אף מילה על כמהין אצל בירנבאום
קפה בירנבאום מגיש אוכל מנחם של אמא, והוא שורד כבר כ-50 שנה ליד הסיטי התל אביבי כהוכחה לכך שפשטידה ופתיתים הן לא מילים גסות
נניח שאמא שלכם דלוקה על מזון בריאות, אבל לא בפנאטיות. נגיד שהיא אוהבת להשתעשע עם טופו ולהכין סלטים מקינואה או משעועית מאש, וכשהיא מכינה קישים לעולם לא תוותר על החמאה, כי הטעם חשוב לה. נגיד שאת האוכל היא מעמיסה על הצלחת - כדרכן של אמהות - בלי להתקמצן, ודוחקת בכם לקחת עוד. אם אמא שלכם היא כזו, תרגישו בבית בקפה בירנבאום. בעצם, גם אם היא לא.
המסעדה הוותיקה (מ-1962, כפי שכתוב על קיר הזכוכית בכניסה), שמתפעלות אותה שתי אחיות, מגישה מ־10:00 עד 14:00 בופה עשיר תמורת 45 שקל לסועד. הקינוחים הם בתוספת תשלום.
השיטה פשוטה: הדלפק המתפקע שעליו כ-20 סוגי סלטים קרים ומספר זהה של תוספות חמות, קישים וקציצות מסוגים שונים (הכל צמחוני וכשר) עומד לרשות הסועדים, שנוטלים ממנו כאוות נפשם בשירות העצמי.
התחלנו בכוס מיץ תפוזים תעשייתי ומתוק מדי (10 שקל), וניגשנו להעמיס על הצלחות. הסלטים הקרים שטעמנו לא הרשימו. חלקם טבלו ביותר מדי טחינה (למשל החצילים) או יוגורט (הכרישה והקישואים), אך אהבנו את הסלק בשמיר ואת הגזר המגורד בנוסח פולני.
המלצרית המתוקה (שנראית ומתנהגת, נגיד, כמו אחותכם הקטנה) הנחיתה על שולחננו את הצלחות החמות העמוסות כל טוב: קיש גבינה שמולא בתערובת גבינות ובפרוסות פרומעז והיה עשיר ומענג; קיש חצילים שהיה שמנוני מדי אך טעים; תבשיל קוסקוס שהכיל, כדברי שותפי לארוחה, “את כל הגינה הארצישראלית", והיה מצוין; פלחי בטטה בקינמון שהיו נחמדים, וכך גם לביבות דקיקות ופריכות מירקות. עוד טעמנו מחית עדשים כתומות שתובלה בנדיבות בכמון והיתה מצוינת, אורז מתוק עם צימוקים ופירות יבשים שהיה טוב, תבשיל חיטה עם כורכום וגזר שהיה טעים וגרטן תפוחי אדמה שטבל בכמות נדיבה של שמנת.
שתי פרוסות העוגה הענקיות (קוקוס שזיפים ופרג עם קרם ריבת חלב) היו מתוקות מדי, עלו 20 שקל כל אחת, והיו כבר סתם חזירות, אבל ככה זה בארוחות משפחתיות.
וכך, אף שלא הגישו לנו שקדי עגל בקציפת כמהין, אלא סתם קיש וסתם פתיתים, יצאנו מרוצים ומחויכים. כי לאכול בקפה בירנבאום זה לנצח את השיטה - לאכול ארוחה משפחתית טעימה ומנחמת בלי לשבת ליד הדודה מחדרה.
שם: קפה בירנבאום.
ז'אנר: אוכל ביתי, צמחוני, כשר.
מיקום: נחלת בנימין 31 תל אביב, טל': 03-5600066.
התחככות: עובדי האזור שמאסו בבישול מתוחכם.
הוצאה מוכרת: 45 שקל למזנון חופשי, א'־ה' 10:00–14:00.
חניה: חניונים בתשלום לאורך נחלת בנימין ובגרוזנברג הסמוך.
שירות: חינני ומשפחתי.
שורה תחתונה: מזון (גם) לנשמה במחיר מצחיק.