$
אוכל

איפה אוכלים אוכל צמחוני

גם למי שמתנזרים מבשר ודגים מסיבות של בריאות או מצפון מגיע לאכול טוב. "כלכליסט" ממליץ על מסעדות שאפילו קרניבורים מושבעים ייהנו מהן בקיץ החם

גלי וולוצקי 10:0904.06.09

לא צריך להיות צמחוני כדי ליהנות ממטבח קליל ויש הטוענים בריא יותר, ובמיוחד בקיץ הישראלי. ואכן, מרבית המסעדות הצמחוניות בארץ מתהדרות באג'נדה בריאותית כלשהי. לפניכם מיטב המסעדות שמגישות מטבח צמחוני, שמוותר על בשר ודגה - אבל לא על הטעם.

 

סמדר בכליל

 

ז'אנר: צמחוני־חלבי. בעלת המסעדה, סמדר ירדני, מבשלת בעצמה כבר 11 שנה את כל המוגש בה. התפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים, חלקם מהגינה של ירדני וחלקם מהגינה בכליל. חלק ניכר מהמרכיבים אורגניים, ואפילו הבירה היא ממבשלת מלכה בכליל. בתפריט: לזניה תרד עם גבינות (46 שקל); גלילת חצילים עם בזיליקום, גבינה בולגרית ועגבנייה (46 שקל); פיצה מבצק דק עם גבינות ברי וקממבר, פטריות ותימין טרי (36 שקל); פרפה שוקולד (28 שקל); טארט תפוחים עם גלידה (32 שקל). פרטים: כליל, הגליל המערבי. טל': 04-9561678.

 

סמדר בכליל. מנה לדוגמה: פיצה עם גבינות ברי וקממבר, פטריות ותימין. מחיר: 36 שקל סמדר בכליל. מנה לדוגמה: פיצה עם גבינות ברי וקממבר, פטריות ותימין. מחיר: 36 שקל צילום: גיל נחושתן

 

הרדוף

 

ז'אנר: אקולוגי אורגני. יוטקה הרשטיין, בעלת המסעדה שמבשלת לבד, אומרת שאוכל צריך להיות גם מזין. את התפריט בנתה על פי עקרונות האנתרופוסופיה, הדוגלת בשימוש במוצרים במצבם הטבעי ביותר ובמגוון חומרי גלם וצורות הכנה בכל ארוחה. בתפריט: לביבות שקדים ברוטב חמוץ מתוק, עם סלט מהגינה, וקדרה מחמישה דגנים וירקות בסיר ברזל (69 שקל); עלי מנגולד ממולאים בדגנים וירקות, מבושלים במיץ סלק ומיץ גזר טריים, עם סלט (69 שקל); פלפל ממולא בגבינות, ירקות וצנוברים עם סלט (69 שקל); עוגת גבינה מגבינה מתוצרת עצמית (28 שקל); עוגת תפוחים בציפוי שקדים (28 שקל); גלידות הבית בטעמי זנגוויל, ערמונים, תמרים ואגוזים (28 שקל); משקה הבית, העשוי מתה היביסקוס, קינמון, ציפורן ומיץ תפוחים (30 שקל לקנקן של ארבע כוסות). פרטים: קיבוץ הרדוף, טל': 04-9059229.

 

הרדוף. מנה לדוגמא: פלפל ממולא בגבינות, ירקות וצנוברים. מחיר: 69 שקל הרדוף. מנה לדוגמא: פלפל ממולא בגבינות, ירקות וצנוברים. מחיר: 69 שקל צילום: גיל נחושתן

 

סטפס

 

ז'אנר: צמחוני־חלבי, כשר. המסעדה המשפחתית הוותיקה מתופעלת בידי אם ובתה, פסיכולוגית בהכשרתה, שמארחות רבים מהנופשים בצימרים במושב, וכן סועדים מבחוץ. התפריט כולל גם מנות רבות המתאימות לטבעונים. בתפריט: שקשוקה תרד בשמנת וגבינת עזים (44 שקל); קובה בורגול ועדשים ביוגורט מתובל (33 שקל); צ'ילי קון טופו (55 שקל); קיש עגבניות מיובשות, זיתים וגבינת עזים (47 שקל); וקינוחים כמו עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן ופירות יער (29 שקל), למי שמוכן להתפשר בקטע הבריאותי כדי להתפנק. פרטים: מושב אמירים, טל': 04-6980946.

