעה גם מסלולי פסטות, סלטים ודגים, אך הבשר המעולה והטיפול בו הופכים את הסטייק לבחירה האופטימלית למרות מחירו

גלי וולוצקי 10:3820.07.09
יש אנשים שדי בשם עמיר אילן, שהיה השף של מסעדת דיקסי במשך שנים, כדי להזכיר להם את הסטייקים הנהדרים שיצאו מתחת ידיו. גם במסעדתו הנוכחית, הדסון ברמת החי"ל, העניין העיקרי הוא בשר - זאת למרות המבחר הלא מבוטל של פסטות וסלטים בתפריט. אולי זו הסיבה שעיון בתפריט העסקי של המסעדה קצת מאכזב במבט ראשון, שכן הסטייק היחיד שהוא מציע הוא סטייק היום, מנה מתחלפת על פי המצאי במטבח.

 

עיצוב המסעדה, בסגנון דיינר ניו־יורקי, הולם את המתחם שבו היא נמצאת, וחלוקת הישיבה נעימה ומאפשרת אינטימיות למרות גודל החלל.

 

העסקית כוללת מרק או סלט למנה ראשונה (את תפריט המנות הראשונות המפתות חייבים לזנוח כדי לעמוד במסגרת העסקית) ומנה עיקרית לבחירה, שעל פיה נקבע מחיר הארוחה. לצד אלה מקבלים לימונדת למון גראס עוקצנית ומצוינת.

 

התחלנו במרק בטטה עם זילופי שמנת מתוקה, שהיה חביב, טעים ואפילו קליל, אף על פי שחומרי הגלם מתאימים יותר לחורף. סלט קטן של חסות עם עגבניות שרי תובל ברוטב בעל גוון אסייתי והיה אף הוא מוצלח.

 

בזכות השירות הזריז הגענו עד מהרה לעניין שלשמו באנו. סטייק היום (92 שקל) היה ניו יורק סטייק - 300 גרם סינטה על עצם, שהוגש מפולפל כהלכה בליווי תפרחת ברוקולי, מיותרת לדעתנו. הסטייק נצלה בדייקנות לדרגת מדיום רייר שהוזמנה, היה עסיסי ומלא טעמי בשר והלם את הציפיות מהמוניטין של השף. ממבחר התוספות בחרנו בהום פרייז, וקיבלנו קערית גדושה בקוביות תפודים שחומות ומפתות ברוטב צ'ילי חריף.

 

ניו יורק סטייק ניו יורק סטייק צילום: אוראל כהן

 

העיקרית השנייה, פילה סלמון צלוי ומזוגג ברוטב חרדל ודבש (85 שקל), היתה אף היא טובה, אם כי הדג נצלה מעט יתר על המידה. לצדו הוגשו גרטן מתקתק ונימוח של בטטה וערימה נאה של תרד חלוט, שסיפק את הדרישות המצפוניות מהארוחה.

 

ההתחכמויות בנוסח המטבח המולקולרי, שהופיעו בתפריט עם פתיחת המסעדה, כמעט נעלמו, ונראה שנעשתה פה החלטה לדבוק במנות אמריקאיות עשויות כהלכה. העסקית אינה זולה, אך השימוש בחומרי גלם איכותיים והביצוע המדויק הופכים אותה לנעימה ומשתלמת.

 

ת.ז

שם: הדסון בראסרי.

ז'אנר: מטבח אמריקאי.

מיקום: הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6444733.

מחיר העסקית: 52–92 שקל, א'־ה', 12:00–17:00.

התחככות: קרניבורים בעלי חשבון הוצאות.

שירות: מקצועי וזריז.

נגישות נכים: נוחה, יש שירותי נכים.

חניה: בחניון הבניין, חינם לאורחי המסעדה.

שורה תחתונה: מעט יקר, אבל חומרי הגלם המעולים מחפים על כך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x