מה מתבשל: חוויה יפנית
גם יקימונו החליטה לרדת אל העם (כמעט) עם ארוחת טעימות בת 12 מנות ב-160 שקל. וגם: קונספט מעודן יותר לפאפאגאיו ומקום חדש לפתח-תקוואים
מסעדת יקימונו בתל אביב, מהיפניות המשובחות והיקרות בארץ, יוצאת בארוחת טעימות במחיר 160 שקל לסועד. "אני יודע שיקימונו לא מתאימה לתקציב של כל אחד, ולכן אני רוצה, דווקא עכשיו, שגם אנשים שנרתעו מלאכול אצלנו בגלל המחיר ירשו לעצמם את הארוחה שכוללת את המיטב שיש למסעדה להציע", מסביר הבעלים אלי כהן.
12 המנות בתפריט הטעימות מוגשות בהדרגה, מהקרות והקלות ועד לחמות והמורכבות יותר בטעמיהן. בין אלה: סלט סשימי - גבעת אטריות וירקות עטופה בפרוסות דג נא ברוטב השף, גומה סושי מורי - כדורי סושי עטופים במבחר דגים, סלמון ספיישל - כדור אורז עטוף בסשימי סלמון במילוי שרימפס טמפורה ברוטב וואסאבי, שיפודי יאקיטורי ועוד. התפריט מיועד לזוג, ובסיום הארוחה מקבלים תה יפני או אספרסו.
פרטים: שדרות רוטשילד 19 תל אביב, טל': 03-5175171.
פאפאגאיו מתעדנת. רשת פאפאגאיו הכשרה ממצבת את עצמה מחדש. המהלך כולל קונספט חדש, תפריט חדש ומסע פרסום. הרשת, הפועלת בארץ כבר עשר שנים ומתמחה בבשר בשיטת צלייה ברזילאית, התבססה עד כה על שיטת אכול כפי יכולתך. עכשיו מעוניינת הרשת לפנות גם לקהלים מעודנים יותר (למשל, נשים), ולצורך כך בנה השף עמרי שחר (בעבר אודאון) תפריט חדש ובו מנות קטנות ובינוניות, כמו ספרינג רול קרנה (עלי סיגר במילוי בקר ושעועית שחורה ברוטב שזיפים ויין אדום, 28 שקל), פאצ'יה דה סינטה (נתחי סינטה במשרה תבלינים על לחם קלוי עם איולי, 49 שקל), ולראשונה גם המבורגר פאפאגאיו 300 גרם, המוגש עם גואקמולי ברזילאי (45 שקל). המשתוקקים לנתחי הבשר הגדולים יוכלו להמשיך לקבל אותם במסגרת תפריט מנות הפאפאגאיו גולד, שמציע בשר בשיטת השיפוד הרץ. לצד התפריט הושקו כמה קוקטיילים חדשים, כמו קוקטייל אהבה נושכת (צ'ילי חריף וקינמון) ומרגריטת סברס וליצ'י.
התפריט החדש יוגש בכל סניפי הרשת בארץ: ברחוב הארבעה ובעזריאלי בתל אביב, בתלפיות בירושלים, בפארק המדע ברחובות, בארנה בהרצליה ובחוצות המפרץ בחיפה.
בראסרי חדש בפתח תקווה. מסעדה חדשה נפתחה בפתח תקווה. ראסקה היא בראסרי וסושי בר שמציע מטבח עכשווי עם נגיעות אסייתיות. בין המנות הראשונות טטאמי סלמון (36 שקל) או ספרינג רול חציל (26 שקל), ובעיקריות קריספי עוף (44 שקל), המבורגר המשלב בשר בקר ופטריות שיטאקי (48 שקל) או נודלס עוף (44 שקל). על התפריט הופקד השף אבישי לוי (בעבר פריים), והמקום, שהושקעו בו כ־550 אלף דולר, הוא בבעלות אורי ארליך ורני שטרית.
פרטים: הסיבים 18 פתח תקווה, טל': 03-5346123.