איזו סדנת בישול לתת במתנה
גלגול סושי ביום ההולדת או הכנת נקניקיות ליום הנישואים. כלכליסט איתר בשלנים מומחים שמלמדים את החוגגים סודות מהמקצוע. רעיונות למתנה קצת אחרת
אז מה נקנה לו/לה ליום ההולדת? איך לשמח ביום הנישואים? האמת היא שהריטואל של מתנה המועברת לחתן השמחה מעל צלחות עמוסות שיירי אוכל במסעדה, כבר די מיצה את עצמו. רבים מגלים בשנים האחרונות שאפשר לחגוג אירועים משמחים גם בחוויה קולינרית אחרת - סדנה או שיעור בכל נושא שניתן להעלות על הדעת. מבחר ההדרכות נע בין התאמת יין לשוקולד לטיפול בעשבי בר, והאירוע יכול להתקיים בבית פרטי או בבית הבשלן. גם המרכזים הקולינריים מציעים כיום סדנאות, בהם אן אמנות במטבח, ספייסס, דה קוק סטור ופור שף, אבל החוויה של סדנה בבית נהפכת לאחרונה למתנה מקובלת למישהו שרוצים לפנק באמת.
שוקולד ופרלינים. מי מעביר: יעל מילשטיין, שוקולטיירית והבעלים של חברת שוקולדה. איפה: בבית הלקוח, או במרכז שוקולדה בראש העין או ברעננה. מה לומדים: סדנה בת 5 שעות לטיפול בשוקולד והכנת פרלינים מ־א' ועד ת'. יש גם סדנה בת שעתיים ששמה שוקוהוליק לייט, ובה מקבלים רקע על הנושא ומכינים שלושה מתכונים: טראפלס, מעדן שלושה שוקולדים וקראנץ'. בסיום הסדנה מקבל כל משתתף את עבודתו בקופסה מהודרת. מספר המשתתפים: בסדנה המקצועית עד 10, בחווייתית עד 15. מחיר: 350 שקל לאדם בסדנה המקצועית, כ־150 שקל בחווייתית. פרטים:
טל': 054-6924546.
בישול ערבי מסורתי.
מי מעביר: נשהת עבאס, מבעלי מסעדת אל־באבור בוואדי ערה. איפה: בבית המזמין. מה לומדים: את סודות הבישול שעושה שימוש רב בעשבי בר, כולל מידע על זיהויים ודרך הטיפול בהם. מתכונים מעשבים וירקות בלאדי והכנת מנות ערביות מסורתיות מבשר טלה. מספר המשתתפים: 10 לפחות. מחיר: 300 שקל למשתתף. פרטים: טל': 04-6110691.
בישול מולקולרי. מי מעביר: ד"ר סרחיו ברוידו, דוקטור לביולוגיה מולקולרית, המשלב בין שני תחומי הידע שלו, מדע ומטבח. איפה: בבית המזמין. מה לומדים: ברוידו מגיע לבית הלקוח עם חומרי הגלם ומדגים איך להכין ג'לים חמים, ספגטי באורך שני מטר מכל חומר גלם שתרצו, קציפות ועוד. בסדנה כלולות גם מצגת מיוחדת, התנסות אישית וטעימה של המנות. מספר המשתתפים: 2–80. מחיר: כ־1,500 שקל לסדנה, תלוי במספר המשתתפים ובמיקום. פרטים: טל': 03-7363222.
נקניקיות בעבודת יד. מי מעביר: אלן טלמור, שרקוטייר ותיק והבעלים של חברת אלזאס לייצור נקניקיות. איפה: בבית המזמין. מה לומדים: טלמור מגיע עם כק"ג בשר למשתתף וציוד להכנת שלושה סוגי נקניקיות: ברדוורסט גרמנית, צ'וריסו מקסיקנית ונקניקיות טלה איריות. המשתתפים לומדים לטחון את הבשר עם התבלינים, על התיבול המאפיין כל נקניקייה ועל הדרך לפיתוח נקניקיות חדשות. אפשר לערוך סדנאות עם חומרי גלם כשרים. מספר המשתתפים: 10–20. מחיר: כ־200 שקל לאדם. פרטים: טל': 050-7286677.