 

קפה בירנבאום

 

ז'אנר: צמחוני־חלבי, כשר. מדי יום צובאים עשרות מתושבי לב תל אביב והעובדים באזור על הבופה העשיר, שכולל עשרות סלטים של ירקות וקטניות, קישים, לביבות וקינוחים שונים, כולם מעשה ידיהן של שתי האחיות המנהלות את המקום בסגנון ביתי וסימפתי, חף מיומרנות כלשהי. בתפריט: קינואה בשלושה צבעים, כרישה ביוגורט, פולי סויה, רצועות סויה ברוטב, אורז מלא אדום, גריסים, חיטה, כוסמת, חציל בטחינה, קישוא ביוגורט, סלט פסטה, קישים. פרטים: 45 שקל לארוחת בר (בטייק אוויי 35 שקל). נחלת בנימין 31 תל אביב, טל': 03-5600066.

 

בודהה בורגר

 

ז'אנר: המבורגרייה צמחונית. כשנפתחה המסעדה והציעה המבורגר צמחוני זה נשמע בתחילה מופרך, אבל במשך הזמן ההמבורגרייה הצמחונית הזו, בעלת האג'נדה הבריאותית/אקולוגית/חברתית, צברה לא מעט מעריצים, וכיום היא מחזיקה שני סניפים בתל אביב ושירות שליחים (רכובים על אופניים, כמובן). בתפריט: בורגר אוקרה או פטריות (21 שקל); שווארמה או שניצל סייטן (21 שקל); כריך אבוקדו עם טופו (21 שקל); בוריטו פורטובלו (25 שקל); מרק היום (15 שקל); מבחר שייקים (15, 18, 22 שקל לקטן, בינוני או גדול) ועוד. פרטים: יהודה הלוי 21 ואבן גבירול 86, תל אביב, טל': 03-5101222/333.

 

מהרג'ה

 

ז'אנר: הודי צמחוני מסורתי. המסעדה הרמלאית הוותיקה (שיש לה סניף באשדוד) מגישה את מיטב המטבח ההודי על גווניו השונים, בגרסה הקרובה ביותר למקור. בזכות התפריט העשיר היא צברה במשך השנים אוהדים רבים, שרואים בה את אחת המסעדות ההודיות הטובות בארץ. בתפריט: בטטה וואדה - לביבות תפוח אדמה במעטפת קמח וחומוס (12 שקל); נאב רטאן קורמה - ירקות מבושלים ברוטב קשיו טחונים (28 שקל); מלאהי כופתא - גבינה מתובלת ברוטב שקדים וקשיו (30 שקל); פניר קורמה - גבינת פניר מבושלת ברוטב שקדים (30 שקל); דהל מחאני - עדשים מבושלות בתבלינים (26 שקל); קשמירי פולהב - אורז בסמטי מעורב בירקות שונים בתוספת פירות יבשים (30 שקל). פרטים: הרצל 87 רמלה, טל': 08-9223534.

