נשתה, נשתה אורגני
במשק ברזילי חוגגים יומולדת עם אלכוהול אורגני, במסעדת אל באבור מקדמים דו-קיום, מסה תגיש בראנץ' בשבת וגורדון רמזי נסוג מלוס אנג'לס
מסעדת משק ברזילי במושב ירקונה חוגגת חמש שנים ומוסיפה לתפריט המורכב מחומרי גלם הגדלים בגינת המסעדה גם בירות ויינות אורגניים. בין הבירות, שנמכרות גם בחנות הסמוכה: בירה אורגנית מדבש Honey Dew מבריטניה (32 שקל לחצי ליטר), בירת אורז New Grist מארצות הברית (32 שקל ל־360 מ”ל), בירת לה שוף אורגנית (60 שקל ל־750 מ"ל). בין היינות כאלה של יקב בשן ממושב מעלה צביה, יקב נאות סמדר וחוות מקורה. כוס יין במסעדה תעלה 20–22 שקל.
פרטים: משק ברזילי, מושב ירקונה, טל': 09-7453935.
ערב חברה. ב־17 במרץ יתארחו במסעדת אל באבור השפים מאיר אדוני (כתית), איל לביא (רוקח 73) ואלרן שרפלר (עזורה) לערב חד־פעמי. השפים יבשלו בצוותא לטובת פרויקט "בתי ספר תאומים", המפגיש תלמידים יהודים וערבים ומקדם חיים משותפים.
בתפריט מנות כמו סביצ'ה דג ים ועשבים, קלמארי ולימון כבוש, עלי גפן ממולאים, שרימפס בגריל עם ענפי רוזמרין, צוואר טלה ממולא בציר בשר וערמונים ועוד. במסגרת המתוקים יוגשו כנאפה, ברולה פיסטוק וסורבה גבינת עזים עם מרק פירות אדומים.
פרטים: 220 שקל לסועד, יש להזמין מקומות מראש. אום אל פאחם, כביש ואדי ערה, טל': 04-6110691
שחרית ממותנת. עוד התאמה לימי המיתון במסעדת מסה: תפריט בראנץ' בשבתות, שיוגש מ־21 במרץ בשעות 16:00–12:00 ויכלול שלוש מנות לבחירה: סלט, ראשונה ועיקרית. בין המנות: סלט עגבניות שטח צלויות עם מוצרלה בופאלו ופונדו של גבינת בלו בוואריה, טונה צרובה עם קונפי תפוחי אדמה וביצי שלו, בליני סלמון מעושן עם צזיקי חצילים ולימונים כבושים, טוסט רוסטביף וביצים עלומות בחמאה אדומה ועוד.
פרטים: 78 שקל לסועד, הארבעה 19 תל אביב. 03-6856859.
גיהינום במטבח. אימפריית המסעדות של השף גורדון רמזי מתנדנדת. כפי שדווח בעיתונות הכלכלית בארצות הברית ובבריטניה, נאלץ רמזי למכור את המסעדה שלו בלוס אנג'לס, Gordon Ramsay at the London West Hollywood, לאחר שחברת האחזקות שלו נקלעה לקשיים בהשגת הלוואות. עוד דווח כי התפוסה במסעדה היתה נמוכה במיוחד, לאחר שהסועדים התאכזבו כשהשף המהולל לא היה שם באופן אישי. המסעדה נמכרה לחברה אשר בבעלותה גם המלון שבו היא שוכנת, ולדברי הצוות הקולינרי במסעדה לא צפויים שינויים מיוחדים מבחינת קהל הלקוחות.