$
חדשות האלכוהול

מבחן טעימה: פרי האדמה

מייסדי יקב תבור, ממש כמו אבותיהם שהקימו את הכפר, הם אנשי אדמה. היינות מסדרת האדמה המצוינת שלהם משלבים בהתאם טעם אנין ואהבה גדולה לרגבי האזור

שלמה פפירבלט 09:1407.09.08

כאשר כפר תבור בא לעולם - אז עוד בשמו הראשון מסחה - נתקלו 28 משפחות המייסדים בקשיים עצומים. מי שעמד לצדם היה שוב הברון הנדיב רוטשילד. לכן לא תתרומם אף גבה בתימהון כאשר נספר שלצד כל לול, רפת ומטע טיפחו כאן גם כרם. למען ההגינות ההיסטורית, חשוב להדגיש כי הדעה של בעל המאה ההוא התבססה גם על נתוני קרקע ומיקרו־אקלים המתאימים בהחלט לכרמים.

 

במשך דורות התפתח הענף בקרב משפחות האיכרים, כורמים מומחים רבים יצאו מהכפר, אך לא יין. הבצירים נשלחו ליקבים הגדולים ונגרסו שם אל תוך התוצרת הכללית. בשנת 1999, בתוך התנועה הכללית שלקחה את תעשיית היין בארץ למקומות חדשים, החליטו בני ארבע משפחות כורמים מקומיים: סלע, קורמן, פלג ובן־תנחום, להגשים חלום ישן ולהקים יקב.

 

היינות מסדרת האדמה משלבים בהתאם טעם אנין ואהבה גדולה לרגבי האזור היינות מסדרת האדמה משלבים בהתאם טעם אנין ואהבה גדולה לרגבי האזור צילום: ישראל כהן

 

יינן הבית של יקבי תבור, אריה נשר, איש מקצוע מנוסה מאוד, שאת תחילת הכשרתו רכש עוד באזורי היין של ברית המועצות לשעבר, חיבר בהצלחה את מכלול היתרונות של היקב, הטרוארים המגוונים, הסמיכות לכרמים, ויצר יינות הנובעים מאדמת הגידול שלהם ומאפיינים אותם. קשר מרתק. ההצלחה הזאת היתה בין הסיבות לכך שכסף גדול התייצב במהירות בפתח היקב. לפני שלוש שנים נרכש יקב תבור על ידי Ibbl Spirit (החברה־בת האלכוהולית של קוקה קולה ישראל), ואמצעים רבים הוזרמו לפיתוח ולקנייה של ציוד. מעשרות אלפי בקבוקים בתחילת הדרך עומד כיום הייצור על 700 אלף בקבוקים בשנה.

 

אבנים טובות

היקב משווק שלוש סדרות של יין. הבסיסית היא תבור, המבוססת על יינות צעירים ובלתי מורכבים המבוקבקים אחרי יישון קצר בחבית. סדרת העילית היא תבור מסחה, ובה יין קינוח אדום ובלנד של קברנה סוביניון ומרלו, אשר התפתחו משך שנתיים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי (היינות גם יושבים תקופה בחביות מיוחדות בנפח 2,000 ליטר ליישון ארוך ואטי). בתווך נמצא לב היין של היקב ואחת מאפשרויות הקנייה הטובות בארץ מבחינת איכות מול מחיר - סדרת תבור אדמה - הקושרת בין היין לסוג האדמה של הכרם שממנו באו ענביו. שלושה יינות חדשים מסדרה זאת הושקו בימים אלה, והם בהחלט המשכו של הסיפור היפה:

 

תבור אדמה, קברנה סוביניון טרה רוסה, 2006: אדמה קלה/בינונית היא הטרה רוסה, והיא עשירה במינרלים של ברזל, הנותנים לה את הגוון האדמדם ואת שמה. היין העשוי על טהרת הזן, התיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון, תערובת של עץ צרפתי ואמריקאי. צבעו בכוס ארגמן נוצץ ומושך, עם עטרה סגולה ונאה. ניחוחותיו עשירים, שילוב מפתה של פרי בשל ותבלינים. הנגיעה שלו על החך מלאה וטובה, מורכבת, והסיומת ארוכה. מחיר מומלץ: 67 שקל.

 

תבור אדמה, מרלו בזלת, 2006: אדמת הבזלת היא אדמה כהה ועשירה באבן גרוסה. היא עשירה במינרלים, חומצית מעט ובעלת יכולת להגביל את צימוח הגפן ולאלצה להתרכז בחשוב, בענבים. היין, העשוי על טהרת המרלו, הוא חוויה מיוחדת לחובבי הזן. עושר ארומות השזיף הבשל, הריבתי משהו, עם ניחוחותיו המפתים של הדובדבן השחור, וצעיף הריח הוונילי מעץ החבית העוטף את הכל - מפנקים את האף. טעמיו על הלשון נדיבים וטעימים, ידידותיים ורכים. מחיר מומלץ: 67 שקל.

 

תבור אדמה, קברנה סוביניון בזלת, 2006: היין המרשים מהשלושה, שכנראה נולד מן השילוב המוצלח בין הגפנים הבוגרות של הכרם (בנות 15 שנה) לאדמת הבזלת. יש ליין עוצמות של ניחוח, ארומות מתפרצות בכוס של גרגרי יער, פטל שחור ועישון עדין מעץ החבית. על החך הוא עשיר ורב טעמים, עם אשליית מתיקות רחוקה ומרומזת. קטיפתי בנגיעתו, והסיומת שלו ארוכה ומתגעגעת. מחיר מומלץ: 67 שקל. www.taborwinery.co.il

בטל שלח
    לכל התגובות
    x