 

מהרג'ה, רמלה. מנה לדוגמה: מלאהי כופתא - גבינה מתובלת ברוטב שקדים וקשיו. מחיר: 30 שקל מהרג'ה, רמלה. מנה לדוגמה: מלאהי כופתא - גבינה מתובלת ברוטב שקדים וקשיו. מחיר: 30 שקל צילום: גלעד קוולרציק

 

תאנים

 

ז'אנר: צמחוני־חלבי, כשר. המסעדה שקיימת כבר יותר מ־15 שנה אינה מתהדרת בגישה בריאותית כלשהי, אלא פשוט מנסה להגיש מטבח מוקפד ויצירתי ללא בשר ודגים. התפריט הוא באוריינטציה ים־תיכונית, עם ניחוחות אסייתיים, והוא משתנה על פי עונות השנה והמצאי היומי בשווקים. בתפריט: סלט אינדונזי (42 שקל); שיפודי ירקות שורש במשרה שמן זית וטרגון עם סלט או דגן מבושל (45 שקל); סלט קיץ - סלרי, תפוח עץ וגזר ביוגורט והדרים עם אגוזים ופירות העונה (40 שקל); לחם תירס עם עשבי תיבול ופרמז'ן, מוגש עם סלסה, שמנת חמוצה ואבוקדו (28 שקל). פרטים: אמיל בוטה 12 ירושלים, טל': 02-6251967.

 

תאנים, ירושלים. מנה לדוגמה: לחם תירס עם עשבי תיבול, פרמז'ן עם סלסה ותוספות. מחיר: 28 שקל תאנים, ירושלים. מנה לדוגמה: לחם תירס עם עשבי תיבול, פרמז'ן עם סלסה ותוספות. מחיר: 28 שקל צילום: גיא אסיאג

 

וילג' גרין

 

ז'אנר: צמחוני־חלבי, כשר למהדרין. המסעדה הוותיקה, שעברה כמה וכמה גלגולים מאז ייסודה לפני יותר מ־20 שנה, מגישה תפריט יומי משתנה הכולל מרכיבים אורגניים רבים ומבחר גדול של מנות טבעוניות. בתפריט: מרק עדשים הודי המוגש עם לחמנייה מתוצרת בית (26 שקל); לזניה מקמח מלא עם בולונז צמחוני (32 שקל); בופה סלטים קרים או חמים, הכולל עשרות סלטים מירקות ומקטניות (מחויב לפי משקל. 20–40 שקל לצלחת); פאי גרנולה עם פירות, עוגת גבינה פירורים, עוגת שוקולד טבעוני מטופו, פאי תפוחי עץ ללא סוכר, עוגת שוקולד ללא גלוטן ועוד (29 שקל למנת עוגה, 18 שקל לחצי מנה). פרטים: יפו 33 ירושלים, טל': 02-6253065.

 

פונדק נאות סמדר, צומת שיזפון. מנה לדוגמה: פלטה זוגית של גבינות אורגניות מתוצרת המקום. מחיר: 90 שקל פונדק נאות סמדר, צומת שיזפון. מנה לדוגמה: פלטה זוגית של גבינות אורגניות מתוצרת המקום. מחיר: 90 שקל צילום: ענת שאול

 

פונדק נאות סמדר

 

ז'אנר: צמחוני־חלבי. פונדק הדרכים של קיבוץ נאות סמדר בנגב, העוסק בחקלאות אורגנית, משקף במידה רבה את רוח החיים בו ומופעל בידי חברי המקום. למשל, הסועדים אינם נקראים לקוחות אלא אורחים, והמנות מבוססות על תוצרת הקיבוץ: יינות מהיקב המקומי, שמן זית מבית הבד, ירקות ופירות מהשדות האורגניים ומוצרי חלב מהמחלבה המצוינת. בפונדק אפשר גם לרכוש את כל המוצרים. בתפריט: פלטה זוגית של גבינות אורגניות מתוצרת המקום (90 שקל); מנת גבינות אישית עם סלט (45 שקל); סלט הבית עם זרעי חמנייה, דלעת, ירקות וגבינת פטה (40 שקל); פשטידת ירקות וגבינת עזים, עם סלט ולחם שנאפה במקום (40 שקל); גרנולה ביתית עם יוגורט עזים (35 שקל); סלט פירות העונה מפירות אורגניים, עם גרנולה (28 שקל). פרטים: נאות סמדר, צומת שיזפון, טל': 08-6358180

בטל שלח
    לכל התגובות
    x