$
אוכל

מהן מסעדות הבשר הטובות בארץ

רוצים לנעוץ שיניים בנתח עסיסי, אבל רחוק מענני הנפנוף? "כלכליסט" בדק איפה השפים המובילים עושים את זה. רובם בחרו: יועזר בר יין

גלי וולוצקי 11:3126.04.09

כבר התרגלנו לכך שה' באייר זנח את תרועות הפסטיבלים לטובת מסך עשן במסורת 4 ביולי האמריקאי, אך יש גם קרניבורים שמעדיפים להשביע את תאוות הבשר שלהם במסעדה מפנקת, רחוק מנפנופי החג. בעבורם הרכבנו את רשימת מסעדות הבשר הטובות בארץ.

 

שאלנו חמישה שפים מובילים (שאינם קשורים למסעדת בשר מובהקת) מהי מסעדת הבשר האהובה עליהם: רפי כהן, השף והבעלים של רפאל; תמר כהן צדק, השף והבעלים של קוצ'ינה תמר; אביב משה, השף של מסה; אייל לביא, שף ושותף ברוקח 73; ויורם ניצן, השף של מול ים. המסעדות שהוזכרו מספר גדול יותר של פעמים דורגו במקומות הגבוהים יותר ברשימה.

 

יועזר בר יין

 

ייחוד: משתמשים בבשר פרות בוגרות בלבד, מיישנים את חלקו במקום ואת חלקו אצל הקצב ביישון פתוח, ומשתדלים ליישן פחות מהמקובל כדי לשמר את עסיסיות הבשר. מנת הדגל: הלב של האנטרקוט - נתח ממרכז האנטרקוט בחיתוך מיוחד למסעדה (177 שקל).

 

מה חדש: ארוחת סטייק דינר לשני סועדים (תמורת 150 שקל לסועד), הכוללת סלט שורשים, שתי מנות ראשונות המבוססות על מרכיבים מהים וסטייק זוגי לבחירה: סירלוין על העצם, אנטרקוט או נתח טבחים (חיתוך מיוחד למסעדה של אחד הנתחים העוטפים את האנטרקוט, הניחן בטעם בשרי עז ומיוחד). הארוחה כוללת תוספות, ובצהריים היא מוגשת עם כוס יין.

 

דבר הממליצים: "מדובר במסעדה שמצליחה כבר במשך שנים רבות לבחור את הנתחים הטובים ביותר ולטפל בהם כהלכה". פרטים: רח' יועזר איש הבירה 2, יפו. טל': 03-6839115.

 

פורטרהאוס פורטרהאוס צילום: דן פרץ
פורטרהאוס

 

ייחוד: משתמשים בבשר של פרות מבכירות, העובר יישון פתוח במקום. מנת הדגל: סטייק פורטרהאוס (סינטה ופילה על העצם) במשקל 1 ק"ג (255 שקל).

 

מה חדש: ב־1 במאי יתקיים במסעדה יריד בשר ובירה, שבמסגרתו ייצלו על האש מגוון נתחים ויוגשו לצד בירות בוטיק ישראליות.

 

דבר הממליצים: "מסעדה שמגישה בשר טוב, שמיושן ונצלה כמו שצריך". פרטים: דרך בני דרור 8, אזור התעשייה תל מונד. טל': 09-7969666.

 

Meat Bar

 

ייחוד: משתמשים בבשר מקומי של פרות מבכירות, המיושן במקום ביישון פתוח. מנת הדגל: סטייק אנטרקוט 300 גרם (124 שקל) או 400 גרם (148 שקל).

 

מה חדש: ארוחת אנטרקוט מלאה (98 שקל לסועד), הכוללת לחם הבית, מנה ראשונה לבחירה, סטייק אנטרקוט זוגי במשקל 300 גרם, תוספת לבחירה, כוס יין גמלא וקינוח.

 

דבר הממליצים: "מסעדה ותיקה שמהווה כבר הרבה שנים בית לקרניבורים". פרטים: שדרות חן 52 תל אביב, טל': 03-6956267; הסדנאות 4 הרצליה, טל': 09-9546000.

 

 צילום: דן פרץ

 

NG בר בשר

 

ייחוד: משתמשים בבשר עגלים מקומי, ביישון משולב פתוח ובוואקום. מנת הדגל: סטייק פורטרהאוס (סינטה ופילה על העצם) במשקל 1.2 ק"ג ומעלה (מנה זוגית 270 שקל).

 

מה חדש: בחודש מאי תציע המסעדה תפריט מיוחד של בירות בוטיק ישראליות משמונה מבשלות שונות, לצד מנות מיוחדות כמו פירה שיכור, פאי ירקות שורש ונתחי אנטרקוט בבירת India Pale Ale, וקינוחים כמו קרמל בבירה.

 

דבר הממליצים: "מסעדה שמזכירה את מוסד הסטייק האוס הניו־יורקי מבחינת איכות הבשר והטיפול בו". פרטים: אחד העם 6 תל אביב. טל': 03-5167888.

 

נווה צדק, מקום של בשר

 

ייחוד: משתמשים בבשר של פרות מבכירות, יישון פתוח במקום. מנת הדגל: סטייק פריים ריב (הצלעות שבין האנטרקוט לסינטה, 25 שקל ל־100 גרם).

 

מה חדש: תפריט עסקי בצהריים, הכולל מנה ראשונה, עיקרית (סטייק סינטה, נתחוני פילה ועוד) ושתייה חמה במחיר המנה העיקרית (95–62 שקל).

 

דבר הממליצים: "מסעדה חדשה יחסית, שנהפכה למקום שאוהבי בשר מעריכים". פרטים: שבזי 64 תל אביב. טל': 03-5104020.

 

 

מקום של בשר מקום של בשר צילום: אוראל כהן

 

סטפן בראון

 

ייחוד: משתמשים בבשר טלה מקומי ובבשר פרות מקומי המיושן במקום בוואקום וביישון פתוח, ולאחר מכן נצלה על גריל פחמים אמיתי. מנת הדגל: קבב טלה (57 שקל).

 

מה חדש: עסקיות בכל שעות הפעילות (ב־71 או 79 שקל), ומהשבוע הבא יוזלו כל המנות בתפריט בכ־10%, ברוח התקופה.

 

דבר הממליצים: "מסעדה שמגישה בשר משובח בלי התחכמויות, בתיבול מינימלי ומדויק ובאווירה נעימה". פרטים: אלנבי 99 תל אביב. טל': 03-5604725.

 

לימוזין

 

ייחוד: משתמשים בבשר עגלים מעדרי המסעדה בעמק יזרעאל ומעדרים מקומיים אחרים. יישון פתוח במקום. מנת הדגל: סטייק לימוזין - נתח עגול על עצם בחיתוך מיוחד, שמאפשר ליהנות מכל החלקים הבאים: שייטל, פילה, שפיץ צ'אך ושפיץ שייטל (מנה זוגית במשקל 1.2 ק"ג, 206 שקל).

 

מה חדש: שירות קייטרינג, המאפשר לקבל את בשרי המסעדה גם באירועים פרטיים בבית או בגני אירועים של עד 1,000 איש.

 

דבר הממליצים: "האופציה המומלצת, אם מחפשים בשר טוב באזור הצפון. פרטים: אזור התעשייה רמת ישי. טל': 04-9533173.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x