יד שנייה במוגרבי
בית קפה שמוכר גם פריטים משומשים על שם הקולנוע הישן, וגם: עוד מעוז עוף צלוי בתל אביב, מטבח אמהי בקיסריה וביסטרו איטלקי בכפר סבא
תהל ארז, עד לא מזמן הבעלים של מסעדת תהל, ואבי בן ניסן, שניהל אותה, פתחו את מוגרבי - בית קפה וחנות יד שנייה ברחוב אלנבי בתל אביב.
החנות, המעוצבת בסגנון וינטג' עדכני, מאפשרת לשבת על כוס קפה ועוגה בקומה התחתונה, על אחד מהכיסאות או הכורסאות הישנים שאותם אספו השניים
“לשנינו יש תחביב משותף, לקנות ולאסוף", מסביר בן ניסן, "וכשלא נשאר מקום בארונות החלטנו לפתוח חנות". את השילוב בין החנות לבין בית הקפה מסבירים השניים כרעיון שמטרתו לספק אווירה נינוחה, כסוג של חיבור למסעדת תהל וגם כהשלמה כלכלית שתאפשר להם מרווח נשימה גדול יותר.
מחירי פריטי הלבוש נעים סביב 30 שקל לחולצות, 60–110 שקל לשמלות, 45 שקל לחצאיות, 50 שקל למכנסי גברים ו־40 שקל לנעליים. רחוב אלנבי 33 תל אביב. טל': 03-5254242.
רבע עוף בלי בורקס. טרנד העוף הצלוי ממשיך להשתלט על תל אביב. רוסטה, רוטיסרי חדש וכשר שנפתח ברחוב לילינבלום, מקווה להאכיל את עובדי האזור. בינתים המקום פתוח לצהריים בלבד ומציע תפריט מינימליסטי של עוף צלוי (חצי, רבע או שלם) וכנפיים. רחוב לילינבלום 24 תל אביב. טל': 1-700-706-707.
במטבח של שולה. במקום שבו שכנה עד לפני כמה חודשים מסעדת ג'קו קיסריה פתחו שניים מעובדיה לשעבר את שולה, מסעדת "אוכל מאמות", כהגדרתם, שתציע אוכל ביתי יווני, מרוקאי וטורקי. פארק העסקים הצפוני, קיסריה. טל': 04-6377715.
פרמז'ן עם כל דבר. לה קאזה הוא ביסטרו חדש בכפר סבא שפתח צביקה קרובי, מבעלי רשת המרכזים הקולינריים לגעת באוכל. התפריט באוריינטציה איטלקית וכולל מנות כמו שניצל עגל מצופה פירורי לחם ופרמז'ן עם רוטב חמאת לימון ופירה (69 שקל), פסטה לבחירה ברוטב שמנת, חזה אווז מעושן, בצל, פלפל אדום, בצל ירוק, חלמון ביצה טרי ופרמז'ן (46 שקל) ונוגט אגוזים (29 שקל). עיט 1, צמוד לקאנטרי כפר סבא. טל': 09-7653011.
רביבה וסיליה מתפשטות.הבעלים של בית הקפה רביבה וסיליה ברמת השרון מחפשים מיקום חדש שישמש הן לייצור והן כנקודת מכירה בתל אביב. המקום החדש, שעתיד להיפתח עוד השנה, יותאם לשכונה שבה יתמקם לכשיימצא המבנה המתאים. זאת נוסף על בית הקפה החדש שייפתח במתחם YOO בתל אביב בתחילת השנה הבאה.