עסקית בקולינס: סוף עידן התמימות
מי שמצפה למפץ קולינרי ב-49 שקל לא ממש מחובר למציאות. קולינס בנתניה נותנת במחיר הזה אוכל טוב במידה ושירות נעים - בדיוק מה שמתבקש
הכניסה למסעדת קולינס בנתניה לא בישרה טובות. המקום, המעוצב למשעי, היה ריק למדי, וכמעט שהחלטנו לערוק לטריפוליטאית הידועה שבסמוך. הנה עוד מסעדה פריפריאלית שמנסה לעשות מכה, הרהרנו בחשש, אך בזכות המלצות שקיבלנו ממקומיים החלטנו לזרום עם קולינס.
התפריט העסקי שלה
הסלט, שהוגדר בתפריט כ"מבחר חסות ועלים עם סלק כבוש בויניגרט חרדל ודבש", התברר כצלוחית קטנה ובה חסה משני סוגים וכמה עלעלים נוספים, מעט סלק כבוש בטעם תעשייתי ורוטב ויניגרט סטנדרטי. גם המרק - באותו יום מרק עדשים - הכיל יותר מדי כמון ופחות מדי עדשים. סתם מרק, שהגביר את החששות מפני המנות העיקריות.
אבל דווקא כאן נכונה לנו הפתעה נעימה. ההמבורגר (על פי התפריט "מוגש בלחמניית בריוש". בפועל: לחמניית המבורגר רגילה לגמרי) היה שמנמן ועסיסי, ונצלה עד לדרגה המדויקת שהשאירה אותו ורדרד מבפנים ושחום ומגרה מבחוץ.
גם מנה של חונקי כמרים (פסטה קצרה מלופפת) ברוטב שמנת ועגבניות שרי היתה טובה. אף שהפסטה בושלה שתי דקות יותר מדי, הרוטב העשיר הציל את המצב.
השירות לכל אורך הארוחה היה נעים ומשתדל, והקפה ההפוך, שנלגם ברחבה החיצונית והמרווחת של המסעדה, המרוהטת בספות מפנקות, היה אף הוא מוצלח.
אסור לצפות בקולינס לשיאים קולינריים, וזה די ברור כשזוכרים כי מדובר ב־49 שקל. במחיר כזה היא אמורה לספק אוכל טוב, שירות נעים והרגשה שנקלעת למקום שבו הצוות מנסה להנעים את זמנך, ואת זה קולינס בהחלט נותנת. זו אופציה מוצלחת לארוחת צהריים זולה וטעימה לפליטי איקאה ולאחרים שפוקדים את אזור התעשייה של נתניה.
שם: קולינס.
ז'אנר: ביסטרו נתנייתי אופנתי.
מיקום: גיבורי ישראל 17, אזור התעשייה פולג.
טל': 09-8855887
מחיר העסקית: 49 שקל, או ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. א'־ה', 12:00–17:00.
התחככות: אנשים שנחים מקניות.
נגישות נכים: אפשרית, אך כדי להגיע לשירותים יש לטפס במדרגות.
שירות: נעים ומשתדל.
שורה תחתונה: ברוח התקופה.