הפסקה לעסקית: כרמלה בנחלה
השוק נשאר בחוץ - הבראנץ' במסעדת כרמלה בנחלה, בנחלת בנימין בתל אביב, הוא טוב, אך מנותק קצת משוק הכרמל הצוהל בסמוך
בשעות הבוקר והצהריים (בימי חול מ12:00- עד 18:00 ובימי שישי ושבת עד (16:00 מוגשת במסעדה ארוחת בראנץ' 89) שקל,( הכוללת מנת פתיחה קטנה לבחירה, סלסילת לחמים (בימי חול המועד אפשר לקבל גם מצות) וארבעה סלטים שונים המוגשים כולם למרכז השולחן. לעיקריות אפשר לבחור באחת מארבע מנות המבוססות ברובן על ביצים, או באחת מחמש המנות המתאימות יותר לצהריים: בשר, דגים ועוף — מרביתן בתוספת מחיר של עד 30 שקל.
ממנות הפתיחה בחרנו במרק כרישה ותפוחי אדמה, ששותפי לארוחה היטיב להגדירו כ"מוסדי." הוא היה אנמי וחסר טעם, למרות כפית של זיתי קלמאטה שהוסיפו לו לפני ההגשה. בעקבותיו הגיעו ארבע צלוחיות: סלט עשבי תיבול קצוצים עם אגוזי קשיו, סשימי סלמון עם סלט שורשים ומיונז ווסאבי, סלט עגבניות קטן עם גבינה בולגרית של המאירי, וגבינת ברינזה עטופה בירקות קלויים בדבש וזעתר — כולם טריים וטעימים.
מנה של פילה בס על פירה עשבי תיבול (בתוספת 25 שקל) היתה נהדרת. הדג היה טרי מאוד, צלוי בדייקנות, עסיסי ומלא טעם. הפירה, שהכיל עשבי תיבול, היה קטיפתי ומענג, ושמן בזיליקום ורוטב חמאתי על בסיס ציר סרטנים שהקיפו אותו הוסיפו נגיעות של עידון לכל נגיסה.
מנה של ביצי עין על עגבניות ועלי תרד טורקי עם גבינת פטה הוגשה במחבת לוהטת והיתה — למרות המראה המפתה — פשוט שקשוקה. נחמדה, טעימה, אך אולי שלא באשמתה, היא החווירה ליד הדג.
המטבח של השף דניאל זך ממשיך להגיש מנות עשויות כהלכה, ולפרקים אפילו מבריקות, אף שאת ירקות האביב, כמו במיה, פול ירוק או ארטישוקים, שראינו בדרכנו לכאן, בשוק, לא ראינו על השולחן.
קוקטייל קאווה ותותים 28) שקל) הנעים את הארוחה, והאספרסו 9) שקלים) כבר נלגם במרפסת, שם גילינו שלכרמלה יש גם צד פחות פורמלי. שם באמת שומעים את קולות השוק.
שם: כרמלה בנחלה. ז'אנר: מסעדת שף. שעות לבראנץ:' א-'ה' ,18:00 –12:00 ו-'שבת .16:00–12:00 התחככות: מקומיים המלווים לא פעם באורחים מחו"ל. הוצאה מוכרת: 89 שקל לבראנץ,' חלק מהמנות העיקריות בתוספת של עד 30 שקל. חניה: חניונים בתשלום בגרוזנברג ובנחלת בנימין. שירות: יעיל ומקצועי. מיקום: נחלת בנימין, התבור 46 תל אביב, טל.03-5161417 :' שורה תחתונה: בראנץ' מושקע בתפאורה מעוצבת.