$
חדשות האלכוהול

יין: לא אגורה יותר מ־50 שקל

גם בארץ כבר לא מתביישים לשווק יין על פי קבוצות מחיר. "כלכליסט" סוקר יינות זולים שלא מתפשרים על איכות. הצד החיובי של המשבר הכלכלי

שלמה פפירבלט 11:0108.02.09
בכל המדינות שבהן שותים יין כעניין של שגרה נרשמת בימים אלה של משבר כלכלי עולמי תנועה לעבר היינות הזולים יותר. ברשתות ובחנויות היין הגדולות באירופה ובארצות הברית מקובל מאוד לסווג על פי מחירי הבקבוקים: עד 7.5 יורו, עד 10 דולרים וכן הלאה. בישראל טרם השתרשה השיטה הזו, אבל נראה כי עכשיו היא מתחילה לצבור תאוצה, וזה בהחלט ניכר באופן שבו יקבים גדולים וחנויות יין פונים ללקוחות.

 

פרנץ' ריזלינג של תשבי פרנץ' ריזלינג של תשבי

החוכמה היא כמובן לדוג את הטובים יותר, את המעניינים ביותר ואת אלה שנותנים תמורה מרבית לכסף, מתוך ים המציאות. קו 50 השקלים הוא שנקבע לצורך הסקירה הזו כרף העליון, ולפניכם כמה המלצות ודוגמאות לבקבוקים שאפשר לרכוש במחיר דו־ספרתי שפוי.

 

ירדן הר חרמון אדום 2008 של יקבי רמת הגולן: היקב השיק בימים אלה בציר חדש של היין המנצח שלו, שנחשב לאחד היינות היותר פופולריים בארץ, בעיקר בזכות עשייתו המוקפדת, והשמירה לאורך השנים על רמה טובה ומחיר סביר. מדובר בבלנד שעשוי על בסיס ענבי זנים מסורתיים מחבל בורדו, קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטיט ורדו, ענבים שמגיעים מכרמים שונים ברמת הגולן. זהו יין צעיר שלא התיישן בחביות, יש בו ניחוחות וטעמי פרי, הוא קל יחסית אך בעל מורכבות מהנה וטובה. מחיר: 30–40 שקל.

 

פרנץ' ריזלינג ומוסקט אלכסנדרוני של יקב תשבי: גם שני יינות אלה מבציר 2008 הושקו לאחרונה, ומקור הענבים מכרמים באזור זכרון יעקב וכפר תבור. מדובר בשני לבנים חצי יבשים, שהם ידידותיים לחך הלא מנוסה. האחד עשוי ענבי פרנץ' קולומבר ואמרלד ריזלינג והשני על טהרת הזן מוסקט אלכסנדרוני. שניהם קלילים, לא מורכבים במיוחד, אך מהנים כאשר הם צוננים ונלגמים כליווי לארוחה קלה או כאפריטיף לצד חטיפים. מחיר מומלץ: 33 שקל.

 

קברנה פטיט סירה 2007 של יקב תשבי: עשוי ענבי קברנה סוביניון ופטיט סירה, שהתפתח במכלי נירוסטה, ואפשר לבוא ליקב השוכן בין בנימינה לזכרון יעקב ולמלא כלי קיבול היישר ממכל המילוי של היקב. מחיר מומלץ: 33 שקל.

 

בועות מארגנטינה

 

דון מנדוסה ברוט ודון מנדוסה חצי יבש: יש גם הצעות חדשות ונעימות בפחות מ־50 שקל במחלקת היבוא. כאלה הם שני מבעבעים שמגיעים מארגנטינה, מאזור היין מנדוסה. שניהם עשויים על טהרת זן הסמיון, ובשיטה הצרפתית המכונה שארמט, על שם המהנדס שפיתח אותה ואפשר בכך לייצר יינות מבעבעים בכמויות גדולות, במחירים זולים לעומת השמפניה, וכל זאת תוך שמירה על איכות טובה. היין תוסס פעמיים במכל אטום מיוחד - פעם ראשונה מיד לאחר שהענבים מגיעים ליקב, ופעם שנייה לאחר ששככה התסיסה הראשונה, ואל המכל נמזגו שמרים וסוכרים מומסים שעוררו תסיסה נוספת.

 

שני היינות המבעבעים האלה, ביבוא האחים שקד, הם לגימה צוננת כאפריטיף, או כליווי נעים לקינוחי ארוחה גדולה. הברוט הוא בעל בועות המטפסות בעוז בכוס, גוון זהוב חיוור, ניחוחות פרי ריבתיים ומגע נעים על הלשון. החצי יבש מפגין את אותה רעננות וניחוחות פרי בשל, אך ניחן במתיקות רבה יותר על הלשון. אולי רבה מדי. מחיר מומלץ: 45.90 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x