בישול ביתי קליל ומהיר. מי מעביר: רות יולס, עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול. איפה: בביתה המרהיב בהרצליה. בחורף מתקיימים השיעורים במטבח המאובזר, ובקיץ בסוכת הגפנים בגינה. מה לומדים: יולס מציעה כמה סדנאות שהמקורית שבהן אמורה להעניק חוויית לימוד באחד על אחד למעוניינים ללמוד את סודות הבישול המהיר. היא מבשלת לעיני התלמיד/ה מנות כמו עוף ממולא בלימון ועשבי תבלין, תבשיל הולנדי של קישואים בשמיר וסלט גזר עם פקאן סיני ועירית. בסיום הסדנה יכול המשתתף להזמין חבר או חברה שיסעדו איתו. יולס מאפשרת להזמין עד חמישה חברים נוספים, בתוספת מחיר. מספר המשתתפים: בשיעור 1, בארוחה עד שישה. מחיר: 450 שקל למשתתף ו־100 שקל בעבור כל סועד שמצטרף לסעודה. פרטים: טל': 054-3975613.
יינות ומשקאות אלכוהוליים. מי מעביר: חיים גן וצוות מרכז היין איש הענבים ביפו. איפה: בבית הלקוח או במרכז עצמו. מה לומדים: הסדנאות בחורף מתמקדות בקוניאקים, ברנדי ומשקאות חורפיים נוספים, אך גם ביינות לפי ארצות, סוגים ועוד. עורכים טעימות מודרכות של משקאות ויינות ולומדים על מקורותיהם, על הקודים התרבותיים המתקשרים לשתייתם ועוד. אחת הסדנאות הפופולריות בחורף היא סדנת יין ושוקולד, בהשתתפות מדריך היין והשוקולטייר מישי בלוג, או שוקולטייר אחר. בסדנה הזו לומדים על עולם השוקולד, כולל הכנת פרלינים, הרצאה קצרה על יין והרצאה על שידוך בין השניים. מספר המשתתפים: עד 28. מחיר: כ־150 שקל למשתתף בסדנה ביתית רגילה. פרטים: טל': 03-5180533.
בישול גלילי.
מי מעביר: ארז קומרובסקי, האופה ומייסד לחם ארז שעבר לגליל. איפה: בביתו במצפה מתת. מה לומדים: מגוון סדנאות בהזמנה אישית, או סדנאות הפתוחות למשתתפים שונים. למשל, סדנה לאפיית לחמי שאור שבה לומדים הכנה של שניים־שלושה סוגי בצק, הכנת מחמצת ועוד. בסיומה מקבל כל משתתף את הבצק שהכין בצירוף הוראות אפייה מדויקות. יש גם סדנת ירקות ופירות אורגניים, שבה לומדים להפיק מהם סלטים מקוריים ומפתיעים. לקרניבורים יש מפגשי בשרים, ועוד ועוד. קומרובסקי גם מארח בביתו שפים ובשלנים לסדנאות משותפות - בקרוב חיים כהן ושרי אנסקי. מספר המשתתפים: 15 איש לפחות בסדנאות בהזמנה אישית. מחיר: 400–500 שקל למשתתף. פרטים: טל': 03-9772929.
סושי. מי מעביר: גיא גריידי, המכונה סושי גיא, מבעלי חברת מורסקי, לקייטרינג יפני, הדרכות והקמת מסעדות יפניות. איפה: בבית המזמין. מה לומדים: הכנת אורז לסושי, היכן לקנות דגים, איך לפלט אותם ולטפל בהם, הכנת רטבים, שימוש נכון בווסאבי וג'ינג'ר והכנת סלטים המתאימים למנות. וכמובן - גלגול וחיתוך רולים. החברה עורכת גם סדנאות דים סאם, בהדרכת שף סיני. מספר המשתתפים: 2–20. מחיר: 150–200 שקל למשתתף. פרטים: טל': 052-4440434.