גורם ההפתעה של תיתורה
במקום לא ממש צפוי, בתיתורה שבאזור התעשייה של שילת, מוגש דיל עסקי מוצלח ומוקפד, המרמז על הפוטנציאל הרומנטי של המקום בשעות נינוחות יותר
בצהרי יום חם לא נראה אזור התעשייה בשילת כאילו הוא טומן בחובו הפתעות קולינריות. מסעדת תיתורה, הנחבאת בפאתיו בבית אבן יפה עם גינה מוצלת, היא כנראה סוד שתושבי האזור שומרים לעצמם, שכן קשה מאוד להבחין בה במקרה.
המטבח של תיתורה מזגזג בין מטבחי צרפת, איטליה ואסיה, אבל התפריט נראה מגובש והגיוני. הארוחה העסקית מציעה את הדיל הנפוץ: מנה ראשונה (לבחירה ממגוון הרשום על הלוח) ועיקרית מהתפריט הרגיל, במחיר המנה העיקרית. התחלנו בחציל קלוי עם נגיעות של גבינת לבנה וקונפי שום, שהיה מתובל במדויק וטעים מאוד, ובסלט ירוק שעליו הונחו פרוסות עבות של זוקיני, שנצלו בגריל ונותרו פריכות ועסיסיות. הסלט תובל ביד חכמה ברוטב צ'ילי מתקתק ובשפע של פרמז'ן, והיה הפתעה טעימה ומעניינת.
העיקריות נחתו על השולחן מהר, והצילו אותנו, לשמחתנו, מהתמכרות ללחם המרוקאי השחום בעל הקרום המתפצח שהוגש בתחילת הארוחה.
סלמון עם מעטה תבלינים על פירה בזיליקום עם קולי פלפלים (74 שקל) היה טעים, אך חבל שנצלה יתר על המידה והגיע יבשושי מעט. הפירה היה טעים, אך נזקק לתוספת קלה של מלח, וקולי הפלפלים הוסיף למנה צבע ועניין.
העיקרית השנייה, רביולי ממולא בגבינת עזים עם חמאת מרווה, פרוסות שקדים, נבטוטים ופרוסה של גבינת סנט מור (48 שקל), היתה מצוינת. התיבול היה מדויק, שבבי השקדים פריכים, ועלי המרווה שטוגנו והוגשו עם הנבטוטים הטריים והגבינה הנמסה הפכו את הרביולי הפשוטים בבסיסם לחגיגה שתענג כאלה שנמנעים מלאכול בשר באמצע יום העבודה או בכלל.
בחצר התיישב זוג שהסתכל זה לזה עמוק בעיניים, ואנחנו הבנו שתיתורה יכולה להיות גם מיקום נפלא לפגישת ערב רומנטית, ובעיקר הבנו שלעתים פנינים קולינריות יכולות להתחבא במקומות הכי בלתי צפויים.
שם: תיתורה.
ז'אנר: ים־תיכוני עם נגיעות אסייתיות.
מיקום: אזור התעשייה שילת, טל': 08-9761499.
מחיר העסקית: 48–108 שקל, א'־ו' 12:00–17:00.
התחככות: תושבי מודיעין, מכבים, רעות והעובדים באזור.
שירות: נעים וזריז.
נגישות נכים: אפשרית למסעדה, אך אין שירותי נכים.
חניה: ליד המסעדה, ללא תשלום.
שורה תחתונה: יש חיים מחוץ לתל אביב.