מה מתבשל: אז נרים כוס מים
מינרליים ממותגים לכבוד יום ההולדת שנתיים של צפרה, וגם מעדנייה חדשה של מסעדת הבסטה ואסייתית חדשה בכרמיאל
מסעדת הבסטה התל־אביבית פתחה השבוע מעדנייה מול המסעדה, הנקראת בלקוניות "מול הבסטה". במעדנייה יימכרו מוצרים הנמכרים במסעדה: דגים כבושים, בשרים מעושנים וכבושים, ירקות כבושים וסלטים, פסטות עבודת יד הנעשות במקום, ועוד. כמו כן יימכרו בה מבחר מוצרים המיוצרים בבר היין יועזר.
לדברי איתי הר גיל, שף הבסטה, המעדנייה תוכננה לענות על הצורך לקחת את חומרי הגלם האהודים מהמסעדה הביתה או לפיקניק. שולחנות וכיסאות שיוצבו ליד המעדנייה יאפשרו גם לקנות מוצרים ולערוך ארוחת פיקניק קלילה במקום עצמו.
מחירים: פלמידה כבושה, 59 שקל ל־160 גרם; איקרה, 20 שקל לרבע קילו; בשרים כבושים ומעושנים, 150–250 שקל לקילו. בשלב זה המקום פתוח משמונה בבוקר ועד חצות בימים א'־ו'; בקרוב תיפתח המעדנייה גם בשבתות; רחוב השומר 3 תל אביב; טל' 03-5169234.
בונסאי בכרמיאל
שרון בראון, בעברו מפיק טלוויזיה, פתח בכרמיאל את המסעדה האסייתית בונסאי. המסעדה מעוצבת בהשראת העץ הגמדי, והתפריט כולל מנות שאף הן נבנו בהשראת הבונסאי (שמשמעותו ביפנית גננות על מגש); לדוגמה, גיוזה עוף המוגשים כמו עלים על מצע של סלט יפני דקיק (24 שקל) ואגרול המוגש פרוס בצורת ענף שבור הניצב על הצלחת (18 שקל). במנות העיקריות אפשר למצוא כאלה העשויות בווק, כמו קערית עמוקה עם נודלס ושלושה סוגי בשרים: סינטה, עוף ואווז מעושן (43 שקל), מנות על הגריל, מנת מיקו דון, מניפת אנטרקוט שחתוך לפרוסות דקיקות ומקבל צלייה על הגריל ומוגש עם רוטב על מצע אורז מאודה או מוקפץ או פירה, או תפוחי אדמה בצ'ילי (68 שקל).
בתפריט גם מנות ילדים, תפריט סושי עשיר ומנות דיאטטיות, וכן ארוחות עסקיות במחיר 55–75 שקל, הכוללות מנה ראשונה, עיקרית לבחירה ושתייה קלה.
פרטים: קניון חוצות, כרמיאל, מול מרכז ביג; טל' 04-9888080.
מים ליומולדת
מסעדת צפרה בתל אביב תגיש בסוף השבוע הקרוב תפריט מיוחד לרגל יום הולדתה השני. בתפריט מנות חדשות ומנות מוכרות שקיבלו טוויסט חדש. בארוחה יוגשו גם המים המטוהרים החדשים והממותגים של המסעדה, תחת השם Happy Water, שבוקבקו בבקבוקים מרהיבים ויימכרו במחירי מים מינרליים רגילים.
פרטים: יגאל אלון 96 תל אביב; טל' 03-6240044.